Любители на котки - Тема 125

• 33 424
  • 837
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ако не го заведеш, ще го мислиш....

Всеки момент ще стане въргала.

# 226
Здравейте, мили хора! Не съм писала до сега, но ви следя с интерес. Имам писана на 3 години, женска кастрирана казва се Бриджит. От петък маца е с повръщане. Заведохме я на ветеринар  - оказа се възпаление на стомаха. Дадоха хапчета и казаха да я храним само със суха храна. Проблемът е, че тя отказва да се храни. Пробвах да ѝ поднеса храна, но тя се извърща и не проявява интерес. Моля дайте съвет как да я накарам да хапне поне мъничко! Мога ли да ѝ дам пилешки бульон или нещо такова? Благодаря на отзовалите се!

# 227
Здравейте, влизам направо с въпрос. Искаме да си вземем руско синичко коте. Имате ли идея от къде , развъдник, магазин, близси, които знаете че продават? но да е истинско, не някакво подобно намерено на улицита и просто сиво котараче.

Ако искате "истинско", то трябва да намерите лицензиран селекционер. Единствено доказателство за произхода на животното е родословието. Без такова, няма доказателство никакво, че това, което вземате, е това, което Ви казват, че е. Мисля, че най-добрият варинати Ви е Гърция към момента.

# 228
  • София
Е, чак пък толкова истинско не държим, няма да го водим по изложби или разплождаме...
Просто при бебетата не е супер очевидно, те са едни такива пухинки като всички други малки котета. А като порасне котката е по-късокосместа, с гъста, като плюшена козинка, тогава вече си личи, че е наистина синя котка Wink

# 229
Ако питаш мен само заради едрия ген и кръглата глава й личи породата.
А от къде да вземеш - от където и да е винаги може да не изглежда съвсем като британка като порасне.

# 230
Че и улични приличащи на персийки колко има вече......
Няма гаранция, че ако вземеш коте от зоомагазин или т.нар. домашно оглеждане то ще е здраво, ние също си мислехме, че с нашето няма да имаме проблеми, но се започна с вродени заболявания, просто ад беше, съкровището ни почина на 2г и 7 мес, внезапно, за секунди, сърчицето му било слабо....
Повече коте от нелицензиран развъдник - не!
Не се знае родителите какви са, дали имат заболявания, дали са близки родственици, тук не става въпрос за изложби, става въпрос да си вземете здраво коте..
Приятелка гледа мейн куун с епилепсия, от олх за 1000 лева..... Ад под небето, вярвайте, лечението е адски скъпо, доколкото знам лекарства в България няма, та ги купуват мисля от Турция, смятам че при животните родени от лицензиран развъдник повечето такива проблеми са минимизирани, аз бих се ориентирала за такъв извън България, така и ще направим когато сме  готови да си вземем персийче, по изложби няма да го водя, но искам да само да е здраво, с родословие, с направени изследвания и с минимална обремененост и не отделено от майка си на 2 месеца, за да могат печелбарите да лапат пари на гърба на тези невинни създания.

# 231
  • София
Бритаските са лесни, даже имам познати за тях, не търся британка обаче, а руска и те не са с кръгли глави и никак не им личи като бебета Simple Smile
Като гледам на possessed снимката нейните са каквито искаме Simple Smile на всичко отгоре търсим женско, не каквото и да е.

До тук сме намерили една бременна мама... обаче детето има рожден ден в петък и никак не ни се чака 3 месеца Simple Smile

А коте на 5 месеца много ли е голямо вече за взимане?

Ивекс - а как да намеря такъв развъдник?

# 232
Не е голямо, бебе си е, ще свикне бързо с вас, даже за предпочитане такова, отколкото  невръстно под 3 месеца.

# 233
Е, окей, моя е грешката Simple Smile Спя още ама отговорът важи с пълна сила, дори там по-лесно се пробутват безпородни/улични.

# 234
Честно ти казвам, идея си нямам, мъжът ми търси за персийки в момента, оставила съм той да намери цялата информация, не съм се сблъсквала досега и не мога да помогна, от темата единствено Епона може да те насочи, тя е навътре с тези неща и ще ти даде адекватен съвет, ако наистина искате такова коте.

Иначе има безпородни като това което вие желаете, писанките на съфорумката са уникални, адски ме радва, че гледа и куче, адмирации към нея.

# 235
  • София
Ами значи ще се надявам да се  включи и Епона или
possessed да сподели как се е сдобила с нейните красавици Simple Smile

# 236
  • София
То на съфорумката котетата са безпородни и както е видно - прекрасни!

Все пак достатъчно породисти биват изхвърлени след първото съдрано перде и създават улично поколение.

Аз много исках британско. Спираше ме цената. Нямах представа какво се случва по зоомагазините с котетата в клетка или какво правят хората за няколко лева... Сега като се информирах съм адски благодарна, че Ангелина е в живота ми. Хич не ми дреме, че е люлинска превъзходна. Наистина е превъзходна и никой британец нямаше да е с такъв характер като нейния.

# 237
И аз до колкото знам в темата няма руска синя, което доказва колко лесно човек може да вземе пари за 'менте' от друг Simple Smile

Ние утре махаме конците на Съни. Предупредихме вета да е с асистент, че няма удържане тоя дзвер, хихи. Махна си сама единия ама за щастие вече беше зарастнало.
И не, не нещо ама тоя мит с 'Като се кастрират се кротват' и 'След операцията ще е кротка 7-10 дни' е лъжа Joy Снощи така търчеше чак Сиси се ската в леглото и не искаше да й обръща внимание. А успокоявах МП, че скоро ще може да спим с тях в една стая Joy

# 238
  • София
На мен не ми изглеждагт безпородни... аз и на такова безпородие ще се радвам

# 239
Щом просто търсиш тъмно сиво коте с къс косъм - разгледай доброволците в своя град. Масово срещани са този тип котки.

Общи условия

Активация на акаунт