Любители на котки - Тема 125

• 33 431
  • 837
  •   1
Отговори
# 240
  • София
На Estell котето пише, че е такова.
Ами предполагам накрая ще си купим някакво уж руско синьо, което може и да не е точно такова Simple Smile

# 241
  • на брега на морето
possessed, коя е отворила очи като чаени чинийки? Laughing Леле, сбиха ли се след снимката?

Ивекс, и Рафаела е повръщала несмлени гранули или пауч. Според мен е от лакомо изяждане на храната.

Днес св. Мина има празник, аз много го почитам - когато за пръв път отидохме в манастира Св. Мина  се помолих за болното ми зайче, като се прибрах видях, че се е изправило на крака и пие вода от поилката. За мен това си беше истинско чудо, той само лежеше месеци на една страна и не можеше да се изправи.

# 242
  • Leeds, UK
Ние се възстановяваме отлично след кастрацията. Вчера го водих на преглед. Много се притеснявах, ама мина🙂.

Ето ни на любимия ни стол-чесалка+катерушка. Хич не ми трябва друга🙂

# 243
  • София
Ами значи ще се надявам да се  включи и Епона или
possessed да сподели как се е сдобила с нейните красавици Simple Smile

Тотално безпородни са и двете ми девойки. Взела съм ги от кашона в работата, където майка им ги е родила.
Подозирам на Сиси кой е баща и, идва един разкошен сив котарак там понякога, ама е див.
А на Сиси козината наистина е сребриста на светлина като застане. Въпрос на късмет е, обаче.

Ей ги е, пускала съм тия снимки, ама на тях се виждат добре.
Сиси

И Джуджи.

Котьо, сбиха се я. Те, обаче, само се търкалят на кълбета по пода, после се погонят малко, после пак на кълбета.... Така си играят, досега не са се били насериозно.

# 244
  • София
Сиси е разкошна Simple Smile И другата е сладуранка, разбира се, но сивата е просто страхотна Simple Smile

# 245
  • София
Ако ти я покажа каква грозна, проскубана мишка беше като бебе.
Иначе и аз исках сиво, затова такова извадих от кашона. С Джуджи, просто тя беше единственото момиченце.

# 246
  • София
На Estell котето пише, че е такова.
Ами предполагам накрая ще си купим някакво уж руско синьо, което може и да не е точно такова Simple Smile

Estell не пише отдавна в темата. Дори не знам дали изобщо пише във форума. Не мисля, че котката ѝ беше от лицензиран развъдник. Просто приличаше на синя руска. Но ако искаш можеш да я издириш, стига все още да ѝ е активен профила.

Все пак се замисли дали си струва. Повечето "развъдници" са само с цел печалбарство. Не правят никакви изследвания, кръстосват бащи с дъщери или какви да е котки. Имаше случай, в който в един дом живееха персийка, британче, колор-пойнт и още някакви. Като се родят котенца, собственикът ги оприличава на някаква порода и ги пуска в OLX.  ooooh! Всъщност мен не ме притеснява това че само прилича на някаква порода, а че при близкородствени кръстоски се получават генетични проблеми.

# 247
  • София
Ами ние сме си харесали една от обява, ако ни се обядят и никой още не я взел сигурно ще е нашата, независимо колко е истински синя Simple Smile

# 248
Аз вече писах мнението си.
Ако искате истинско руско синьо коте, най-сигурният вариант е Гърция. Но породисто животно не се взима от днес за утре. Обикновено се чака седмици или месеци, а потенциалните собственици преминават подбор.

От някаква си обява със сигурност няма да е истинска руска синя, а обикновено сиво коте. При късмет може да и със зелени очи да бъде. А при още по-голям ще е и здраво. Поне не е на 40 дни, че и психологически да е обременено. Обичайте го такова, каквото е, и не му слагайте етикети, които не са верни, за да няма разочаровни. Ако нещата са ясни от началото, то любовта няма граници! Но реално подобни животинче може да намерите и по улиците и приютите. Ще се изненандате колко много сиви котета търсят дом. Не е нужно да се дават 200-300-400-500лв. (пък явно и 1000лв дори) на някой измекяр.

# 249
  • София
Епона аз етикет на нищо не слагам. Гърция къде... качвам се на колата и отивам в Гърция и почвам да разпитвам за развъдници... поне линк нещо...
Що ми се караш не мога да разбера.
Много обяви за сиви котета не виждам, освен за британчета, които не са моят тип котка.
Любовта няма да се измерва нито с породата, нито с цената, просто като ще си взимаме животно искам да е женско, сиво, късокосместо... ако ще давам и пари, да мога и с етикет да го предпочитам, това проблем ли е? Харесват ми на снимки, искам такава котка, ако не си намеря такава "породиста" може и не породиста. На родословия не държа, здравето е нещо относително и променливо, каквито и да са родителите.

# 250
Поне пет пъти се обясни по-горе, но вие си знаете вашето Simple Smile Съфорумките много ясно го казаха - да, здравето е нещо относително, но когато котката е купена от обява в ОЛХ, вероятността да е развъдена от брат-сестра/майка е много по-голяма, сътветно шансът да ѝ има нещо здравословно е много по-голям. Намирате британчета, защото търсите псевдопородисти котки по обяви, понеже явно много държите да дадете едни пари на хора, за които домашният любимец е повече средство за лесни пари, отколкото член на семейството. Организациите са препълнени с котки, убедена съм, че има и много сиви, понеже май не са от най-търсените, хората предпочитат пухкаво бяло и тн, за да може да му сложат етикет с измислена порода, на която наподобява...  А и пред всеки блок има поне по едно такова "руско синьо", търсещо дом Wink

# 251
С риск да прозвуча груба, баш заради 'марката' го искате. Не правиш разлика между истинска руска и улично безпородно, не ти пука дали ще платиш за здраво коте или не, само е важно отсреща да ти вземат парите и да ти кажат 'Да, руска синя е'.
Зад блока имам четири такива. Срещу парите за бензин до града може да дойдеш и да си вземеш - по-евтино ще излезе Simple Smile
Няма лошо да искаш порода, но не се прави от днес за утре. Най-малкото няма нормален човек с развъдник, който да ти даде ей така котка, защото искаш да я подаряваш на дете.
Доста имаш да четеш, не си готова за животно според мен.

# 252
  • София
О боже, простете че стъпих в темата ви. Благодаря за полезната иформацуя мили разбирачки.. Гърция е абсолютно точна и подробна информация, както и пред блока на някой си.
Пред моя блок няма, в квартала ни няма, в обявите подари, които гледах няма....
Както и да е ще си намерим коте, няма да е първото ни, само за детето ще е.
Явно и поводът е някак престъпен дори.
На вас всичко хубаво ви желая.

# 253
  • София
Няма лошо да искаш коте каквото си си избрала, но не става изведнъж. Не е като предмет, който търсиш в магазина. Потърси сиво коте, каквото си си наумила. В някакъв момент ще изскочи. Разнообразието от котенца за осоновяване е огромно.

Момичетата просто ти казаха, че дори като малко да изглежда руско и синьо, и здраво, и красиво или грозно, или каквото и да било, трябва сериозна работа и отговорен развъдник, за да си сигурна, че като инвестираш над 1000 лева, то ще е това, което очакваш т.е. Здраво руско синьо.
Да, здравето е относитрлно, но не и генетичните проблеми, които се появяват при кофти развъждане.

Аз за пръв път чух за такова нещо в клиниката когато слагаха първата ваксина на Ангелина - докторите имаха случай на коте не знам каква си порода с 4 счупени и чупливи лапи, на които слагаха титаниеви импланти поетапно. И точно това обясняваха, че се получава, защото се кръстосват близки роднини... ами отврат! Първо за котето (което не може да се покатери нормално на дивана, защото го пазят от най-малкото усилие) и втори за собствениците, които изсипват редовно 4-цифрени суми за лечение. Ами... какво да ти кажа...

# 254
  • на брега на морето
Не се засягай, момичетата са много добронамерени, а съветите им - ценни. Animal Paw Prints

Общи условия

Активация на акаунт