Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 565
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 45
Хайче, дано омаш по-добри резултати и дано пустата миома засъхне. Hug

Коледните кексове, ох , за моята свекърва са като религия. Започва всяка година да ги пече в една и съща седмица . Те са наблъскани със сухи плодове предимно ,и  съставки , които да се развалят почти няма ,ако се направи правилно. След като се изпече се започва всеки ден  да се напоява с бранди ( коняк ) . Всеки ден по малко. Благодарение именно на алкохола и правилното напояване се съхранява толкова дълго време. След като е готов напоен и " узрял " се " увива  в чаршаф от марЗипан - на бадемово брашно основа , пак престоява, а после последен чаршаф от айсинг- захар и вода . Отгоре се украсява Коледно . Joy
На нас ни го връчват седмица преди празника с подаръците.
Искам да ви кажа информативно , че тук има една много стара традиция , която гласи , че най-горният " етаж " от сватбената торта се пази за кръщенето на първото родено дете. JoyJoyJoy

Ая ,
Бейлиса е любим на майка , нося и по една бутилка всеки път от безмитна и и стига  до следващия път . Пие само  с поводи по една малка чашчица. Аз мисля ако седна в компания , шА мога да опна половин бутилка сама . Sunglasses

А аз, ако компанията ми е приятна, мога да опъна цяла. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 46
Честит празник!
Вчера и дума не е ставало да се празнува, аз и без това бях на родителска среща, но се радвам, че с госпожите на децата сме на едно мнение.
Госпожата на каката твърди, че е кашляла, съответно, да си я гледам вкъщи. Еми, от вчера вечерта до днес веднъж не се е изкашляла, нито ѝ тече носа или има симптоматиката на билно дете. Днес сме на пулмолог, да видим какво ще каже.
Нашите правят компот от дюли, та се сетих за сиропа против кашлица. Доста от дюлите са с мухлясали семена, предполагам, че не стават, нали?
Денят е прекрасен!

# 47
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ние онзи ден, на РД на майка, също занесохме И Бейлис. По традиция големият ѝ внук винаги ѝ носи Бейлис, като ходи при нея. Тя отначало черпеше бабите с него и той едва смогваше да набавя, но веднъж случайно видяла колко струва и вече си го пази само за нея и някоя най-близка за момента приятелка. Joy ("Такова скъпо "нещо" няма да го раздавам! Мен да не би някой да ме черпи с такова!)
И аз имам, (той и на мен носи, щото знае, че е абсурд да дам 27 лв. за алкохол), но аз не го пия, не се сещам. Последната бутилка е сигурно от преди две години. Не че не го обичам, ама сама не ми се пие, а пък  пиещите ми приятелки пият по-сериозни неща, не се занимават с ликьорчета.

# 48
Свет, мерси, имам адреса  Hug

На мама й наближава рождения ден и се чудя с какво мога да я изненадам и зарадвам.
Тя сега пък шалове почнала да носи. Онзи ден като ми видя шала, много й хареса, дадох й го. Ще й купя един шал, ама само шал newsm78

# 49
Честит празник!

Честит рожден ден на малчо на Елени и на мм Simple Smile да са здрави и щастливи Simple Smile

Честита нова работа, Акаша!

Отивам да правя палачинки, мм не пожела торта, но палачинки няма да откаже.

# 50
Коте, аз купих на майка ми пижама, ама такава...красива. Боже, не я смъква! Не я носи като пижама де, а из къщи. Много се радвам, когато видя, че нещо, което съм подарила се ползва. Ако искаш ще ти пратя сайта

# 51
  • Sofia
Белиндо, мъри, що така драматично..ми нека си чете клюките жената.  Crossing Arms

# 52
Моля за помощ. Пиша табела за платен паркинг. Съответно обявявам цените и на английски. Как трябва да се напише "месечен абонамент" на английски. Щото на мен ми идва "monthly subscription", ама не съм убедена. Също така "нощувка - night rate" и "дневен пакет-daily package".

# 53
Коте, аз купих на майка ми пижама, ама такава...красива. Боже, не я смъква! Не я носи като пижама де, а из къщи. Много се радвам, когато видя, че нещо, което съм подарила се ползва. Ако искаш ще ти пратя сайта

Сега разглеждах точно пижами, ама само по картинки, тъй че сайта ще ме улесни  Peace
Ще поровя и разгледам каталози, може да ми хрумне и друга идея.

# 54
  • постоянно
Свет, мерси, имам адреса  Hug

На мама й наближава рождения ден и се чудя с какво мога да я изненадам и зарадвам.
Тя сега пък шалове почнала да носи. Онзи ден като ми видя шала, много й хареса, дадох й го. Ще й купя един шал, ама само шал newsm78

КОте, ами то като е тръгнало така що не и вземиш една бутилка Бейлис Stuck Out Tongue Winking Eye

# 55
Честит празник!

Акаша, честито! Редовно да ти увеличават заплатата и с кеф да ходиш на работа, дори в понеделниците!  Laughing

Честити да са рождениците!

# 56
  • София
Свет ще се съберем във вашия квартал на кафе в някое заведение.Ще носиш бутилката и тайничко ще ни сипеш по една капачка бейлис в кафето.
Така не съм го пробвала бейлиса.Иначе го харесвам в чист вид.Ама и аз отдавна не съм пила,а май имам такъв в "барчето".
Коте шала да го гарнираш с чанта?Може и някакъв халат,ако би носила такова нещо.
Лято оставам с впечатление,че учителката на детето ти има зор с него.Дано нищо няма след пргледа при пулмолога!
Шугър и моята пада последните 2-3 месеца.Купих си витамини на Мерц за коса и нокти.Е да,но те трябва да се пият два пъти на ден,а аз единия път го забравям.Вместо да приключвам опаковката тези дни,аз имам още за 10 дни хапчета. ooooh!
Хай дано не е нищо сериозно твоето! Praynig Напоследък се твърди,че колпоскопията е по-важна и достоверна от цитонамазката.Имаше ли причина да не ти я направи още днес?
Силвия картичката е много хубава,сериозна съм! Peace
Ленд купи ли подарък на мъжа ти?И да метнеш една палачинка насам! Wink

# 57
  • постоянно
Моля за помощ. Пиша табела за платен паркинг. Съответно обявявам цените и на английски. Как трябва да се напише "месечен абонамент" на английски. Щото на мен ми идва "monthly subscription", ама не съм убедена. Също така "нощувка - night rate" и "дневен пакет-daily package".

месечен абонамент- monthly subscription или "monthly rates"

дневен пакет-daily package е ок

нощувката като стая или нещо свързано с паркинга ?

# 58

месечен абонамент- monthly subscription или "monthly rates"

дневен пакет-daily package е ок

нощувката като стая или нещо свързано с паркинга ?

Хър, свързано с паркинга. Цена за вечерта, примерно от 20:00 до 08:00.

# 59
  • югозапад, под "Марков камък"
Честит празник!

Лили, благодаря за темата и бързо оздравяване!

Акашче, честита нова работа, дано ти е на сърце!

Честит да е малкия мъж на Елени, да расте здрав и щастлив!

Ленд, да е здрав и твоя рожденик!

Общи условия

Активация на акаунт