Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 767
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 570
  • София
Захир, за гастрит проверяваха ли? Хеликобактер? Къде те боли точно?

# 6 571
Вие ме разбихте, наистина ли има в Лидл в момента? Гледах в брошурата и не видях! Заминавам скоростно веднага след работа, благодаря ви от сърце!!!

За благодарност да ви споделя, че също в Лидл при зеленчуците продават едни авокадца в платнени торбички - малко по-дребнички са, но са много вкусни! Направо ще си взема днес.

Не е от сегашната брошура, а от преди две седмици. Нещата от стари брошури при нас ги местят не на централните пътеки, а отстрани.

# 6 572
Лято, живо и здраво да е порасналото ти момиченце, много щастливо и с много късмет Balloon.

Титина, хубави еленчета и нестандартна елхичка Hands Plus1.

Хай, дано проблема с тоците да се окаже лесно поправим.

Хърчов Сам е машинка. Няма грешка сладурът.

Райче, виж дали този сладкиш ще ти свърши работа
Скрит текст:
Бърз ябълков сладкиш
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. олио
2 1/4 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. кардамон
3/4 ч.л. сода бикарбонат
3/4 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
ванилия
3-4 ябълки на кубчета
1 ч.ч. натрошени орехи
Фурната се загрява на 180 С. Разбиваме яйцата и захарта, добавяме олиото. Смесваме останалите сухи съставки и прибавяме към яйчената смес. Слагаме ябълките и разбъркваме. Изсипваме  в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка, заглаждаме, наръсваме с орехите и печем около 40-45 мин. Проверяваме за готовност с клечка.
* ч.ч. - 200 мл
* правоъгълна тавичка - 37/25 см
* Няма нужда от миксер. Бърка се с тел или вилица. Сместа изглежда малко гъста, но е нормално.
* Ако нямате индийско орехче или кардамон не е проблем, но с тях  сладкишът е по-хубав и ароматен.

# 6 573
  • София
Али, много си миличка, благодря ти! Аз ще видя днес към 3-4ч в нашия и ако няма, наистина ще те помоля. Много благодаря!

# 6 574
  • София
В накои случаи самите комбинации на храни не са благоприятни.При болки в корема примерно само бял хляб препоръчват.

И да стреса и нервите са..

# 6 575
Бърди, ако запецнете с пистолета у вашия вилает пиши да провря при нас дали има останали.

Нямаме вода... Тия от строежа са спукали тръба... След малко ще набия всичките 20 човека дето от 2 часа се взират в дупката пред офиса.

# 6 576
  • Бургас
Морген!
Сутринта се успахме  с децата.Надявам се,че са закъснели най-много 2 минутки Simple Smile
Аз после си полегнах пак,та до преди половин час.
Обичам да спя,много!

Ако пък запомних какво прочетох......
За Хай - дано да е някой малък и на лесно място кабелът! И ние до скоро бяхме с проблеми в тока.Но решихме проблема. Оказа се,че едната връзка на поли(ю)лея се е прекъснала. Стискам палци да го оправиш проблема!

И аз в отбора с обичащите канцеларски материали - мра за такива! Обичам да ги разглеждам,миризмата им. А как само обичам моливи и химикали....

Работила съм с най-различно работно време. Най-хубавият и най,почти невъзможен такъв е,според мен от 9 до 16ч !Сутрин имаш време,следобед също! Кеф! Ама няма!

Лято,да ти е здраво и много щастливо малкото Лято!

Силиконов пистолет ми трябваше спешно,преди време,а нямах такова да обикалям из магазините и си взех от магазин тип левче. Обаче май за нищо не става този пистолет. Сега пакще го пробвам с коледната украса. Дано ми свърши работа.
И да,в Лидл имаше преди 1-2 седмици! Щом казвате,че е хубав,ще се замисля за него! А как нямам излишни пари сега.....

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 11:56 от karzz

# 6 577
Не ям много аз. Даже.. бих казала, съвсем умерено. Много рядко изплисквам легена и се наяждам. За сладко не мра, не ям много торти и т.н.Ям, но рядко, ако съм с някой и седнем в сладкарница примерно. Иначе, не. Хляб не ям. Пържено почти не. Не пия сокове и безалкохолни. Само вода и вино. Вино вече не.. и кафето спрях и въобще, егати мъката. То поне да си угаждах, че да знам защо..

Хеликобактер- отрицателен. Не ме боли, боли ме днес, защото ядох люто. Но  издувам. Ниско долу, ставам като бременна. Ужасно е! Звучи безобидно, някой ще си каже- е, голяма работа, подуване ама освен целия дискомфорт, който ми докарва, е адски неприятно, пречи ми да дишам дори на  моменти. После се оправя .. и те така. Ама човек яде по 3 пъти на ден или поне аз.. И това е всеки ден. 10 -на години. Преди имах киселини, жестоки. Вече не. Но това подуване, няма оправия. Нямам стрес, или поне не се определям като стресирана, но може и да не го усещам.

За хомеопатията съм твърдо НЕ! То по-добре нищо..
За мен истината е, че класическата медицина не търси източника на проблема, а замазва симптомите. Някаде по-средата е истината между класическата и холистичната, но все още търся..

Бърди, ще ходим ли на парти в събота?!! Simple Smile

# 6 578
  • югозапад, под "Марков камък"
Честито да е малкото Лято, да е здрава и щастлива! Nature SunnyBirthdayBalloon

Как си подправях сутринта ръката и аз не знам, ама сега умирам от болка в китката.
Работното ми време е от 9 до 17.30, но с удоволствие бих почвала и по-рано, че за да се прибирам по-рано, защото сега зимата имам усещането, че вечер нямам време за нищо.

Захирче, провери се за Хеликобактер.

# 6 579
  • София
Аз имах същото през стресовия ми период мин година. Даже при изправяне от легнало положение усещах тежест. Отмина с времето, но в по-лек вариант цял живот си го имам. За мен е хроничен колит... подобрява се с пробиотици. Но като цяло щом е там локализирано причината е някъде в дебелото черво, това поне е сигурно. Потърси добър гастроентеролог.

Щях да пиша, че се радвам за добрите новини на всички! Вчера го пишем успешен Simple Smile

Лято, честита рожденичка, да ти е жива и здрава и много щастлива!

# 6 580
  • ту тук, ту там
Този проблем с газове, киселини и подут болящ корем ме измъчва с години. И аз бях стигнала до извода, че е колит, но не съм се изследвала!
Обаче! Установих, че когато премина на без/нисковъглехидратно хранене, до два-три дни нещата са регулират! Аз не го правя (само) заради килограмите, просто физически се чувствам супер така. Дори не се храня много високомазнинно. Но пък не успявам да съм постоянна! Embarassed За волята и постоянството на Мари мога само да мечтая!
Доказах си го за пореден път, когато успях два месеца да съм редовна (не стриктна дори!), бях свалила 2 кг, които изглеждаха като 5, коремът ми се прибра, а най-важното - не се подувах и не ми беше тежко! Нещо обаче около РД на малкия поотпуснах края и още ми е трудно да вляза в ритъм!

С това не агитирам Захир, още повече че ми се струва, че тя опита преди време НВ ВМХ, просто споделям наблюденията си за подобни симптоми. Ако не на нея, то на друг може да послужи за отправна точка! Peace

# 6 581
Честито на малкото Лято.
Мари, друг път ще се видим.
Натали задържа газове в чревните гънки. Оттам много силни болки. С ехограф го видяха, когато имаше криза. С Еспумизан до 15-20 минути се оправя. Но на нея и се случва 1-2 пъти годишно. Забеляза съм, че се получава когато е консумирала много цитруси. Но не всеки път.

# 6 582
  • Ямбол
Може би коремните проблеми са различни и съответно трябват различни режими.
На този, който съм аз - дава ефект, даже вече си позволявам някои забранени храни, но в много минимални количества. Както и все още пия ензими(панкреатин) и спазмолитик(спазмомен). Болките минаха, килограмите спадат. Но не мога да кажа дали би действало при други хора. Все още не пия алкохол, не ям сладко и твърди и зелени зеленчуци. Ограничавам мазно, солено, пикантно, пържено никакво. Заради това, че храненето ми е обвързано с прием на лекарства, съм ограничила до 2 пъти на ден, а това май не е добре, но не смея да ям междинно.
Засега се чувствам добре.

И да си похваля гарджето, изкарал е 6 по физиология. Ето кой ще ме лекува. Поръчала съм му да чете за моите проблеми, но той е много брутален и все едни страшни диагнози дава, добре, че не му се връзвам.

# 6 583
Аз показвам за какво потроших 3 часа днес. Уморих се. Още януари започвам преговори за отмяна на коледните календари в къщи, дано наследниците се смилят.
...

Още не се е обадил първородният да си го вземем, което е добър знак. Или не го боли толкова, или е решил да се стегне в училище, или получава прекалено голямо съчувствие от девойките и му е приятно.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 14:03 от Анонимен

# 6 584
Много е хубав коледния календар!
Ние украсихме и вкъщи, и на работа. Днес си взех и лампички за вкъщи, но се оказа, че не съм догледала и са на батерии, а аз исках на ток. Но пък са много хубави с топла жълта светлина, тъй като ми се искаше точно такива.

Общи условия

Активация на акаунт