Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 836
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 360
Куркума, благодаря за подробното включване.

Скрит текст:
Таговете не ми вършат работа, нямам нужда да си подреждам мейлите по категории. Имам нужда да ги подредя някак по спешност и да зная кое след кое трябва да свърша, а не като приключа с нещо, после да преглеждам всички висящи мейли (непрочетени и/или с червено флагче) и всеки пък да губя време, докато си избера най-спешното за вършене. Преди си подреждах файловете (хартиените) на бюрото по спешност, отгоре най-спешното. Ако дойде нещо ново, просто го пъхам, където преценя. Пък сега… Много ми е хаотично така.

По-големият ми проблем всъщност е, че на няколко пъти вече ми се случва да отворя мейл (че не винаги мога да чета на preview), но нито да го маркирам с флагче, нито пък да го върна обратно като непрочетен, и в крайна сметка просто да забравя за него. Което никак, ама никак не е ок.

Аз никак не обичам промените по принцип, от една страна, и от друга – новите технологии. Наистина се опитвам да свикна, щото то е неизбежно, та колкото по-рано свикна, толкова по-добре, но ми е трудно. Гледам и колегите – някои от тях свикнаха с лекота, на други им коства много усилия. Иначе е много хубаво бюрото ми да не е заринато с бумаги.

Много ми е рано на мене за коледна украса, но ми се докупува нова декорация.

Pizza day в офиса днеска. Хич не ми се яде пица в интерес на истината, но няма да се цепя от колектива.

В училището на детето са с нещо като електронни дневници/бележници. Онлайн портал е, всеки родител има юзър нейм и парола, виждат се оценки, домашни, закъснения, отсъствия…

Мойто лапе го викат да тренира футбол в по-горната възрастова група, още един път седмично. Лошо няма, само дето тренировката е до 22 ч.

# 6 361
  • София
Сецнах си жестоко врата в банята Sob Както си миех косата, какво съм си метнала главата назад, не знам, обаче изхрупа и направо замръзнах! Криво-ляво се доизкъпах, обаче сега умирам от болка! Какво ми е тръгнало тия дни - онзи ден крампите в корема, цял ден лежах като пън, днес - това! Намазах се с волтарен, ще търся на Алечка упражненията в тубата и ако се наложи, ще ударя един аулин довечера, пък дано се размина!

Украсата днес ще я слагаме, довечера. У нас - скромно, малко лампички, малко гирлянди. Елхата мисля да си я спестя - малко кофти, но няма как с тамагочито.

# 6 362

В училището на детето са с нещо като електронни дневници/бележници. Онлайн портал е, всеки родител има юзър нейм и парола, виждат се оценки, домашни, закъснения, отсъствия…

И школо е на същия принцип- виждам само за моето дете, но пик има статистика как е спрямо останалите, харесва ми, получавам е-майл при актуализация на данните.

Виртуална стая имаме също, харесват си я децата много, имат мултимедия, правят тестове, и се оценяват веднага, като на Стани богат, избират отговор и така. Децата обичат новостите, лошото е, че само една и рядко се падат там

# 6 363
  • София
Сбъдваща, колко струва сега Киндъл Пейпъруайт? Учудих се като писа, че е най-евтин. Аз го бях взела за 330 лв, при това на промоция. Не знам по-новите модели какво повече имат от този. Иначе бих го заменила с друг, по-хубав, но не знам каква екстра трябва да има, за да ме привличе. Подсветката е най-великото изобретение. Blush

# 6 364
Флорче, ми ако си ги пишеш като задачи на отделен лист, с номерация по важност Rolling Eyes
Лошото е, че често трябва да си го преписваш, ако искаш да е по-чистичко и прегледно Grinning

# 6 365
  • София
Сбъдваща, колко струва сега Киндъл Пейпъруайт? Учудих се като писа, че е най-евтин. Аз го бях взела за 330 лв, при това на промоция. Не знам по-новите модели какво повече имат от този. Иначе бих го заменила с друг, по-хубав, но не знам каква екстра трябва да има, за да ме привличе. Подсветката е най-великото изобретение. Blush

Преди година и половина на великденската промоция в Амазон, според мен и малко по спомен, най-обикновения Киндъл го взехме за 80 Евро. Няма клавиатура, няма копчета в страни за прелистване - само подсветка. Точно така си пишеше - Киндъл Пейпъруайт.
Имаме и по-стар - 2 или 3 та версия. С копчета от страни. Много по-удобни са ми, но го дадох на тийна, защото няма подсветка.

# 6 366
Колежката си поръча предната седмица от немския Амазон, 77 долара каза, че е. С подсветка трябва да е, но още не е пристигнал, на 2 декември пишеше

# 6 367
  • Варна
Сега ги гледах по бг сайтове, Пейпъруайт тръгват от 290 лв и нагоре. Обикновено са над 300. Под тия пари всичко е без подсветка.

# 6 368
И аз го взех онзи ден за майка - 76 евра от Амазон. Имаше и по - нови и по-
скъпи модели, ама аз прецених, че този е екстра.
Аз съм с Пейпъруайт от 2 години за 80 евро, пак от там. Wink

# 6 369
  • София
Да, това е най-изгодно. През немския Амазон. Габко ни го докараха буквално за 3-4 лв.

# 6 370
Старите модели пейпъруайт са си съвсем ОК, имаме 2. Единият с подсветка (моят), другият без (на мъжа ми). Е, ми той може да се чете само на дневна светлина или силно офисно осветление. Аз поне вечер и нощем не мога, по-зле ми отразява светлината дори от страниците на книга Simple Smile
Та - ако сте над 40-50, нямате орлово око и зорът не е финансов, не купувайте без подсветка.

# 6 371
Флорче, стики нотес на монитора ( аз ползвам и електронни). Иначе всичко, което съм свършила отива по папки. Така хем не ми се блокира мейла ( на седмица имам над 800 имейла, хем не ми се губи информацията). Днес отново битка с ИТ. Не могат да преинсталират един Виндовс за 2 дни....работа, за която са нужни 2 часа. Ще стигна до ВП им, толкова съм набрала. Дадоха ми оборотен лаптоп, ами той няма никакъв софтуер, не мога да работя, направо мъка. А днес имаме и интервюта и трябва да съм си принтирала формите...

За витруалното обучение не съм съгласна, тук имам взети класове така, ами майтап работа. Гледам и деца с такава форма на обучение, на светлинни години са от училищата. Тук няма електронни дневници, те учебници не носят ( да кажа ли, че в първи клас като им върнаха учебника бяха попълнени едва 35 листа от 480). Поне в новото училище имаме домашни, проекти...

# 6 372
  • София

Аз украсих малко кухнята,но скромно.

# 6 373
Не съм писала,  че пейпъруайта е най-евтин, ами да се вземе най-евтиния от пейпъруайт моделите,  те имат различни. 119 евро мисля е най-евтиния им в момента, миналата седмица бяха мноооого намалени.  Най-евтиния киндъл е тоя без просветка, базовия им модел. Без просветка не препоръчвам.
Сега се върнах да прочета предния пост. Наистина съм го написала идиотски.

Мина операцията,  възстановява се. Благодаря за палците.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 15:23 от Анонимен

# 6 374
Сецнах си жестоко врата в банята Sob Както си миех косата, какво съм си метнала главата назад, не знам, обаче изхрупа и направо замръзнах! Криво-ляво се доизкъпах, обаче сега умирам от болка! Какво ми е тръгнало тия дни - онзи ден крампите в корема, цял ден лежах като пън, днес - това! Намазах се с волтарен, ще търся на Алечка упражненията в тубата и ако се наложи, ще ударя един аулин довечера, пък дано се размина!

Въй, Белинда, орпавяй се. Моите упражнения са за сецнат кръст, обаче.

Моят Киндъл е по-стар, без подсветка, но със странични бутони, които на мен са ми много удобни. Сигурно е удобно с подсветка, но на мен и сега не ми е проблем, имам си нощна лампа. Да ми е здрав, не искам да го сменям.

Флорче, пробвала ли си да си правиш списъци и да задраскваш? Приоритизирам по спешност и важност и така.  В инбокса ми стоят само несвършени, а на лист си отбелязвам кое след кое. Готовото - по папки.

Общи условия

Активация на акаунт