Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 608
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 780
Забравих и прецаках лунуването.
Силве, днес и на диета трябва да си. Нещо, което да не е течно и без технологии.

# 6 781
Здравейте, банда!!

Днес съм от вкъщи и цял ден само мохабети... до сега говорих по телефона, но вече трябва да се захващам с нещо, че работа поимвам, ама викам първо да се разпиша.

Куркума!!! Ти си ми любим много, пък за красотиите дето си показал...облиз.. Аз не съм никак по месото, честно, винаги ще грабна треволяк пред мръвката ама ти си някак табиетлия човек и знам, че си ги изпипал и са вкусни. За оцета, бих пробвала с удоволстие. Мра за оцет, хеле пък сладък.

За бодитата щях да казвам, че и аз ги слагам от септември, малко след като сваля банските...и те така до май поне. Кръста ми е много кекав и не правя никакви експерименти. Като видя някой да се наведе с гол кръст и ме втриса. Имам бодита тип потник с тънки презрамки, страхотно удобни, а ако има и някоя дантелка за красота...прелест.

Силве, отиди задължително в болница да те видят! Особено с прилошаването и некоординираните действия! Ама наистина..не го отлагай!

# 6 782

Добър ден!

# 6 783
      Силве- на лекар! Нищо кой знае какво няма да ти правят, но могат да ти препоръчат някакво лекарство и режим

Аз също много обичам чай от собственоръчно брани билки.Тази година се разминах с Родопите, но от Еленския Балкан си донесох шипки, глог, трънки, мащерка, кантарион и равнец- няколко пъти ходихме през лятото.Освен това, намерих едни подивели ябълки, на нищо не приличаха, докато са зелени ,са стипциви, а поузреят ли- гният.но събрах от по-здравите плодове и ги изсуших- чудни станаха, само като се отвори бурканът и се носи вълшебен аромат.

Лунуването го подминавам този път.

# 6 784
Искам при Съни!

Някои знае ли защо за даряване на кръв има изискване за мин. тегло?

Силве, тичай на лекар.

# 6 785
  • Germany
Силвия, иди задължително на лекар! Дано всичко е наред!

# 6 786
  • постоянно
Искам при Съни!

Някои знае ли защо за даряване на кръв има изискване за мин. тегло?

Силве, тичай на лекар.

https://nibts.hscni.net/donating-blood/basic-requirements-for-be … ng-a-blood-donor/

Флорче, това е при нас. Незнам дали е така и при вас , но предполагам Е ! Няма да се класираш с твоите 40 И малко. JoyHeart

# 6 787
  • Пазете Гор
... Куркума!!! Ти си ми любим много.... Мра за оцет, хеле пък сладък.

Той не е сладък, съвсем кисел си е, просто захарността на виноматериала е докарана с мед, а после ферментацията разгражда всичките алкохол и захари до оцетна киселина. От меда остават цвят, аромат и ензими. Абе ще пробваш, ще разбереш, като се разберем по лс линията.

...
Ох, Куркума, какви красоти си показал, от всичките бих опитала. И мен ме заинтригува с този меден оцет. Така да обичам тези благинки! Yum
Инак за "обработката" все едно мъжа си слушам, всяка година ми го говори това. Ако в други региони пада повечко сняг и поне се симулира дейност, то при нас милиони се прибират и без никакво излизане по улиците. Imp...

То проблемът за мен е именно в излизането на машините, когато няма нужда. А то най-често реална такава няма, има квич, бърборене, умело манипулирана паника. Разбутват киша, дето ще се стопи до обяд, солят черен асфалт. По-добре хич да не почват, па парите да ги влачат. Аз, ако съм кмет, ще настоявам да не излизат ако не е 15 см сняг плюс прогноза за трайно захлаждане. Проблемът е, че излизат без нужда. Солят и прашат до Бога, защото да е доволно гражданството, че се работи, да не падат рейтинги и не знам си какво. В София - понеже за там чета - на три пъти обявяваха дни с "обработки" и готовност за тях. Някак даже се хвалят с това. Тя, готовността, също се плаща, впрочем. Сняг дали валя сумарно 4 см - едва ли. Та всичките тия кодове, репртажи и паники си имат обяснение - по-безпроблемно да се харчат общите пари.

# 6 788
Куркума, ти беше писал за възстановяване на снимки в снимка.бг.Специално им писа или как? Аз преди време писах, нищо не се получи, дори ми изчезнаха още снимки, иначе албумите с имената си стоят, но снимки почти нямам.

# 6 789
Хър, да, и при нас искат 50 кила, чудех се откъде идва това изискване и дали има медицинска причина. Мер?

Оцет как обичам и аз! Всякакви видове.

# 6 790
  • Пазете Гор
Не съм им писал, Светкавица. Аз хич не можех да си вляза в профила, инак и на мен ми липсват албуми, тоест там са, ни невидими. Поне почнаха да се отварят наличните, че по едно време и това не биваше. Абе трябва да се преместя някъде другаде, да подредя по категории и дати фотаархива, ама все отлагам.

....Оцет как обичам и аз! Всякакви видове.

Намирват ми се ябълков, винен (три вида), шипков, дюлев... Догодина ще пробвам къпинов. Много е забавно това, изобщо обичам да правя неща, при които има метаморфози, чакане, търпение, ядене, вълшебства.

Ха, че то ако нормата е 50 кила, то аз мога да кръводарявам двойно, че и отгоре! Трябва да им предложа. А, редукцията е вече 7  кила!

# 6 791
  • Euskal Herria
Със здраве да си носят имената днешните именици!

Снимка бг  имаше проблем преди време - не зареждаше снимките или въобще не се отваряха. Не съм проверявала какво и колко се вижда от албумите ми там. Ядосвах се, че Албум бг просто спряха поддръжката и всичко изчезна. Поне да бяха предупредили. А там имах много повече албуми. И той почна по същия начин - зареждаше само начална страница, отваряше чужди снимки, вместо албуми - всички снимки на куп и пр. Писах - никакъв отговор. И в един прекрасен ден Албум бг престана да съществува. Хубавото е, че всички снимки са ми съхранени на външен диск, та реално не съм загубила нещо безвързвратно, но все пак е неприятно.

# 6 792
С кръвното е свързано. А и с количеството кръв, при кръводаряване ако не се лъжа е към 400 мл, което хич не е малко и при 50 кила кльоща ще се отрази. Аз съм към 60кг и въпреки това припадам при взимане на венозна кръв, така че...
Моят Кептън тъкмо днес кръводари. Ама преди това 3-4 пъти го връщаха, при все че е напълно здрав, едва ли не им се моли да дари. Единия път отиде в 12ч, те са до 12.30ч ама се размрънкали...що сега, много късно, мрън мрън и го върнаха. После беше пил респивакс, не можело, после не знам си какво, та днес вече доволно е дал! Simple Smile

Kуркума!! Леле, винаги съм мечтала да се науча как се прави вино. А като те чета сега..добавям и оцет! Изглежда ми толкова прекрасно да си правиш такива неща!

# 6 793
  • София
Дрешки нямаш подходящи, това е. Я се занеси со някой магазин за шошони. Гледам ги мацките по чаршията - клинчета, впити дънчици, къси якенца, ботушки с дебелина на лучена люспа. Нококошинили се, подсмърчат, ама времето било аномално.

Верно дойде ваканция! Ако до 20 дена никой не се обади с предложение за много тлъсто бачкане по празниците - ще замина някъде, където правят кървавица.

Е, сега, след оцета и за кървавица ще се размечтая... ама тая година ще си сложа суджуци и чуризо, поне да не ми капят очите само по вашите мезенца...

# 6 794
Честити да са днешните именици!
Боди мразя да нося. Имам едно, слагала съм го един-единствен път. Супер дискомфортно ми беше. Ходя с корсажи.
 Силве, просто на лекар, за твое спокойствие.
Аз приспивам талисмана, а тя пее ли пее...
Нали си знаете? Помислете за нас. Заела съм се да правя коледната украса и ще изразявам снежинки, искам да спи!!

Общи условия

Активация на акаунт