Отношенията след раждане

• 17 774
  • 246
  •   1
Отговори
# 105
Докато сте живели заедно, мъжът Ви не разбра ли всички тези неща за майка си ?
Защото ако той по друг начин вижда периода на съжителството ви, заедно с нея... тогава проблемът си е между вас двамата с мъжа Ви, майка му просто се възползва.
Не е луд, който яде баницата...

# 106
  • France
Bella, къде живееш? Използваш думата "креш" за ясла, явно е във френско говоряща страна.
Опитай се да бъдеш твърда с мъжа си, но без скандали. Обясни му че ще ви е много по трудно финансово да храните 3ма възрастни, и да ѝ плащате здравните разходи там, от колкото сега.

# 107
Докато сте живели заедно, мъжът Ви не разбра ли всички тези неща за майка си ?
Защото ако той по друг начин вижда периода на съжителството ви, заедно с нея... тогава проблемът си е между вас двамата с мъжа Ви, майка му просто се възползва.
Не е луд, който яде баницата...
Разбира се, че вижда и е наясно с всичко това, но ми казва, че не може да я промени, не може и на улицата да остави, защото му е майка. А на мен ми казва да не и обръщам толкова внимание, да не я слушам какви ги говори, с една дума- убий глупака с мълчание, и ей такива глупости...

# 108
Bella, къде живееш? Използваш думата "креш" за ясла, явно е във френско говоряща страна.
Опитай се да бъдеш твърда с мъжа си, но без скандали. Обясни му че ще ви е много по трудно финансово да храните 3ма възрастни, и да ѝ плащате здравните разходи там, от колкото сега.
Да, в Белгия сме.

# 109
Разбира се, че вижда и е наясно с всичко това, но ми казва, че не може да я промени, не може и на улицата да остави, защото му е майка. А на мен ми казва да не и обръщам толкова внимание, да не я слушам какви ги говори, с една дума- убий глупака с мълчание, и ей такива глупости...

Като не може да я промени и да я остави на улицата, да си взема чантичката и да заминава с майка си, където ще. Във Франция нито с неплатен наем, нито без пари ще останеш, ако се случи да си самотна майка. Дори ще си по-добре финансово отколкото с него.

Наглеци. Какво си го оставила да се мисли за голямата работа тоя? Ще ти влачи майки и какви ли не ... Не ти е нужен на тебе, а ти на него. Защото, като го изриташ, хем издръжка ще плаща, хем няма да има кой да му изпере чорапите, а ти ще имаш право на 1001 помощи за самотна майка.

*сега видях, че е Белгия - още по-добре.

# 110
Ако допуснеш да заживеете заедно, си вкарваш жесток автогол.

# 111
] Разбира се, че вижда и е наясно с всичко това, но ми казва, че не може да я промени, не може и на улицата да остави, защото му е майка. А на мен ми казва да не и обръщам толкова внимание, да не я слушам какви ги говори, с една дума- убий глупака с мълчание, и ей такива глупости...

Аха, значи знае, но се прави на ударен всъщност, това за глупака го приказва някой, който си е нямал работа с глупак. Но когато споделя за гадния си шеф, ти така ли отговаряш ? Не му обръщай внимание ?

Изискай яснота как точно ще са нещата, щом иска майка му да живее у вас, какво точно ще се случи, ако трябва припомни му какво вече се е случвало... на него не му изнася да вземе решение, опитва се да изклинчи,  не го допускайте

# 112
Само един бърз съвет, авторке - не отстъпвай и не се поддавай на натиска свеки да дойде у вас. Семейството на майка ми и баща ми се разпадна именно заради такава намеса и акъли, давани на по-податлив човек като баща ми.

# 113
Само един бърз съвет, авторке - не отстъпвай и не се поддавай на натиска свеки да дойде у вас. Семейството на майка ми и баща ми се разпадна именно заради такава намеса и акъли, давани на по-податлив човек като баща ми.

Не само не отстъпвай, ами направо настъпвай, защото вещицата се възползва от това, че си с бебе и го нахъсва да те притиска.

# 114
  • France
За Белгия не знам как стоят нещата. Ако бяхте във Франция можех да ви дам съвет. Например да се свържете с някоя организация за защита на консуматорите, и ако сте на ниво surendettement, да ви помогнат. Като ви разсрочат плащанията и даже ви опростят една част от дълговете.
Това, което задължително ще те посъветвам, е да погледнеш нещата в перспектива. Ти трябва да си независима от мъжа си. Утре може да те задължи да живееш с майка му и да си затваряш устата. Или по-лошо - да развие клинична депресия и да трябва да бъде приет в болница. Давам крайни примери, които може и да ти звучат невероятно, но за съжаление се случват.
И тази независимост не се печели с работа на половин работен ден. Сега детето е още бебе, но ще порасне и ти ще имаш повече време. Късмет.

# 115
Бабата свекърва определено лъже. Лъже и манипулира. Ако нямаше мъж щеше да измисли че е самотна и болна...
Такова поведение на баби съм виждал няколко пъти. Дъщерите ги отрязват директно, синовете са по-зависими и по им тежи. Снахата обаче като си каже тежката дума и нещата си идват на място.
После бабите се оплакват на приятелките си колко са лоши и че не ги искат снахите и зетьовете...
Не се връзвай, мъжът ти няма да си развали семейството заради глупостите на майка си. Ще му бъде криво известно време, ще разбере че с жени на глава не се излиза и че му мине.

# 116
  • София
Не по свое желание са само тези на 4км. Другите нямат толкова много оправдания. А ако е така, както твърдиш, да се отнеме правоспособността.
Не може хем да се пишеш женен, успешен, с еди каква си заплата (примерно), а в същото време да абдикираш от всякакви отговорности "не по своя вина".

Нямам твоята склонност да пожелавам "ще видите вие, като ви напуснат мъжете ви, ще ревете", говоря за принципни положения- жената е по натоварена >>> мъжът трябва да е опората. Няма нужда от извъртане.

Само много неук човек може да напише това, което съм ти болднала. Дано е просто от инат при теб, че жалко за претенциите ти.
Не пожелавам на никоя да я напуска мъжа ѝ, но пък защо ли точно на най- отявлените адептки на "събирам му багажа", се случва?
И да, мъжът трябва да е опората, но ако поддаде, умната жена му туря едно рамо и го връща в коловоза.
А, тая, дето се пише мъж в пола, агресира и гордо си поема всички грижи и натоварвания, че и сама остава, ама ѝ е едно такова, гордо, ръйш! Mr. Green

# 117
Много сте прави момичета, знам си я и аз стоката и много се ядосвам, че е толкова мекушав на тема 'мама'. Ама какво друго да се очаква от човек, израстнал в такава среда, като от малък му е набивано в главата, че майката мъченица търпи бащата пияница само заради тях, и че когато пораснат и те са длъжни да гледат мама...Но, не няма да отстъпвам в никакъв случай, предстои ни доста сериозен разговор.

# 118
Много сте прави момичета, знам си я и аз стоката и много се ядосвам, че е толкова мекушав на тема 'мама'. Ама какво друго да се очаква от човек, израстнал в такава среда, като от малък му е набивано в главата, че майката мъченица търпи бащата пияница само заради тях, и че когато пораснат и те са длъжни да гледат мама...Но, не няма да отстъпвам в никакъв случай, предстои ни доста сериозен разговор.

Колкото по-мекушав е той, толкова по-твърда трябва да си ти. В крайна сметка, нямаш нищо за губене, живота е пред теб, а на свекито - не.
Компромис може - пращаш и по 200-300 евро, да си намира някаква квартира в България, или където ще и да те остави на мира. Които, разбира се, сина и ще изкарва, но ти ще му разрешиш да и прати. Защото с такъв мъж, трябва да мислиш за себе си и да заделяш по нещо настрани, не да се занимаваш с бабички.

# 119
  • София
И да, мъжът трябва да е опората, но ако поддаде, умната жена му туря едно рамо и го връща в коловоза.
Умната жена може да удари рамо на мъж в кофти период. Но на мамин няма как да стане чисто практически. Не четеш ли развитието на темата?

Значи да си кажа "не й обръщай внимание" за мен винаги е било индиректно съгласие майка ти да тормози жена ти с контра в съпругата. И тия ми ти мекушави мъже някак да такива само към мама, а към жена си- не баш.

Общи условия

Активация на акаунт