Розацея - тема 4

• 57 014
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Първият лазер беше в Дерма вита Excel V. Понеже беше първи помолих докторската за минимална мощност само да видя как кожата реагира. Докторската беше супер любезна чак ме учуди. Обаче София ми се видя далече и после имам 3 Vbeam в леге артис. И сега за ефекта, истината е че лазера не е вълшебно хапче. Да имам подобрение обаче това са повече от 4 месеца и през това време един път слагам и мазила, второ се пазя много и трето времето знаете по принцип също лекува. Така че определено няма нищо страшно в лазера, но не трябва да се приема като вълшебство а да е част от цялостната терапия.
На свои ред искам да попитам всички момичета намерих си за мен много добър слънцезащитен крем, обаче е с химически филтри. Чета че някои сатанизират тези филтри и препоръчват минерални като цинков оксид който обаче кожата ми не понася. Та въпроса ми е толкова ли са лоши химическите филтри в SPF?????

# 676
Аз не ползвам слънцезащита и разчитам на фактора във ФДТ или ВВК - 25. Не съм открила крем, който да ми понася. С голяма надежда бях купила един с физични филтри от висок ценови клас, но и от него ми се появиха ситни бели пъпчици. Всичко, което се предлага като тестери в аптеките ни отдавна съм изпробвала, абсурдно ми е да се мажа с такива консистенции - тежки, бели, лепкави и ароматизирани.
Лятото за мен е интензивен работен период и в много кратко време от деня съм навън. Излагането на слънце по плажовете също не е моето, но ако много ми се прииска, го посещавам в края на септември и октомври в подходящите часове.

# 677
Фръц предполагам във ФДТ филтърът е химически нали??? Тоест не са чак толкова черни тези химически филтри дори и за чувствителна кожа???
Аз ползвам Еусерин оил контрол 50. След като го сложа буквално все едно нямам нищо, супер незабележим е.

# 678
Първият лазер беше в Дерма вита Excel V. Понеже беше първи помолих докторската за минимална мощност само да видя как кожата реагира. Докторската беше супер любезна чак ме учуди. Обаче София ми се видя далече и после имам 3 Vbeam в леге артис. И сега за ефекта, истината е че лазера не е вълшебно хапче. Да имам подобрение обаче това са повече от 4 месеца и през това време един път слагам и мазила, второ се пазя много и трето времето знаете по принцип също лекува. Така че определено няма нищо страшно в лазера, но не трябва да се приема като вълшебство а да е част от цялостната терапия.
На свои ред искам да попитам всички момичета намерих си за мен много добър слънцезащитен крем, обаче е с химически филтри. Чета че някои сатанизират тези филтри и препоръчват минерални като цинков оксид който обаче кожата ми не понася. Та въпроса ми е толкова ли са лоши химическите филтри в SPF?????

А белези имахте ли от лазера? Защото при мен е вече 5-ти ден от първата процедура и има белези, чак коричка хванаха. Ако сте имали за колко време минават? Слагате ли някакъв крем за белези след процедура с лазер?

# 679
Не белези нямах, само зачервяване. Мажа се с ЛРП цикапласт б5 гелът супер е и помага. Според мен твоят лазер е фракционен!!!!!! По принцип Пдл, КТП, НдИаг лазерите действат под повърхността на кожата и няма корички а само зачервяване. Фракционноте лазери правят корички, но доколкото съм чел всичко минава до 20 дена. Въпросът е ти какво целиш белези или капиляри?

# 680
Аз съм не съм имала корички, дори зачервяването изчезна доста бързо в рамките на няколко часа...

# 681
Не белези нямах, само зачервяване. Мажа се с ЛРП цикапласт б5 гелът супер е и помага. Според мен твоят лазер е фракционен!!!!!! По принцип Пдл, КТП, НдИаг лазерите действат под повърхността на кожата и няма корички а само зачервяване. Фракционноте лазери правят корички, но доколкото съм чел всичко минава до 20 дена. Въпросът е ти какво целиш белези или капиляри?

Правих лечение на капиляри с лазер. Беше  NDYAG или Александрит, но останаха белези и вече 5 дни слагам по два пласта фон дьо тен, но се виждат. Явно лазерът е бил много силен или кожата ми много чувствителна .

# 682
Обърнете се към лекуващия лекар. Не е ок да покривате с фдт пресни белези, трябва да се мажат с регенериращо лекарство.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 09:09 от Фръц!

# 683
Васкуларните лазери не причиняват повреда на горният слой на кожата. Дори и при силна енергия това което съм виждал в нета е че се получават хематоми които се абсорбират с кръвта след седмица или две. Но ако си затвориш очите и погалиш кожата би трябвало да си е здрава и гладка доколкото е била преди. За мазило естествено лекарят най-добре ще каже но докато го посетиш мажи ги с ЛРП цикапласт Б5. Гелът е точно за зарастване на рани, белези и наранена кожа след инвазивни процедури.
И още нещо винаги питай какви процедури ти правят, така ще знаеш какво да обясниш на другите лекари ако се наложи да ги посетиш.

# 684
Аз съм не съм имала корички, дори зачервяването изчезна доста бързо в рамките на няколко часа...

А къде сте си правили лазер и колко процедури?!

# 685
В Дерма-Акт, за сега имам една процедура.

# 686
Най-доволна съм от Соолантра, след използването на една опаковка, почти година нямах проблеми. Сега имам леко влошаване само в областта на носа.

# 687
Аз наистина не знам на какъв лазер да се подложа за капилярите около носа....

Страх ме е от белези.

# 688

Доколкото знам, идеята на това да избереш минерален слънцезащитен крем е да избегнеш дразнене и парене, защото се твърди, че свръхчувствителната кожа би реагирала лошо на химически филтри. Но в същото време, съм пробвала слънцезащитните кремовете на Uriage и Bioderma и, за съжаление, направо ми подпалват кожата, въпреки че са минерални. И аз ползвам слънцезащитния крем на Eucerin (Eucerin Sun Gel-Cream Oil Control SPF 50+), върши добра работа от гледна точка на защита и не ми дразни изобщо, а не е минерален. На La Roche слънцезащитата също върши добра работа, дори да не е минерална.

Иначе, как си след 4-тата лазерна процедура? Забелязваш ли спад в зачервяванията тип "температурни промени", тоест като влизаш отвън в затоплено помещение, например? При мен се случва постоянно - излизам навън, духа силен студен вятър - изчервявам се яко. Влизам вътре, и дори да не е затоплено помещението - изчервявам се още по-яко, хахах. Много ми се иска лазерът да подобрява този тип зачервявания, а не само да третира капиляри и перманентни червени петна.

# 689
Моят проблем е по различен, аз имах постоянна червенина която не се влияеше от нищо, просто си беше там. Иначе от форумите съм чел че за така наречените флъшове PDL и KTP лазерите много помагали. Обаче трябва да са на по-голяма енергия.  Също от западните форуми съм чел че много помага клонидин. Не ти го препоръчвам само казвам какво съм чел понеже той влияе на кръвното и така.

Общи условия

Активация на акаунт