Фън Шуй

• 156 122
  • 840
  •   1
Отговори
# 540
Divana ,не е много ,затова го пиша дословно.
Пеперудите във Ф.Ш. са символ на трансформацията и свободата.
Ако искате да имате чудесен личен живот,украсете стените на спалнята си с пеперуди.
Експертите по Ф.Ш съветват да украсите стените в спалнята с летящи (има се предвид аксесоари,не живи) пеперуди,за да внесете романтика в отношенията си,да повишите сексуалността си и да се изпълнят мечтите ви.
Ако човек е самотен,пеперудите в спалнята  спомагат за подобряване на живота му и прикриване на съществуващите отношения,т.е липсата на такива.
Пеперудите трябва да се залепят по двойки и то така,като че ли наистина са долететли отнякъде в стаята.Така ще ги виждате винаги ,когато се събуждате и заспивате.Те могат да донесат щастие,любов и разбирателство в живота ви.

Ами това е .Колко е вярно,не знам. Wink

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 10:42 от Amarena

# 541
  • Кърджали, България
По повод противоречията за цветовете на банята, ето цитат от книгата на Селена Самърс "Фън шуй за 5 минути":
"Кои са най-подходящите цветове за баня, които допринасят за мира и хармонията?
Стените в бледи пастелни цветове, като праскова, кайсия, лимоново-жълто, синьо, лавандула и зелено внасят хармония в банята. Избягвайте пресушаващото енергията чисто бяло. Но ако ви се налага да си примирите с него, добавете някакъв ярък и весел цветен акцент в хавлиените кърпи, пердето за душа или изтривалките на пода.
Вярно ли е, че кремавите перлени цветове са много благоприятни за банята?
Банята се управлява от могъщия Воден дракон, който обича нежния кремав цвят на перлите. Легендата разказва, че драконите не ядат нищо друго, освен кремави океански перли.
"

# 542
  • Кърджали, България
Още за пеперудите:

"In traditional Chinese culture, a pair of cranes or mandarin ducks symbolizes fidelity, honesty, and longevity. A pair of butterflies is another symbol of conjugal love. Any of these are an appropriate image to enhance your bedroom or any other Kun gua power spot."

"Butterfly - Butterflies bring love and joy. They are also a symbol of transformation. If you are experiencing dramatic change in any area of your life an image of a butterfly in that corner encourages that change to be proceed with ease, joy, and grace."

Ако има нужда от превод, свиркайте!

# 543
Изумително е ,че вече имам резултати от познанията които приложих по ФШ.Наистина има ефект върху отношенията ни ,и как ми попадат някакви шано пари  WinkИмам още много да се уча ,но искам да ви благодаря момичета ,че ми помагате да науча повече за моята страст ФШ.  bouquet

# 544
  • Кърджали, България
В книгата на Селена Самърс пише също, че преди да предприемем "лечение" или активиране, трябва да "уведомим Вселената" за това като поставим за една нощ до входната врата 8 оризови зърна.

# 545
Мерси много, момичета, за пеперудите. Сложих ги в едно ъгълче на спалнята - да видим.
Ако някой си търси пеперуди от плат с възможност за закачане (уф, как да го обясня - отзад имат или телче извито, или канап..) знам два магазина в София, а предполагам, че ги има в повечето магазини за подаръци - в различни цветове и големини.

Монка, страхотно е, че имаш резултати. А какви лечения прилага (извинявам се, ако си писала, темата вече е много дълга)

# 546
Всъщност прочетох двете книги на Ричард Уебстър и всичко от саитовете които сте приложили.Четох за цветята.Имам 5 ,правих си експерименти колко точно трябва да са ,пробвах с 5 ,после с 3 ,но почувствах че са малко.Имам дървото на живота -което явно си пада по бирата ,защото доста расте като пръскам листата за блясък Grinning и си купих циганче -което изглди ръбовете между нас.Имах едни кактуси -махнах ги и сега се разбираме чудесно и секса е супер страстен Embarassed.Преди витаеше едно напрежение и много ме гонеше параноята,а той ми се сърдеше за невероятни глупости.
Преподредих всичко и работя постепенно по зоните.В зоната на богатството сложих китайски парички и един чам ,който е маетален ,но е пак с такива парички и вътрешно си мисля ,че е за там,поработих по декорация със ароматни свещи .
Пример за зоната на богатството мога да дам с една крона която намерих -късметче и я сложих в зоната на богатството и преди няколко дни ми попаднаха 108 такива норвежки крони като премия ...Помислих си да ги сменя в лева и реших да взема и тази крона ,бях забравила за нея....и се осетих, че всъщност тя ми е донесла тези 108 и разбрах ,че има ефект  Mr. Green
Купих си и костенурка,и полускаъпоценни камъни отговарящи на зодиите ни.Направих си и карта на съкровищата.

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 12:03 от Monka

# 547
  • София
Здравейте!  bouquet Скоро не съм писала в любимата ми тема.
Ходих на Варна и от ФШ магазина си купих 3 книги на Лилиан Ту. Сега усилено чета защото се оказа , че компаса ми е бил грешен и преизчислявах всичко отначало #2gunfire
Дали някой от вас знае лошо ли е да ти се падне в зоната на богатството хладилника, микровълновата печка и част от терасата .Какво се води самия хладилник, хем е вода, хем ел.ред #Crazy Незнам какво да го правя, другата алтернатива е да го преместя срещу вратата на кухнята , което е и  зоната на "Слава и репутация"-май не е много удачно.
А отгоре на всичко щепсела му е откъм моята"Нещастна посока".
Явно печката ще я махам от там, дали е добре да е в "Слава и репутация", мога да я сложа така, че щепсела й да е откъм моята посока на здравето newsm78
С моя човек сме една група , даже едно и също число Гуа-така че промените ще важат за двамата.
Другото ,което ме притеснява е машината за вода хем е ел.уред ,хем има много вода къде да я сложа в кухнята като там са ми само  "Богатство" "Слава и репутация" и част от "Здраве".

# 548
  • Вече в моята си приказка...
Аз пък искам да попитам какви символи, предмети или цветя или пък друго нещо, трябва да сложа в секторите на парите и семейството?

# 549
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/

А какво ти препоръча да правиш радиезистът?

Взех си от него едни пирамиди,които тои сложи на няколко места да неутрализират радиацията и подпо4вените води,и мисля 4е имат ефект.Препоръ4а ми и няколко кристала да сложа в някои ъгли ,но това още не съм го направила.

# 550
  • София
Много ме запалихте по фиш момичета. Засега само чета и събирам Инфо.

Имам питане, прочетох,че морско водорасло под килима се слага за пари, бамбук във вода също, монета в червена хартия под цъфтящо цвете също, не можах да разбера каква е разликата между тези символи? Моля помагайте?

Керамична камбанка, подходяща ли е за активиране  на зоната на здравето?

# 551
  • София
Ybag&Mell, има страшно много символи. Човек избира тези, които му допадат и му позволява мястото да ги постави.
Камбанката е подходящ символ.

# 552
  • София
Мира, подходящи са всякакви дървени и водни символи.

# 553
  • София
Искричка, мястото на печката в южната част на кухнята е много подходящо. Хладилник в зоната на богатството - може. Дръж го винаги в изправност и добре зареден. Машината за вода е подходяща за северната страна на кухнята, особено ако е черна.

# 554
  • Бургас
  Аз понеже съм отпускар човек пред ремонт, реших че е време по-сериозно да почета и си купих на Ричард Уебстър Въведение във ФШ. Четох, четох, из интернет рових.....Имам питане обаче - нещо не мога да се оправя със зоните -  според Уебстър и посоката, в която седи домът ми е гън, следователно зоната на благоденствие по Уебстър е на ЮЗ, а на ЮИ ми се пада смъртта. Да де, ама навсякъде на ЮИ е зоната на благоденствието и съветват да се активизира това направление - и то пак по школата на компаса - защо се получава такова разминаване и аз ли нещо не правя като хората?!

Общи условия

Активация на акаунт