Фън Шуй

• 156 007
  • 840
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Хубаво е, че сте метал и земя, защото земята поражда метала. Друго с което можеш да се съобразиш и е лесно да се справиш е зоната, в която се намират. Другите неща вече са по-сложни.

# 766
  • Варна
Здравейте! Позачетох се и реших и аз да се включа. От около година чета всичко, което успявам да намеря и... както мъдреците са открили, колкото по- малко знаеш, толкова повече мислиш, че знаеш.
С две думи, следвайки зоните на квадрата, спрямо разположението на дома, имам ПОЧТИ перфектно разположение на някои зони. Апартаментът ми седи на запад, спалнята ми се пада в зоните на брака и децата. Идеално за целите, които искам да постигна. (Четири години живея с един човек, а отношенията ни... меко казано хич ги няма). Направих ремонт, нова спалня, общ матрак,  обща завивка, спалнята е еднаквоотстояша от стените, нощни лампи, боядисах в зелено, а западната стена в жълто. Това за жълтото го четох и за неутрализиране на тоалетната, която е на обща стена със спалнята (а ми е чист югозапад) и за привличане на чувства. Не само че не се подобриха нещата, ами в определени моменти искам да го убия Така, стигаме до активирането на определени зони. Как да стане това? Кристали- фасцетирани- Как да ги закрепя? На месина за тавана ли? Същото питам и за ватърните чанове? А и метални или дървени? С колко пръчки? За двойка жерави не бях чувала. Навсякъде се препоръчват двойка мандаринови патици и много да се внимава да не се сложат зеленоглави, защото се постига обратен ефект. А никой не се е погрижил за мандаринови патици в продажба. Дори снимки не мога да намеря, че да си ги пребоядисам.
Колкото до зоната на богатството на апартамента ми... пада се в зоната на 6- те убийства, според собственото ми число. Как, по дяволите, се лекува това??? Кое да следвам? Ба гуа на апартамента ми или на собственото ми число?
А, и кухнята и печката! са ми на СЗ и няма как да ги мръдна при размери 2.5/1.5 м , а на ЮЗ ми е тоалетната. Просто няма къде "по- добре"...
А и за капак на всичко, аз съм източна, а Той западен. И всяка благоприятна за мен посока е неблагоприятна за него.
Мисля, че най- лесно би било да го сменя С някой по- източен. И няма да ми се наложи да слагам дюбели на тавана.

# 767
Хубаво е, че сте метал и земя, защото земята поражда метала. Друго с което можеш да се съобразиш и е лесно да се справиш е зоната, в която се намират. Другите неща вече са по-сложни.
Ще ми кажеш ли какво разбираш под земята поражда метала? Иначе килимчетата ще се намират в зоната на семейството...

# 768
  • София
Искам да кажа, че спокойно можеш да слагаш цветове, форми и материали съответстващи на земята, защото земята е добре и за теб и за мъжа ти, тъй като земята подхранва метала, намират се в съзидателен цикъл.
maryana, не мога да разбера - и спалнята и тоалетната ти се падат на ЮЗ, така ли?  Не искам да те тревожа, но никак не е добре брака да ти се пада в тоалетната. Лошото е, че единственото лечение, което съм срещала до сега е да не се използва тоалетната #Crazy За мен ЮЗ и СЗ са най-важните зони, защото имат и други значения, но това е дълга тема. В "188 съвета" Лилиан Ту е писала по този въпрос.
За активиране на зона с елемент земя е по-подходящ огъня. Патици изобщо не са ти нужни. Има толкова много начини да се активира тази зона. Бистрили сме ги по-назад в темата.  Объркването между зоните и направленията също сме го коментирали много пъти.

# 769
Шоши, какво става с търсенето на къща?

Можеш ли да препоръчаш друга книга, която смяташ че е добра, освен 188-те съвета на Лилиян Ту? Имам нужда от още четене, определено.

# 770
  • София
Divana, с  апартамента за сега нищо не става, дълго е за обяснение.
Книга не мога да ти препоръчам за съжаление. Сега чета изцяло лекциите и те са ми напълно достатъчни, за това не търся нищо ново за четене.

# 771
maryana, като гледам, май съвсем ти е писнало! Я от неяснотите по фъншуя, я от гаджето.

Няма проблем, че сте разнопосочни, не сте само вие така (дет се вика и Лилиан Ту е на същия хал, пък и аз:) другаде е май проблема, но това е друга тема.
По въпросите ти: и аз се чудя как да закрепя кристалите и чановете. Досега чанове съм закачала само под лампите в 2 стаи, и нито един кристал. Онзиден най-сетне си купих метална куха петица за лекуване на килера и с триста зора го сложих на нещо, останало от една закачалка отвътре. Да, ама допира стената и не знам добре ли е така. А не ми се дупчи, особено в стаите.
За посоките, да преговорим: зоните (секторите) са различни от направленията (демек посоката, в която гледаш и лежиш). Насърчавай си зоните по правилата, и, ако посоките са неблагодприятни, просто не гледай (и не лягай с глава) към тях.
За патките - хич да не ти пука Simple Smile и аз се впечатлих. Още повече, че зеленоглавите се различават с просто око, ама казват, че имало и диви (изневевряващи), които много приличали за мандаринките. Просто ги пропусни. Общо взето можеш да ги замениш с всякакви хубавини по две Simple Smile
Моя съвет: прочети цялата темичка (като намериш време), има много полезни линкове, вкл. за вятърната музика и картинките. Всъщност ако толкова държиш на картинките, ето тук ти качих малко за брака. Не са невероятни, но това намерих, докато зяпах из руската тема.

Шоши, благодаря ти за инфото! Смяташ ли някой ден да си изкарваш хляба с това?

# 772
  • София

Шоши, благодаря ти за инфото! Смяташ ли някой ден да си изкарваш хляба с това?

Разбира се Grinning Даже вече го правя по малко. Благодарение на NadG направих първите си стъпки. Преди години много се чудех на хората, които казваха, че професията им доставя огромно удоволствие. Работех като счетоводител, беше ми интересно, но четях на сила разни закони и разпоредби. Сега съм направо обсебена от ФШ. Поглъщам всяка информация като топъл хляб и все не ми стига. Непрекъснато си търся нови предизвикателства. Вчера открих, че две мои познати потвърждават написаното от Лилиан Ту за тоалетна на ЮЗ. Сега търся разрешение на проблема. Wink

# 773
Искам да кажа, че спокойно можеш да слагаш цветове, форми и материали съответстващи на земята, защото земята е добре и за теб и за мъжа ти, тъй като земята подхранва метала, намират се в съзидателен цикъл.

shoshi, благодаря ти за отговора.   bouquet Това значи ли, че килимчетата трябва да са в тези нюанси и форми?  newsm78 Rolling Eyes

# 774
  • София
Eli4ko, най-елементарното което можеш да направиш е да сложиш квадратен килим в охра или жълто. Ако искаш да задълбочиш нещата прочети някоя книга за летящите звезди, направи карта на апартамента и определи къде се падат жълтата 5 и черната 2. След като не можеш да боядисваш стените, можеш да неутрализираш вредното им въздействие точно с цветовете на килими, мебели и т.н.

# 775
Eli4ko, най-елементарното което можеш да направиш е да сложиш квадратен килим в охра или жълто. Ако искаш да задълбочиш нещата прочети някоя книга за летящите звезди, направи карта на апартамента и определи къде се падат жълтата 5 и черната 2. След като не можеш да боядисваш стените, можеш да неутрализираш вредното им въздействие точно с цветовете на килими, мебели и т.н.

shoshi, благодаря Simple Smile   bouquet Хубаво е, че тези цветове освен, че не вредят и ми допадат Wink   Mr. Green

# 776
  • Варна
За жалост и аз си мисля, че разположение ЮЗ и СЗ е важно и... Гадното в цялата ситуация е, че не мога да ги мръдна. Според Лилиан Ту вратата на тоалетната ми е червена отвътре, отвън имам голямо огледало. И с това приключвам лечението и. Имам 20- тина см от антрето, които са в зона на наставници- пътешествия. Искам там да висна чан, но не помня дали трябваше да е метален или дървен. Защото антрето ми е чист запад, а там тази година е Петата жълта... Кухнята ми е чист СЗ, а печката в най- СЗ ъгъл. И не мога да я преместя. Защото е кухненски бокс, широк 1,5 м. И там правих ремонт и ако я бях мръднала малко, ще се пада срещу тоалетната. А и пак щеше да си остане в СЗ сектор. Така че... само неподвижна вода и купичка ориз.
Хубавото, както споменах е, че спалнята ми ползва 2 сектора- на брака и децата. - Юг ЮИ е. Предвид че имам голяяямо дете, дето не живее при мен, ми се пада удобно да се разполагам там. Хола ми, от друга страна се разполага на сектори семейство, богатство, слава и на щастието. Предвид това, че съм стигнала до ремонта на това помещение, ще разположа маса за хранене със 4 стола в сектора семейство. В богатството ще сложа цветята.  Апропо, имам всички видове драцени и огромна юка. С тези остри листа... не мога да им определя мястото. И компютъра се пада с гръб към вратата- тук трябва огледалце, като че ли.
Някой пита за активиране на сектор деца, с цел "добив" на такива:-) Бяло и златно да се сложи, пише по книжките.
Колкото до пречистването, ритуала е прост- къпана, чиста, бели дрехи, бяла квадратна покривка- нова и да се ползва само за това, светена вода, цветя... Много напомня на освещаването от християнските ритуали. Свещи, тамян и... всичко, което издава силен звук- кречатало, камбана- като онези от нашето детство- в училище, гонг и т. н. Мога да бъда по- конкретна, ако някой се интересува.  Иначе по- важно е усещането на ША и създаване на енергиен щит. Успех на тези, които искат да успеят да го могат.

# 777
  • София
maryana, къде прочете за червената врата, като лечение на ЮЗ зона в тоалетната?
Чана е метален, защото металът изтощава земята, а жълтата 5 е увредена земя. Ако се пада на входната ти врата задължително си сложи чан.
За печката много кофти, но дано оризът и водата да помогнат.
За спалнята изобщо не е важно в коя зона се намира, а в кое направление. От целия ФШ най-важното е да се неутрализират всички външни и вътрешни Ша Ци, входната врата, спалнята и леглото да са в някои от най-добрите ти направления.
Острите листа са добре на юг - форма огън.

# 778
Чана е метален, защото металът изтощава земята, а жълтата 5 е увредена земя. Ако се пада на входната ти врата задължително си сложи чан.
И по-конкретно - метален, с 6 кухи пръчки.*
Едно от леченията за области, в които се пада тоалетна или килер - силна светлина пред вратата, цвете или кристал (пак отпред). Така ци няма да се засилва вътре, а ще се завърта наоколо. Предполагам, че поне мъничко от ЮЗ ти е извън тоалетната. Друго - мисля (четох), че вратата трябва отвън да е червена евентуално (или червена с жълто, все добри цветове за ЮЗ). А отвъре можеш да сложиш 4 огледалца на 4те стени, та символично да изчезне.

*апропо, някой знае ли къде се продават точно такива чанове? ще съм благодарна за инфото, дори и в София да е, ще помоля някоя приятелка да ми купи. Тук и на 3те магазинчета, които знам, както и по сергите, няма. И не знаят ще имат ли нявга.

# 779
  • Варна
Къде са тези 3 магазинчета, които знаеш? До кино Палас гледа ли? Всичко там е на супер цени, сравни ги само с тези на Мария Луиза. А вятърни чанове има в изобилие и в подлеза до бившите хали- до Македонския дом

Общи условия

Активация на акаунт