Да си баща не е никак просто. Нека подредим нещата и да видим как близките ни се подготвят за тази задача – роднини, приятели, познати – всички те могат да ни дадат много информация.

Някои от мъжете понасят много леко очакването, а други го преживяват по-тежко. За да се справите с проблема, поискайте съвет от мъжете, които вече имат деца и опит в отглеждането и възпитанието им. Те могат да разкажат много за преживяванията си преди и след раждането на първото им дете.

Може да откриете, че приятелят, когото познавате като много уравновесен, преди раждането на дъщеря си се е пропил от притеснение, а след като е видял, че всичко с бебето е наред, се е избавил от този порок. Не сте очаквали подобна емоционалност, нали?

Друг, който е много припрян в работата си, пък може очаква спокойно вкъщи раждането на сина си и едва след обаждане от родилния дом да отиде да посети съпругата си и новороденото.

Всички хора реагират различно. Най-добрият съвет към бъдещите татковци е същият, като при бъдещите майки – не се вълнувайте твърде много. Вземете се в ръце и мислете положително. Раждането на детето ще донесе в живота ви радост и веселие. Мисълта, че ви предстои да станете баща, ще ви вдъхнови за подвизи. Те могат да бъдат в професионалната ви сфера, но могат да са и на домашния фронт. Бебето е голям стимул и току виж у вас се събудил дремещият кулинар и отмените съпругата си в кухнята, за да може тя изцяло да се отдаде на майчинството.

Има много примери за поведение за бъдещите татковци. Едно обаче е общото - всички те искат да станат добри бащи. Мисълта, че сте дали живот на друг човек, ще ви направи отговорен. Този малък човек ще порасне и ще ви обича, а любовта е велико чувство. Отдайте ѝ се и обичайте детето си. То ще го усети и ще ви отвърне със същото. Тогава ще усетите чисто мъжката радост – радостта да бъдеш баща.Включете се в кампанията на Dove Men+Care в подкрепа на бащинството и можете да спечелите чудесни награди за татко и бебе.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 18:16 от Pедактop