Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 31

• 39 138
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Еее..как защо...не ми стигна вътъка преди 5г. Сега пак избирам Редута, защото ми трябва по-голям ап.  иии пак не мога в любимите локации. Мога, но 2 ст. , а на вен ми трябва площ.
Мдам, често се налагат компромиси. И все пак явно площ повече ти трябва от любима локация,  и избираш да жертваш локацията.

Точно както аз казвам, локацията не е всичко Wink
Като ти трябва площ пренебрегваш локацията  ( в рамките на бюджетните ограничения, съгласна съм с това).

# 556
ЧС, никога не съм твърдяла, че локацията е всичко, а само, че е определящото за цената, а и за качеството на живот. Иначе всеки си преценява дали трябва да прави компромис и ако да, с какво точно.
В интерес на истината никога не съм била притисната от време или др. обстоятелства като съм избирала. А и съм купувала имоти, които съм искала да са в близост, това също е важно понякога за един купувач.
Това е и моята позиция.
Или не я искам чак толкова тази локация...
Е, значи не ти е любима Simple Smile На мен ако нещо ми е любимо, си го искам и правя всичко възможно да го имам.  

# 557
  • София, Bulgaria
ЧС, никога не съм твърдяла, че локацията е всичко, а само, че е определящото за цената, а и за качеството на живот. Иначе всеки си преценява дали трябва да прави компромис и ако да, с какво точно.
В интерес на истината никога не съм била притисната от време или др. обстоятелства като съм избирала. А и съм купувала имоти, които съм искала да са в близост, това също е важно понякога за един купувач.
Това е и моята позиция.
Е, значи не ти е любима Simple Smile На мен ако нещо ми е любимо, си го искам и правя всичко възможно да го имам.  

Еее... чак на всяка цена, не съм такава. Ако бях по-голяма егоистка, може би... ,но избрах други неща, които ми носят по-големи положителни емоции и стойности .. все пак това са само някакви улици...

# 558
Няма брокер/ дори изгладнял/, които да поеме купувач с нереалистични очаквания.

Ето този подход много ме дразни в повечето брокери - предлагат каквото има на пазара (което може да се види и в Интернет без тяхна помощ) и ти казват,че имаш нереалистични очаквания.
Няколко човека около мен се оплакваха от подобно отношение, в крайна сметка всички купиха с максимум 10% отгоре на бюджета си. Единият направи компромис със строителството - старо, за ремонт; другият купи в строеж, а третият купи ателие с леки скосявания.
Ама е много по-лесно да кажеш "няма" и да търсиш само клиенти с голям бюджет.

" Този подход"  няма нищо общо с това, което казвам. Ти, ако искаш имот за 60 000 евро, а реалната цена е 80-90 000 евро, брокерът какво може да направи. Дори и най-извънземен брокер не е по-силен от пазара. По-добре да кажа, съжалява не мога да помогна или мога, ако промените в критериите си това и това, от колкото да поема ангажимент за нещо, което съм напълно наясно, че няма как да стане. Кой печели? Никой!
Първо, брокерът може да обясни на клиента как върви пазара в момента и какви са вариантите му. Ще разпита клиента с какво може да направи компромис - район, етаж, спални по 10 кв.м., вид и възраст на строителството, скосявания, изложение, липса на тераси и т.н. Безброй са второстепенните неща, които обръщат сделката.  В крайна сметка клиентът ще увеличи бюджета на 70-75 хил. евро, ако му е възможно, а брокерът ще дебне за имот с някой не дотам важен за клиента недостатък, а може и веднага да се сети за заседяващ на пазара имот, за който има потенциал да се намали цената. Всеки излиза на пазара с нереалистични очаквания, защото знае с колко труд е събрал парите си, но точно затова се е обърнал към брокера да му съдейства, а не само да си предлага собствените имоти и да гони двойна сделка (знам,че tomeva поне това не го прави).

# 559
Скрит текст:
Това е и моята позиция.

Еее... чак на всяка цена, не съм такава. Ако бях по-голяма егоистка, може би... ,но избрах други неща, които ми носят по-големи положителни емоции и стойности .. все пак това са само някакви улици...
Само някакви улици, ама офисът там сте си го позиционирали, не в Редута. Щеше да ти е супер удобно да си ходиш по пантофи от вкъщи до офиса, ако си беше взела до пл. Журналист. И не разбрах защо си местите колите, като  струва някакви си 100 лева/год винетката.

# 560
  • София, Bulgaria
Скрит текст:
Това е и моята позиция.

Само някакви улици, ама офисът там сте си го позиционирали, не в Редута. Щеше да ти е супер удобно да си ходиш по пантофи от вкъщи до офиса, ако си беше взела до пл. Журналист. И не разбрах защо си местите колите, като  струва някакви си 100 лева/год винетката.

За зоната ли говориш, ние си решихме проблема, но не с винетка, защото е много сложно... трябва всички коли да са регистрирани на фирма, с адрес в зоната... и още куп формалности...

Иначе, съм с кола за 10 минути от вкъщи до офиса....екстра ми е така... и Борисова градина ми е до офиса, а парк Гео Милев и Заимов до вкъщи. Също така за 20-25 минути съм пеша до Докторска градинка...

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 22:55 от tomeva

# 561
При исторически най-ниска лихва по кредитите от много години насам, няма как да паднат цените.

Само гледай Simple Smile
не искам да гледам, искам да чуя аргументи, как разсъждаваш.

Ето ти аргументи - догодина се вдигат лихвите по кредитите, в същото време излизат все повече новопостроени жилища. От друга страна населението на България намалява с всяка изминала година, а и последното - инфлацията се покачва, без да има значително увеличение на доходите, което води до обедняване на средностатистическия българин.

# 562
A, разбрах те, Томева Simple Smile Локацията ти е любимо, ама неосъществимо желание  - не можеш да се пречупиш да не го желаеш, но като няма възможност и за квадратура, и за нея, предпочиташ квадратурата. Поне така си написала самата ти:
Аз съм като теб, не мога да се пречупя и това е...както и с типа строителство, може да е старо, но само, ако е зад СУ или около площад Журналист.
Сега пак избирам Редута, защото ми трябва по-голям ап.  иии пак не мога в любимите локации. Мога, но 2 ст. , а на вен ми трябва площ.
От Гео Милев до Драган Цанков ще стигнеш в час пик с кола за 10 минути, ама другия път Wink - може, но в неделя по обед. Дори ти самата беше казвала, че за това никакво разстояние ти отиват 40 минути заради непрекъснатото задръстване.  А до парк Заимов от Гео Милев е далеч, всъщност Борисовата е по-близо, частта с Коколандия, но пак зависи в коя част на Гео Милев си. Само уточнявам. Това си е твоя работа, разбира се, щом си си екстра. Всеки си нарежда нещата, както може.
За зоната говоря - ти съвсем наскоро написа,че си местите колите заради 4-те часа разрешен престой, затова се учудих, таксата е нищожна. Но ако пък не изпълнявате изискванията за винетка, тогава е разбираемо.

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 00:08 от Анонимен

# 563
Само на мен ли ми омръзна от окупатори на теми?

# 564
Как пък да не може за 10мин да стигне до Драган Цанков, от Редута излиза през ул Гео Милев и от там има един светофар на румънското и шипченски... Там минаваш на първи светофар винаги. После ти е кръговото на кулата... стигаш си като пич, а вечер си за 2мин с колата, какво да си говорим.

# 565
Как пък да не може за 10мин да стигне до Драган Цанков, от Редута излиза през ул Гео Милев и от там има един светофар на румънското и шипченски... Там минаваш на първи светофар винаги. После ти е кръговото на кулата... стигаш си като пич, а вечер си за 2мин с колата, какво да си говорим.

Аз съм се прибирала с такси от приятели зад хотел Плиска до площад Журналист и си отидоха 40 минути в час пик, защото е непрекъснато задръстване от момента, в който се качиш на цариградско, до момента, в който стигнеш до радиото. Самата Томева се беше оплакала от същото преди време, че за такова кратко разстояние й трябват 40 минути в непрекъснато задръстване до офиса им. На алея Яворов, на Вапцаров, на румънското също винаги е задръстено. На кръговото на Драган Цанков и алея Яворов също се чака много. Просто в час пик в София навсякъде е кошмарно движението, ако си с кола, никъде не можеш да стигнеш за 10 мин. Наистина разстоянието е малко, но е много натоварено като трафик. Абе то от хотел Хемус до Баучър на Семинарията си отвисяваш 15-20 минути, дето сигурно няма и километър, ти за 10 мин до Редута говориш....

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 00:42 от Анонимен

# 566
40 минути казваш до пл. Журналист Grinning
Да взема да засека някоя вечер и да не спорим излишно Simple Smile

# 567
Скрит текст:
На мен ми е интересно, че има брокери. Да подчертая има, а не всички са такива.
Та има брокери които от целия този масив и поток безценна информация с космически измерения не са се научили да броят. Търсиш 3 стаен той води клиентите си в двустаен. Ти му кажеш до 100 000, той те води в такъв за 120 000. Интересно е и виждането им за посоките на света. Ти му кажеш изток демек там от където изгрява Слънцето той те води на запад. Ти му кажеш район Х той ти го показва от 18-я етаж и ти казва ей го пред теб е на има няма 5-6 километра. А да другото ти му кажеш, че не искаш първи етаж той ти казва ама то отдолу има гараж. Ами ако нямаше щеше да е приземен. Питаш правилни ли са стените - естествено той предлага само най-правилните в световен мащаб. Гледаш седмоъгълник с овални стени. Абе красота. Много е приятно като ти кажат "За по-малко пари няма да намериш такъв имот." Съответно от обратната страна ако си "Няма кой да ти даде такива пари." И в двата случая ги опровергах. Ама карай да върви.
Съжалявам ама има много гнили ябълки в това съсловие.
P.S. https://money.bg/property/kak-shte-se-razvie-imotniyat-pazar-v-s … _campaign=sidebar
Нещо по темата. Основно за София естествено.
Да, така работят брокерите. Но понякога клиентът купува точно това, което не е искал, защото някой брокер го е убедил! Наистина извеждат клиента от  неговите ограничения, но му губят и време, ако той е много консервативен.
Брокерите са полезни, да ускоряват нещата, на пазара има много купувачи-екскурзианти, както и продавачи, които няма да продадат скоро без брокер. Те раздвижват пазара, според мен.
[/quote]
На мен това ми звучи като да отида в магазина и да искам карфиол. Обаче накрая да купя ряпа защото са ме убедили, че аз всъщност много искам ряпа. Едно е да те извеждат от ограничения, съвсем друго е да ти покажат първо апартаментите които никой не е искал да купи през последната година - две. Сега има естествено и хора които не знаят точно какво искат. Естествено те трябва да видят различни неща. Малко да си изградят представа. Обаче ако човека знае какво иска, а те го размотават да му показват други неща просто олекват в очите на клиента си. И като говорим за допитване към професионалисти да сравняваме професии за които си учил между 4 и 10 години с такава която не се изисква нищо е малко смешно. Реално всеки може да си направи фирма за недвижими имоти и да си наеме всеки. Другият парадокс е, че малкото доказали се брокери по нищо не могат да се отличат от новопостъпил. Както е в други браншови организации.

# 568
  • София
Само на мен ли ми омръзна от окупатори на теми?

+10000
То е на целия раздел с имоти....

# 569
Е какво лошо има в това - имаш си любимо място, но нямаш пари за там, или просто не ти се дават, затова си купуваш на друго място, което също е приемливо. Например и на мен ми е любимо до СУ, но и да си купя в Стрелбище, няма да изживея живота си в безкрайна скръб, че не съм на любимото ми място.

Общи условия

Активация на акаунт