Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 504
  • 740
  •   1
Отговори
# 150

Дилъри на време
https://www.filmi2k.com/time-dilari-na-vreme-2011-bg-audio/

Времето е енергия и трябва да бъде считано за такава
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=307.0

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 19:57 от Какво?

# 151
Гледала съм го. Така и не разбрах, след като използват времето като валута и остават млади до края, дали могат да го използват по обичайния начин - например, ако милионерите решат вместо да харчат за облаги, да изживеят времето си, ще живеят ли един милион години?? Както и да е...
Времето не е ли по-скоро измерение, а не енергия?

# 152
На доста места съм чела, че в САЩ именно хипнотерапевти се занимават с ТЕС. Съгласна съм, че няма как да се привлекат пари с него, но има много видеа с точно такива сесии. Друго, което според мен няма смисъл, е да правиш ТЕС за друг човек - прокси или както там му казваха... Но въпреки това има хора, които непрекъснато опитват и твърдят, че се получава.
Къде ги четете тези неща?  Shocked Grinning И да, проксито върши работа! В определени случаи. Grinning Пак казвам - ТЕС изглежда прост, но има тънкости и изисква опит и вникване в същността на метода. Затова има хора, които го правят професионално. Но още по-бърз и ефикасен метод е Пренареждането на матрицата.  Grinning

Въпросът с Луцифер не е толкова прост.  Grinning Зависи откъде и как ще го разглеждаш и чия страна ще вземеш.  Grinning Така че дали ще избереш програма "просветител" или "паднал ангел"... има значение.  Grinning
Дрън-дрън врели-некипели..
Светлината тъй или ина4е пропада в "ни3шите плътности" и това не е и3бор,а модел.Никой не те пита ти кво и3бираш,понеже някои неща като Монадите,съществуват въпреки вси4ките ни и3бори Въпросът е не да си овцата която и3бира и3между две програми,а Творец който сам пише собствена

Дали са врели-некипели, човек може да е сигурен единствено, ако е на друг етап на развитие на съзнанието и вижда директно как стоят нещата. Grinning Такива хора аз лично не познавам.

# 153
Не помня точно кои сайтове четох преди, но ето - само като направя бърза справка с Гугъл - едно от първите неща, които излизат: https://www.selfgrowth.com/articles/EFT_and_Hypnosis_-_the_most_ … fast_healing.html

# 154
Не помня точно кои сайтове четох преди, но ето - само като направя бърза справка с Гугъл - едно от първите неща, които излизат: https://www.selfgrowth.com/articles/EFT_and_Hypnosis_-_the_most_ … fast_healing.html
Това, че един хипнотерапевт използва ТЕС, и то вече вместо хипноза, не означава, че ТЕС е метод, прилаган изключително от хипнотерапевти. Тази жена сигурно е по-скоро изключение.  Grinning

# 155
Това беше първият линк - отдолу имаше още.

# 156
  • Чужбина

Много ми харесва тази картинка. Ще се помъча да науча повече.

За тези, които имат време и са англо-говорящи, препоръчвам следната лекция в тубата:
Скрит текст:

Във видеото ще видите т. нар. Е8:

После ще се опитам малко да преведа, защото съм буквално обсебена от красотата на Е8. Божествена красота.

Превод:
Скрит текст:
Е8 е фундаментален кристал или фундаменталната решетка.

В 2-мерното пространство Е8 е шахматна дъска:

В 3-мерното пространство Е8 e фигурата, която се образува по начина, по който се нареждат портокалите в супер-маркетите.

Е8 всъщност представлява 8-мерен обект. Направен е от равностранни 3-ъгълници чрез ротация.
Самите равностранни триъгълници образуват тетраедъри. Тетраедърът е триъгълна пирамида.
Е8 решетката е образувана от основни форми, по същия начин, по който шахматната дъска е образувана от квадрати.
Е8 е чисто и просто многомерна сакрална геометрия или многомерни политопи.

Та защо всъщност се занимаваме с тоя многомерен политоп Е8. Какво му е толкова интересното?
Какво й е толкова специалното на тази сакрална геометрия в тоя многомерен политоп?

Е8 е образуван от основни форми. Основни наричаме онези форми, които могат да превърнати във всичко друго в реалността. Електоните, кварковете, фотоните, неутриното, например, са основни частици.

Всъщност, цялата наша реалност е направена само от няколко основни неща. Най-възхитителното при тези основни неща е фактът, че те могат да бъдат превръщани едно в друго.
В науката това нещо го наричат Гейдж трансформация / превръщане.

С една дума, онова, което на нас ни е казано, че са основни частици, всъщност не са основни частици, защото те могат да се превръщат едно в друго чрез ротация. Ние само ги наричаме основни частици, защото вярваме, че не можем да ги раздробим на по-малки частици. Но те не са непроменливи. Те са променливи.
Въпросният Е8 политоп е единствената непроменлива в нашата реалност. Всичко друго е променливо. Това е известно на учените още от 70-те години на миналия век. Е8 обединява абсолютно всички основни частици и сили, вкл. гравитацията.

Древните гърци са вярвали, че всичко е направени от атоми, и че има някой, който ги е направил тези атоми. Това са древните митове за Създанието - някакво същество в нищото, във войда, който е извън системата и е решил да направил атомите. Какво е съществувало преди това същество да реши да създаде атомите - НИЩО. Хомогенно, гладко НИЩО.
Ние вярваме, че го е имало нищото и Бог е създал нещото.

Връщаме се към Е8. От Е8 можете да извлечете златното сечение (φ).
Невероятно е, че пропорцията на Земята и Луната се дефинира като 1 към златното сечение.

Това не е аномалия. Златното сечение е навсякъде във Вселената.
Това не може да е съвпадение.

Какво можем да кажем за нашата реалност?

Това, което можем да наблюдаваме в нашата реалност е:

1. Еволюция - космическият прах се развива в спирални галактики; еволюция в биосферата, която резултира в изключителна комплексност (на нашата планета днес има около 10 милиона вида; предполага се, че в 4 млрд история на Земята са съществували още 90 млн вида, които са изчезнали)

2. Появяване, възникване - в училище са ни учили, че цялата физическа реалност е съставена от електрони и кварки. Тези електрони и кварки се само-организират в 81 стабилни химически елементи.

3. Само-организация - 81 химически елемента се само-организират в многобройни химически субстанции, а също така в биологични субстанции като протеините; протеините се само-организират в клетки. Всичко се само-организира - това е поведение във Вселената, което е универсално. От хаоса се самоорганизират не-хаотични шаблони. И това е меко казано изумително.

4. Обратна връзка - всяка система има обратна връзка с другите системи чрез звук, магнетизъм, електрически полета и гравитационни полета. Никоя система във Вселената не е изолирана от другите. Всички са във връзка една с друга. Обратната връзка е фундаментален принцип във Вселената.

Ето това тука също представлява Обратна Връзка:

Ето ви вирус:

Ето ви снежинка:

Ето ви кристали:

Ето ви торнадо:

Всичко се само-организира, всичко. И всичко е във вибрираща връзка с останалите системи във Вселената.

Фундаменталният въпрос е, дали нашата реалност е направена от информация, или от нещо друго?
Много учени твърдят, че реалността ни е направена от енергия, защото материята всъщност е енергия.
А енергията какво е? Не е ли информация?

Джон Уийлър, който въведе термина "черна дупка", е един от първите, който твърди, че нашата реалност е направена от информация. Известното "It from Bit".

Всички квазикристали, вкл. Е8, са "езици".

Геометрията също. А всичко във Вселената е геометрия - от формата на вълната на фотона до планетите.

Въпросът е - ако реалността ни е геометрия, а геометрията е език и този език е информация...тогава откъде идва тази всичката информация?

В АА има много интересна тема:
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=161.30

В тази тема се обсъжда дигиталната природа на вселената. Не съм на 100% съгласна с аналогията с видео-игрите, защото нещата не могат да се разглеждат толкова буквално.

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 03:39 от Eleonora_27

# 157

[ Въпросът е не да си овцата която и3бира и3между две програми,а Творец който сам пише собствена

Дали са врели-некипели, човек може да е сигурен единствено, ако е на друг етап на развитие на съзнанието и вижда директно как стоят нещата. Grinning Такива хора аз лично не познавам.
Ми...Моите съболезновaния.
Човек сами си избира обкръжението..

Много ми харесва тази картинка. Ще се помъча да науча повече.

Графиката има пряка връ3ка с темата ми в аа .Импулс-а3 /вълна-съм/спирала-Вселена/

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=397.msg3062#msg3062

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 08:34 от Какво?

# 158
Прегледах писаното в темата в АА - много интересни неща, но и много сложни за мен.

Сега попаднах на тази новина: https://www.vesti.bg/sviat/bbc-nlo-nad-irlandiia-razsledvat-sluchaia-6088696
НЛО е забелязано в петък, над Ирландия. Очевидците са военни пилоти.
Предполагам, че случаят ще се потули, както винаги... Жалко, че няма снимки от цивилни...

# 159
Прегледах писаното в темата в АА - много интересни неща, но и много сложни за мен.

Сега попаднах на тази новина: https://www.vesti.bg/sviat/bbc-nlo-nad-irlandiia-razsledvat-sluchaia-6088696
НЛО е забелязано в петък, над Ирландия. Очевидците са военни пилоти.
Предполагам, че случаят ще се потули, както винаги... Жалко, че няма снимки от цивилни...
Не са сложни,просто аз не умея да се изразявам като хората..

п.п.Още ли ви е нужно "доказателство",4е не сме сами в тая Вселена?

# 160
  • Чужбина

Още ли ви е нужно "доказателство", че не сме сами в тая Вселена?

Принципно, няма логика да сме сами. Чисто принципно. На всяка планета с вода би трябвало да съществуват условия за воден живот.

Теорията, че Хомо Сапиенс Сапиенс е еволюирал от маймуна издиша по всичко параграфи. Такова развитие на фронталния кортекс, придружен с масивно изтъняване на костите, редукция на броя на хромозомите и т. н. едва ли може да се получи чрез еволюция в рамките на толкова кратко време, колкото ни казват, че е отнело.

Има вероятност човекът в днешния му вид да има нещо общо с живот на други планети.

На немски Ahne означава прародител. На турски Аnne означава майка.

Слушала съм лекции на немски езиковеди, които намират много връзки между езиците и произхода на думите.

НО...я вижте това:

Не мисля, че клипчетата в тубата, показващи НЛО-та действително показват кораби на извънземни. Според мен, това в повечето случаи са си наши, земни кораби. Не съм сигурна, за какво им е на извънземните да идват на Земята. Там ми е много съмнително всичко, което се публикува в медиите. Има нещо гнило.

В интерес на истината, не съм прегледала разсекретените документи на ЦРУ и нямам осведомено мнение по въпроса.

# 161
Според мен, проблемът ни е, че търсим и искаме да намериж живот във формата, която познаваме ние.
Няма нужда да "идват", ако са достатъчно развити, за да боравят с времвто и пространството. Чисто физически "да идват".

# 162
Така е, но може да дойдат някои, които не са много развити - както Стивън Хокинг беше предупредил - такива от които трябва да се пазим. Които ще се отнесат с нас, както испанците са се отнесли с коренното население на Южна Америка...

# 163

Още ли ви е нужно "доказателство", че не сме сами в тая Вселена?

Принципно, няма логика да сме сами. Чисто принципно. На всяка планета с вода би трябвало да съществуват условия за воден живот.

Ми то "живот" може да има ба3иран и на други елементи..
Слън4евите същества също са форма на живот..Пла3ма..Пак форма на водорода..Simple Smile

Според мен, проблемът ни е, че търсим и искаме да намериж живот във формата, която познаваме ние.
Няма нужда да "идват", ако са достатъчно развити, за да боравят с времвто и пространството. Чисто физически "да идват".
Що тъй мислиш и колко 3наеш 3а "тях"?
Колко вида са?Какви фи3.ообености имат?

Ние проблем нямаме,най-нормалното е да търсим онова което ни е  по3нато,понеже непо3натото,4есто не само не умеем да дефинираме,но и не ра3по3наваме като фактор.
Пример със сина ми.Бе на под 2 години и сме в 3оото
Стоя то4но пред слона,но той е в страни4на по3а и пред нас се виждаше най-ве4е страни4ната 4аст на торса,като голяма сива стена.Държа го в ръцете си,со4а и му обяснявам"Ето мамо,слон4ето,това там му е хобота,ето ги ушите и т.н."..Оба4е реакция - никаква.Викам си - не му е интересно,и тъкмо да потърся компанията и да се махаме,4е и бе3 това смърди,и3веднъж над нас прелетя гълъб и той със въ3торг и3вика "Пи-пи" и по4на да го со4и и да се смее,въобще-реагира..Докато шеговито му виках "къв си ми льольо" се усетих,4е не той е льольото,а а3.Той просто не ра3по3на онова което виждаше(стомаха на слона) и 3а това не реагира.3а него не е било слон,а голямо сиво петно пред о4ите му (стояхме максимално бли3о и а3 самата виждах най-ве4е стомаха му,а периферните гледки,3акрити от народ..
После след години 4етох,4е най-вероятно и мравката не ни ра3по3нава по същия на4ин..И винаги ми и3плува епи3ода от 3оологи4еската..

Та,нормално е да търсим онова което ра3по3наваме

А пък 3а да отидеш някъде с астралното си тяло,ти е нужна доста енергия,и3вънмни не 3на4и автомати4но = свръх-супер-същества,пове4ето пол3ват именно технологии,понеже нямат такава мощна ли4на енергия

# 164
  • Чужбина

Знам, какво имаш предвид. Мислила съм много, че учените са тъпи и ограничени и затова търсят нещо подобно на онова, което ние наричаме живот.

След много четене разбрах, че са прави. Всъщност нещата би трябвало да бъдат до много голяма степен идентични.

По всяка вероятност, повечето от живота в нашата галактика, а може би и в цялата вселена, се е прехвърлял от планета на планета / спътници на планети.

Ми то "живот" може да има базиран и на други елементи..
Слънчевите същества също са форма на живот..Плазма..Пак форма на водорода..Simple Smile

Кристалите също могат да бъдат приети като форма на живот, защото растат и ползват ресурсите от околната среда.

Но ние не можем да общуваме с тях. Става въпрос за това, че на нас ни е интересен подобен клас живот като нашият. И то главно, защото може би имаме нещо общо.

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 07:58 от Eleonora_27

Общи условия

Активация на акаунт