С корем, без тен, но секси- до НОЕМВРИ без комплекси!!!

• 23 454
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, Мами!!!!
Като говорим за бюст- чак изпадам в захлас като се преобличам пред огледалото - като един Нарцис съм станала, и ако таткото пропусне да ме похвали сама го правя  Crazy Joy

Ех, как ми се идва на среща, ама на- не мога...
Тук в неделя е Father's Day, а в понеделник любовта ми има рожден ден, така че пазаруване ме чака... Щях да правя торта- изненада (тирамису от готовите), обаче взех че се изпуснах вчера, така че ще е само торта  Whistling

До скоро не бях сигурна, ама вече съм- бебчо го усещам горе-долу от 9ти юни- не всеки ден и в общи линии само вечер или нощем, и то ако лежа по гръб.
В тоя ред на мисли- много ме тормози въпроса със спането по гръб- 100% съм сигурна, че съм чела на няколко места, че е вредно за бебето (някаква захранваща артерия се притискала), ама от кой ли месец беше... Аз все по гръб се събуждам, и то с чувството, че или съм виновна, или луда.

На майките, които трудно "разтоварват самосвалчето" горещо препоръчвам да си хапват всяка сутрин попарка от прясно млекце и Cereal с фибри- хем е полезно откъм витамини и микроелементи, хем ходенето по голяма нужда спира да бъде основен проблем... аз от 4 дни ги ям и по скоро вече имам проблем със "задържането на пратката"  Joy ... моля за извинение дамите с нежни уши  Embarassed

Сутринта татито пак ме подсети да се снимаме с коремче, така че и аз ще гледам скоро да си ъпдейтна снимките в ноемврийския албум- вече май ми се вижда малко корем и съм много горда!!!!

Целувки на всики и се грижете за себе си хубавичката!!!!

# 61
Като стана въпрос за спане - най-обичам по корем и напоследък се чудя дали не вредя на бебето. Вие как спите?

# 62
По гръб или на дясната страна, или полугръб полу на дясно... четох че за бременността е добре да се спи на лявата страна (едва ли не отвътре ще ми дойдело...) Ама на мен на ляво не ми е удобно - сякаш ми тежи нещо на сърцето (внушение, то сърцето е почти в средата, и какво може да тежи освен дясната ръка и половин бял дроб , ама на).
Ако някой знае какво е добре за бебо - да пише... то след няколко месеца в никоя поза няма да е удобно... ама нейсе.

# 63
   Аз първата бременност спях по корем докато не започна да ми пречи! После малко по гръб и от 7-8 месец на една страна / или на лява, или на дясна/, защото по гръб се задушавах! Бебо беше много нагоре и ме притискаше! В края на 9 месец вече ме боляха и двете кълки и се молех по скоро да родя та пак да започна да спя по корем  Mr. Green!
   Сега с това си спя по гръб, но през ноща понякога усещам, че адски ме боли гърба и се завъртам на страни!

А Sofko като заговори за торти, се сетих: http://www.gotvetesmen.com/
   Има много ценни попадения! Peace

# 64
sofkobofko, за спането по гръб - да притиска се някакъв кръвоносен съд, но 1. това е в по-напреднала бременност, и 2. пише, че ти самата би почуствала дискомфорт в това положение. Така, че, споко!

Мина, аз също предимно по корем спя,,,но само по корем вече не мога Sad вчера легнах по корем да чета книга и... все едно си бях пъхнала детска топка под тумбака - странно усещане.  Mr. Green Знам обаче, че не е опасно за бебето  Naughty. То има достатъчно околоплодни води наоколо си - просто занапред на теб няма да ти е комфортно, предполагам, както на мен.

Сега спа полу по корем полу настрани ...въобще едно пъшкащо мече съм в леглото, м rotfImboи за майтап на съпруга Simple Smile

# 65
може да се спи по корем-докато не започне да пречи коремчето- сега още си се шири детенце вътре и не го притискаме- на мен вече не ми е толкова конфортно, но се събуждам по корем. По гръб съм си лежала до последно- нямаше проблеми- само от време на време ми притискаше въпросната артерия и ми ставаше лошо- и мен ме боляха кълките в края на бременността, защото така е най- удобно с огромната тумба- а после колко месеци ми трябваха, за да се престраша да легна по корем- навика трудно се изкоренява

# 66
  Абе мамета, за какво спане по корем говорите, аз бях с талия 60 см сега ми е 90 см...ВЪОБЩЕ не мога по корем ..Най ми е добре на ляво..Не дишам добре и включваме кислород и йони от климатика... smile3507

# 67
и аз съм за спането по корем, но маи още месец ще се радваме на тази екстра Joy

# 68
аз преди само по корем спях,ама сега ми е много съвестно,все ми се струва 4е си притискам бебето.Уффф мании само,6тото едвали 6те му стане не6то ама ей на.На вси4кото отгоре през но6та се будя и като се усетя 4е съм по гръб се обръ6там веднага на една страна то4но 6тото бях 4ела за това кръвообръ6тение.
Абе глупости с една дума,аз като разправям на майка ми от колко не6та се пазя и тя милата се хва6та за главата с мене и все ми вика как тя като била бременна хал хабер си нямала от тем подобни теории....а пък ей ме на мен здрава и права
  hahaha

# 69
  • София
Аз изобщо не съм опитвала да лягам по корем, като че ли ще взема и да го смачкам малкото същество. Спя си на двете страни и по гръб. Според мен всеки си усеща на коя страна се чувства най-добре и му е удобно да спи.
Да се похваля: днес, след като бях на ЖК, бебето започна да шава и накрая ми тегли един здрав ритник, защото го тормозя да го водя по прегледи и на ехограф.box
Сега съм най-щастливата мама на света (таткото също)!!! Joy

# 70
  • The wild, wild west
Клюкарката, и мене ме боли таза понякога. Мисля, че е от разширяването и подготвянето на тялото за раждане, защото го имаше и първия път, но постепенно след раждането изчезна.

Цветина, когато имаш възможност можеш да добавиш - батко Велизар на  15 месеца и хайде от мен да мине и моите години - 33  Grinning

За спането, аз си купих една възглавница за тяло и спя настрани с нея между краката. Много е удобно, осбенно през по-късните месеци, когато си подлагах и нарасналото тумбаче на нея. А също предполагам и по-голяма обикновенна възглавница ще свърши работа.   Hug

# 71
Честит ти ритник, Бубалина! хубаво е да си мама-така е! аз даже само обяснявам на мъжа ми, че ние сме къде-къде по-привилигировани- да можем да усещаме бебо одста преди да се е появил на бял свят- а после още от първите минути заедно и ни познават- по гласа, дишането, ударите на сърцето. Моят син като се роди и ве0днага го взеха в отделението за бебета. обаче на втория ден започна да му пада хемоглобина и се наложи кръвопреливане- не ми го даваха 24 часа-защото не трябваше да яде- отивам да го видя- той с една биба в устата и смуче, смуче и аз му викам "на мама сладкото момче"  и той като ме чука, като писна, плюна бибата и реввввввввв и аз със него- ох, бая се отплеснах-ще ме прощавате, ама докато си го помисля и съм го написала.. .извода- пийте си лекарствата за хемоглобин, че после има отражение и на бебо- е, сега нищо му няма, ама първия месец се озорих с тоя хемоглобин...

а, днес един мъж ми отстъпи място в трамва- значи все пак вече ме разпознават- аз пък си мисля, че само като понапълняла,ама явно не

Последна редакция: пт, 16 юни 2006, 21:42 от Цветина

# 72
Аз също знам за спането на лявата страна, че е по-добре, казаха ми го няколко лекари. Но така и не разбрах защо, освен че къщата на бебето става по-голяма Simple Smile
И аз си слагам под корема и сега една сгъната кърпа, че иначе много ми виси и ми е доста неудобно честно казано. Може би идеята с възглавницата е супер за по-късните месеци Simple Smile

# 73
Цветина, аз също съм с проблемен хемоглобин!  ooooh! Какво пиеш за повишаването му? На мен доки ми изписа Феро Фолиама .. В аптеката ми дадоха точно за 10 дни (по 1 хапче на ден) и днес изпих последното. Та се чудех, постоянно ли трябва да се приемат?

Днес си купих крем против стрии на Галеник. Направо ме заболя сърчицето като дадох 32 лв. за 150 грамова тубичка!  Naughty

# 74
Ами аз сега хапвам много спанак, копривка и съм в норма - за сега- 124 хемоглобин. А за бременните над 110 е що -годе добре. Миналия път се движех около 100-110.  понеже както казах вече ми ставаше лошо от ампулите Тотема- не ги пиех- сменихме ги с Малтофер-трябваше да пия всеки ден до следващите кръвни изследвания- което е най- малко след 3 месеца- обаче кой да ти прочете, че се дъвчат и си ги гълтах като хапче- с вода- ефектът-киселини в стомаха- чак като видях огромните букви на опаковката, започна да ми се вдига хемоглобина, но беше вече 8 месец- явно недостига на червени кръвни телца през цялата бременност се е отразил и на бебо- педиатрите ми обясниха,че анемия се предава най- лесно от майка на син. Успокояващото е, че нещата се оправят- понеже кърмех и не преставах да ям коприва и спанак- Ран също доста е излапал- а по едно време пиеше и един гаден сироп- обаче на контролните прегледи на 6 месеца и на годинка- всичко беше ок- не е страшно, но зверски се изтормозих от тревоги

Общи условия

Активация на акаунт