Частни училища - информативна тема 22

• 54 028
  • 804
  •   1
Отговори
# 555
Никой не коментира личния и живот! Повечето коментари бяха в съвсем друга насока. Дъждец вече го каза.

# 556
  • София
Елица, жалко, че не желаете да сте в помощ на родителите.
Коя е тази учителка по математика в пчмг, не зная да има нови или напуснали?
Май даже нито един нов няма, освен младежа по география от миналата година. Но съм убедена, че търсят нови млади хора, които да поемат щафетата след години от Стоева, Лазарова, и някои други , които са пред пенсиониране.

# 557
Ели, мисля, че става въпрос за Гергинова. Но тя преподаваше в Питагор.

# 558
Ели, мисля, че става въпрос за Гергинова. Но тя преподаваше в Питагор.

Не, не ставаше въпрос за нея. И говорех точно за ПЧМГ. Но да - Гергинова също.

# 559
  • Sofiq
ELiG, не че не знам в каква помощ  ще е това за новите родители информация отпреди три години, още повече че повечето от виновните лица в случая вече не са в екипа на Питагор и от това, което чувам от новите родители, сега такива неща не се случват. 

Иначе, ако толкова смяташ, че сега някому ще е от полза, ще изброя няколко от по-фрапиращите:
1) детето ми пострада от друго, агресивно дете още в 1 клас и въпреки това нямаше ниаккви предприети стъпки, освен коментар от психоложката,че не може да помогне на агресивното дете.
2) Цял ден сина ми, след ритник в носа от въпросното дете е бил на училище и никой не ме потърси да ме уведоми за инцидента и да ми даде възможност да го заведа на лекар да му наместят носа.
Ако сте чули за детето, цял ден ходило разревано из училището с блуза, подгизнала от кръв-да знаете, моето е.
Преди време бях чула коментар от непозната шокирана майка, която го е била видяла и коментираше.
2) след многократни оплаквания от родители на пострадали  от същотот дете ученици, мерки не се взеха и дори не знам дали случая въобще стигна до зам.директор и директор (силно се съмнявам)
3) уверения от класната да "дадем шанс" на агресивното дете и липса на сериозни мерки спрямо него, само защото беше дете на известен родител (силно се съмнявам и в това как въпросното дете бе "изкарало" приемния изпит, съдейки по поведението му като цяло)
4) след многократни молби пробегнахме до заплаха за масово напускане и едва тогава агресивното дете бе преместено, но не и преди родители да бъдат шокирани от гледката как въпросното дете влачи момичета за косата из училището, без въобще да се впечали от присъствие на учители наоколо. Някои родители впоследствие също преместиха децата си.

Понеже мога ферман да изпиша със забележки, но както казах, не ми се занимава и горчивия привкус от училището си остана за мен завинаги, спирам дотук. Каква полза някой ще види в това, не знам, освен може би в липсата на контрол.

# 560
Бях на ден на отворените врати и честно казано точно към въпрос как се справят с агресията в Питагор, отговорите бяха много неадекватни - от типа ние тук нямаме такива деца. И психоложката ми се видя неадекватна. Иначе имам поглед върху няколко учители по математика - шапка им свалям.

# 561
  • София
Коя е тази учителка по математика, вече ми стана супер любопитно. Мислех, че познавам по имена всички и са си в у-щето.
Елица, ами може да е полезно за някой това инфо. Аз когато се интересувам от нещо питам основно за минусите, те са нещото, което човек трябва да реши дали да преглътне или не.

# 562
Бях на ден на отворените врати и честно казано точно към въпрос как се справят с агресията в Питагор, отговорите бяха много неадекватни - от типа ние тук нямаме такива деца. И психоложката ми се видя неадекватна. Иначе имам поглед върху няколко учители по математика - шапка им свалям.

Гарантирам ,че такова нещо като агресия няма.
Толкова са се фокусирали върху това да не се допуска такава, че всичко се пресича в зародиш.
Според мен понякога прекаляват , като това че две деца се сблъскват на двора докато се гонят....това е акт на агресия при игра.
Тоест отговора - нямаме такива деца тук...е точен  Simple Smile

# 563
  • София
Малко "статистика": Миналата година кандидатите за ПУК за СС са били около 500 за 70 места, за Питагор около 300 за 18 места, Климент Охридски около 50 за 20 места. Информацията ми е от позната (тя я има от дни на отворени врати, индивидуални срещи), чието дете ще кандидатства тази година за ПУК. Може да е полезно за някого.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 15:29 от sadlady

# 564
  • София
Информацията за СС не е вярна - в момента ПУК са пет класа или общо 70 деца. Има слух, че догодина пак ще приемат 4.

Моите впечатления от срещата с родители (на бъдещи първокласници и деца за ПУК) отпреди година в "Питагор" са аналогични на споделеното за неадекватна психоложка (за мен е тотал щета да се изправиш пред над сто души в препълнена зала и да говориш толкова тихо, че от третия ред да те помолят да е по-високо) и поне представените там учители един не успя да ме спечели, като за мен заместник-директорката допринесе най-вече за негативното впечатление. Да поясня, че последните две години преди въпросното събитие си живеех с някво вътрешно убеждение, че "Питагор" ще ни е първо желание.

# 565
  • София
Информацията за СС не е вярна - в момента ПУК са пет класа или общо 70 деца. Има слух, че догодина пак ще приемат 4.

Благодаря, редактирах. Така обаче излиза още в по-голяма степен, че за Питагор е по-труден приема.

# 566
По-труден прием не значи по-добро (за вас) училище. Ако сега търсех, щях да погледна и Азбуки и Дорис Тенеди (като минимум).  Подценява се и времето за транспорт. Час повече (в двете посоки сумарно) е твърде много...

# 567
Когато те питат как се справяте с ахресията, не можеш да кажеш - тук такива деца няма. Защото ти не знаеш какви деца ще приемеш тази година. Да не говорим, че агресията при толкова малки деца обикновено е в резултат на свръх възбуда. Т.е не ги питат изключвате ли тези деца, а какви стъпки предприемате при подобни ситуации. За съжаление, личният ми опит е далеч от романтиката, че в ЧУ има подготвени психолози, които предприемат някакви конкретни действия при такива случаи.
И аз имах по-големи очаквания от това, което видях. Определено презентационните им умения куцат.
И защо по дяволите делят децата в четвърти клас - предполагам, че на по-даровити и не толкова, за да готвят първите за състезания.

# 568
  • sofia
Ето един от минусите на ЧУ Питагор. Тази психоложка се появи през периода, когато ползвахме услугите на училището. Далече от представата ми за психолог, но влизаше и по два учебни часа и с децата. Между другото тогава установих, че липсва в регистъра на психолозите в България. Без лична позиция, държеше се доста объркано.При толкова адекватни и опитни психолози в София, училището залага именно на нея. Питах я какъв е опита й като училищен психолог, избегна въпроса. За мен това изясняваше много неща. В топ 3 на частните училища са, странно е, че залагат на такъв психолог.

# 569
Никога няма да забравя реакцията на Цанова (мисля така се казваше тази, която представиха за отговаряща за програмата по английски) когато един родител я помоли да каже няколко изречения на езика. 😂🤣😁
И да, презентационно оценката им беше минусова. И на Райчева, и на тази на ПУК (забравих и името), а психоложката дори не е за коментиране. Тя каза, че ще ни раздаде въпросник и да не преписваме, че щяла да ни хване. 😂😁
А организацията на тези срещи с новите кандидат пациенти е под всякаква критика и форма на нормалност. Натъпкани възрастни в стая, която поема петорно по-малко хора. Слушаш някаква презентация от която не виждаш нищо. Първо щото пред теб има безброй глави и второ щото е на шрифт 10. На въпроси   отговорите са остри и недиалогични.

Иначе има доста доволни от училището, но се появяват и недоволни, които се осмеляват да пишат. Има си и връзкарчета влезли без изпит, има си и известни селебритита. По-малко са от други училища, но не е и това, което се внушава от рекламаторите. Има си и доста доброволно напускащи и местещи се не по причина несправяне. Като цяло все нормални неща. Във всяко ЧУ ги има тези работи. Въпросът е да не се прикриват. И училището да печели с повечето си позитиви.

Общи условия

Активация на акаунт