Кралски работи и клюки-20

• 58 927
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • София
На мен десенът на гащеризона на Максима ми харесва, за лятна рокля или за друг неформален повод. За официална вечеря -  не!
https://media.gettyimages.com/photos/queen-maxima-of-the-netherl … cture-id507095628

# 661
То хубаво нещо е протокола, но да ходиш с такъв ток при бременост е безумно.
И защо да е безумно? Бременна е, не е със счупен крак или таз. Rolling Eyes
Какво е по-различното от небременно състояние? Сега просто е с 2-3 кг по-пълна. Кое пречи на токчета?
Нима мислиш, че ще падне ... или друго?
Пък и те колко ходят? От колата има няма 100 метра..

# 662
  • Countryside
И аз щях да вметна колко ли ходят с тия токчета, макс 100-200м. То тя Мегън така се криви с токчета, че на нея май по принцип й е трудно, или пък като една хитра лисичка се прави на непохватна. Може би притеснението за бременната е да не й стане лошо и да падне с тия токчета, че трудно се пази равновесие.

# 663
5 причини бременните да не ходят на високи токчета:
https://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/16480-5-prichini-bremenn … -visoki-tokcheta/

6 причина - не е комфортно. Кейт и през трите бременности ходеше до 9 месец с 15 сантиметра ток. Не може да ме убедите, че й е било много удобно. Но протоколът го изисква, което е тъпо.

# 664
  • София
Токовете на Кейт са 7-8 см, няма протокол за токове. Сигурна съм, че ако не и е било удобно няма да го прави. Зара беше на сватбата на Хари на токове, а трябваше да роди всеки момент, ако е искала щеше да сложи други обувки.

# 665
Сериозно ли си мислите, че Кралицата и екипът и са някакви Хитлери, които насилствено обличат и обуват членовете на семейството? И стига с този измислен протокол.
Протоколът е само в главите на форумците (български и чужди). Видно е, че кралските особи се обличат и обуват както пожелаят. Всички! От кралицата, през наследниците, та чак до Майкъл ъф Кент и Мегън Уиндзорова.
Голи рамене, тъмни цветове, токчета, отворени обувки, червен лак, с чорапогащници и без такива... носят всичко. (Плюс това всички се целуват и прегръщат на обществени места.) Има стотици снимки в мрежата, може да се провери.

# 666
Сериозно ли си мислите, че Кралицата и екипът и са някакви Хитлери, които насилствено обличат и обуват членовете на семейството? И стига с този измислен протокол.
Предполагам,че в къщите,които кралицата им е дала,обличат и правят каквото искат.
Но на работа-а техните публични изяви са промотърски за фирмата им-няма начин да няма дрескод и отрепетирано поведение.
Когато става дума за пари,и то много пари,какво те харесват,няма никакво значение.
От тях ако зависи,едва ли щяха да тръгнат да откриват разни инициативи,за които Филип каза "откривам това нещо,каквото и да е то".Нито им пука,нито ги докосва,предполагам.Но станаха много аристократични маймуни на клона,нови се раждат,старите не умират,а короната се клати от световните и английски събития.За да си запазят привилегиите,а те никак не са малко,трябва да правят шоу.От една страна да запазят традицията,от друга страна да я реновират-по времето на Даяна,когато са търсили девствена принцеса,дали щяха да си вземат разведено мулатче,не много младо,американче,актриска?
Като всички нас и те полагат усилия да оцелеят.А това включва И протокол за пред хората.
Да,мисля го сериозно.

# 667
  • До сърцето...
Темата позатихна, и се сетих, че имаше няколко питания за ордените, които носят монарсите при официални събития. Не е лошо да ги познаваме.
Няколко думи за най-известният, най-висшият рицарски орден във Великобритания.

Орденът на Жартиерата (на английски: The Most Noble Order of the Garter) е английски рицарски орден. Учреден от крал Едуард III на 23 април 1348 г. по време на Стогодишната война. С този орден Едуард прави опит да обвърже по-силно най-важните рицари на кралството си.

Съществуват различни истории за зараждането на Ордена. Най-известната разказва за монарха, който в паузата между ожесточените сражения устройва бал. Докато танцува с любимата си (вероятно графиня Солсбъри), на пода изпада нейната жартиера и той я взима с думите: „...Нека се засрами този, който помисли нещо лошо за това...!“ (на френски: Honi soit qui mal y pense). Британският крал, който по това време се домогва до френския престол, произнася знаменитата фраза на френски. По-късно тя става девиз на учредения от него орден.
Тази фраза стои на герба на Великобритания.
Друга версия гласи, че този орден се свързва с победата на англичаните над превъзхождащият ги многократно противник в битката при Креси през 1346 година. Едуард дава знак за началото на сражението, като развява копие със завързана на върха му синя лента, взета от личното му облекло.

Едуард III избира за патрон на ордена Свети Георги, който кореспондира с предназначението му. Знамето на Свети Георги – червен кръст на бял фон, се е развявало в битките като символ на Великобритания. Именно този знак, обграден от кръг, украсява и днес парадното облекло на рицарите на Жартиерата.

Символът на ордена е лентата от тъмно-син (почти черен) бархет със златна катарама и втъкан надпис „Нека да се срамува онзи, който помисли лошо за това”; лентата се носи под лявото коляно и се прикрепва със златна закопчалка; жените я носят на лявата ръка.
Скрит текст:

Знакът на ордена е два типа – за носене на верижка и за носене на лента.
Знакът за носене на лента е изображение на Свети Георги на кон, който поразява с копието си крилат змей (дракон); знакът за носене на лента е овален мадальон, в който е изобразен Свети Георгий на кон. Звездата на ордена е сребърна с осем лъча, в центъра на която е кръстът на Свети Георги.
Съвременни кавалери на ордена са членове на британското кралско семейство и чуждестранни монарси.
от Уикипедия

Всяка година рицарите на Ордена на Жартиерата се събират през юни в парадната зала на двореца Уиндзор, наречена “Ватерло”, където отбелязват годишнината от победата над Наполеон в битката при Ватерло.
Скрит текст:

# 668
LilaC, ти говориш за поведение, а аз за дрехи и обувки.
С написаното от теб съм съгласна. В близко (и далечно) бъдеще, едва ли ще позволят на кралска снаха да ги прави на луди калинки. Тая супа я сърбаха вече. Няма да видим натискания на яхти и облизвания на крака нито от Кейт, нито от Мегън.
Но категорично мисля, че никой не седи с метър в ръка, ала комунистическа милиция, мерейки дължината на полата, тока, гледайки нокти и косми... Wink (Сега това е образно казано, да не скочи някой.)

Пример с последната грозна бански-рокля на Мегън. Сама ли я е избрала или са я предложили протоколчиците? Ако е разбила статуквото и сама е сложила онова ужасно парче плат, поставяйки протокола на колене, защо ли не е успяла да се пребори за по-ниско токче? Wink

На официално събитие е и е решила да сложи ток. Няма конспирация. И аз бих сложила ток. Няма да се появя с официални дрехи и балеринки или кецове. Wink
Та, аз някаква панелена принцеса също си носех висок ток чак докато... детето проходи. А ако имах под ръка отбор лични детегледачки, шофьори, икономи, асистенти и прочие - никога не бих слязла от токчетата, освен по време на сън. Joy

# 669
  • Sydney
На Камила обаче черно не й стои добре, за пореден път се убеждавам... всякакъв друг цвят (особено светли, бяло и кремаво) е мн добре, черно Ц... с тая Светла коса и изобщо не е нейният цвят...

Статия с клипчета за децата на баба:

https://www.townandcountrymag.com/society/tradition/a13051858/qu … ip-with-children/

# 670
Юджини вчера на събитие в дворецът Кенсингтън

Първият документален филм за Мегън
https://www.youtube.com/watch?time_continue=552&v=WSgRDDS8FRQ

Куклата на Елизабет ще бъде продадена на търг
https://www.express.co.uk/news/royal/1049341/queen-elizabeth-ii- … l-royal-childhood

# 671
  • Sydney
Изгледах клипчето, интересно е... ще го коментирам после... отново я сравняват с Даяна, което не беше приятно...

# 672
Не знаех, че кралицата е забранила на сестра си едно време да се омъжи за любовта на живота си..

# 673
  • Sydney
Да, това го има подробно във сериала (за сестрата)...

Значи, с този филм искат да покажат модернизацията, обаче си имат и цел... САЩ са от комън уелф-а и малко или много си опичат и работите през океана... Що да не позволят на Хари, който няма как да стане крал да се ожени за разведена актриса, като по този начин и си заздравяват влиянието и присъствието в световен мащаб... ще ги ползват за отвличане на вниманието когато трябва...

Това, което ми направи впечатление, че явно са под голямо напрежение, постоянно под око, било то от фенове, анти-фенове, репортери, хроникьори, абе общо взето не могат да си бръкнат в носа на спокойствие дори... на Хари и Мегън не им е чак толкова, колкото на Уили и Кейт, но пък тва е...

# 674
Да, това го има подробно във сериала (за сестрата)...

Значи, с този филм искат да покажат модернизацията, обаче си имат и цел... САЩ са от комън уелф-а и малко или много си опичат и работите през океана... Що да не позволят на Хари, който няма как да стане крал да се ожени за разведена актриса, като по този начин и си заздравяват влиянието и присъствието в световен мащаб... ще ги ползват за отвличане на вниманието когато трябва...

Това, което ми направи впечатление, че явно са под голямо напрежение, постоянно под око, било то от фенове, анти-фенове, репортери, хроникьори, абе общо взето не могат да си бръкнат в носа на спокойствие дори... на Хари и Мегън не им е чак толкова, колкото на Уили и Кейт, но пък тва е...

САЩ не са от  общността на нациите.
Канада е част от общността.

Общи условия

Активация на акаунт