Кралски работи и клюки-20

• 59 083
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм на финала на втория сезин на  Короната и незнам какво ще правя докато излезе следващия. Много ме завладя!
Интересно там актрисата играеща Уолис на 99% прилича на нея - браво за подбора на актьори!
Радика , с нетърпение чакам всяка нова тема, така че каквото и да ни напишеш ще се радвам!

П.С. може ли темата за сериала, че не я намирам? Благодаря!

# 316

Тайните служби със сигурност е имало от какво да се притесняват..
на тази снимка Симпсън ми прилича на травестит..с извинение

# 317
Радика, моите предпочитания за следващ постинг са за датската или норвежска кралска фамилия.  Purple Heart

# 318
  • До сърцето...
Радика, моите предпочитания за следващ постинг са за датската или норвежска кралска фамилия.  Purple Heart

Значи съм улучила, една от тях ще е Stuck Out Tongue Winking Eye

# 319
  • Наблизо
Не е било само брака с разведената Уолис - той е един вид предтекст.Още навремето бащата на Едуард се е притеснявал какъв крал ще бъде синът му,въпреки голямата му популярност.
Според мен и това което съм чела,едно на ръка че ако беше друг а не Едуард,щеше да му разреши парламента да се ожени за Уолис.Просто хем те не са го харесвали като крал и това е било начин да го премахнат,хем Едуард също не се е чувствал конфортно на трона и инстиктивно се е насочил към начина да избяга.

# 320
От това, което четох като биография на Уолис  си е била чиста златотърсачка. Била е наясно, че кралица няма да стане, но си е живеела кралски като любовница на Едуард.  А животът им не е съвсем безоблачен - и финансово са ощетени, и социално.

# 321
А животът им не е съвсем безоблачен - и финансово са ощетени, и социално.
Ами! Канели са ги къде ли не и са им плащали, за да отидат. Все пак има един куп богаташи, които биха платили, за да се изфукат, че бившия английски крал им гостува.

# 322
Всеки разбира това, което чете и гледа по различен начин. Simple Smile
По това, което пишеш те са били като циркови мечки - плащат им, за да се показват. Това не е социален живот, това е - продавам се, за да ям.
Спойлер от сериала Короната:
Скрит текст:
В Короната мисля, че казаха, че издръжката им се определя от Кралицата. Защото тя ги заплаши точно с това - тяхната издръжка.

# 323
Heart Exl ..Уолис Симпсън е имала всичко за времето си..освен аристократична титла
а защо не направо кралица..играла  "ва банк" и след като загубила се е обидила
на .. англичаните*  и след като Едуард абдикира за това проговорила само веднъж
след погребението му " Знам че английския народ не ми е простил но и Аз не съм им простила"..Thinking

# 324
  • София
Имала е и титла, хергогиня на Уиндзор, но не е била "нейно кралско височество". Това според филма де, не съм проверявала дали е така.

# 325
http://royal-splendor.blogspot.com/2016/08/edward-viii-finances.html

Абе добре са се забавлявали тези двамата:

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 13:55 от Анонимен

# 326
Имала е и титла, хергогиня на Уиндзор, но не е била "нейно кралско височество". Това според филма де, не съм проверявала дали е така.
Nature BoomДа, става херцогиня след като  се женят с абдикиралия Едуард и него го правят херцог на Уиндзор
но тя се е целила в кралския трон и титла..дукеса*  не и било достатъчно след като свалила краля..
да видим сега с Чарлс и Камила какво ще стане с титлите

# 327
  • София
Аз не мисля, че е златотърсачка в типичния смисъл.
Според мен са се обичали. Това не значи, че не са били суетни, арогантни, капризни,  вкус към лукса. Може би желанието да се радват на живота ги е привличало и двамата и им е било интересно.
Колкото и вятърничав да е бил(гледала съм филм, където го представиха доста неприятен), лесно не би се отказал от трона. Вярно, че е голяма отговорност, но е престиж, власт, пари, осигурен живот.
Във филма не забелязах особени амбиции в Уолис, освен за издръжката им и все пак да признават потеклото и значимостта на мъжа и.

valley_of_roses, няма тема все още. Ще си направим, за да не спамим тук Simple Smile Макар, че са доста обвързани. Ако някой има желание, нека направи. Ако не-малко по-късно ще пусна в раздела за сериали.

# 328
Уолис Симпсън изтърва по някоя дума във филма, свързана с желанието й да е кралица.
Освен това (спойлър от сериала):

Скрит текст:
чисто исторически е станало ясно към 50-те години, че тя и Едуард са правели планове съвместно с Хитлер през 37-ма година да свалят Джордж и да възкачат по-големия му брат на трона вече насилствено. Това е било договаряно в замяна на верността на Англия към Вермахта. Това си е исторически факт, но го има и във филма, където се опитват да убедят Елизабет да не го допуска в двора, защото не е с чисти намерения.Така че той не е изоставил надеждите да се върне на трона с Уолис като кралица и определено е съжалявал за абдикацията впоследствие. Просто е искал да постигне всичко, на всяка цена - хем желаната жена, хем трона.

Иначе жената не е била красавица, но е била харизматична и с убийствена фигура. Била е модна икона, една от музите на Живанши.
Ето я с една от най-известните и рокли - lobster dress:

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 15:50 от Анонимен

# 329
  • Майничка
Нищо общо няма между историите на Хари и Едуард, освен че и двамата се женят за разведени мадами. Шансовете на Хари да седне на престола са повече от ефимерни. Пред Уолис Симпсън Мегън е направо "селско дете обичливо", а и поне е имала добрия вкус да приключи с развода си преди да се афишира с Хари.
Уолис се развежда 6 месеца след като Едуард се отказва от престола, при това по вина на съпруга й - човекът чинно е спазил етикета на времето - наел актриса, с която се регистрирали в хотел като съпрузи (единствен вариант за обща стая), след което се оставил да го "хванат" (не на калъп, документално) и да го разведат. Това при положение, че на 6 континента се е коментирала връзката на жена му с английския крал!
Да не говорим, че Уолис щедро е кадрувала в аванс и е поддържала връзки с германското разузнаване (не само британците, а и американците са го отбелязвали). Има информация, че Хитлер е готвел Едуард за "крал на Съединените щати" след "неминуемата" си победа във Втората световна война. Едва ли ще да е било заради бившия английски крал.

Общи условия

Активация на акаунт