Как да постъпя

• 7 176
  • 107
  •   1
Отговори
# 75
  • UK
Дайте подробни съвети какво да прави - ако стои сама с детето в Англия - как, къде (дадоха се вече някакви - по-малък град, ама трябвало да спести някой паунд, а тя е на 0, докато спести как, къде?)

Ще отиде да живее в друга стая, в къща с други 6 човека, далеч от мъжа и майка му, парите, които дава за борчовете му, ще си ги спестява. Тя и сега си поема сама своите и на детето разходи, за наем, за сметки и всичко, ще го прави същото в друго къща. Не е идеално положението, но е практика в Лондон да се живее в споделени къщи, докато си стъпят на краката хората. 

Англия не е цвете в много отношения, но точно тук нискоквалифицираните работници се справят финансово много, много по-добре от тези в Бг. Като барман, сервитьор, опаковач, работник във фабрика, социален асистент, дори да работиш за минималната часова ставка, тя осигурява много повече комфорт отколкото миналната в Бг и с времето винаги има растеж в заплатата и позицията. А с дете няма да се озове на улицата, социалната система е достатъчно щедра, не е срамно да кандидатства за помощи, докато си стъпи на краката. Тя тези неща съм сигурна, че ги знае, дано да обмисли добре решението си. Най-лесното в момента е да се върне в Бг, при таткото алкохолик и в първия удобен момент да скочи на следващия, който ще и предложи покрив над главата.

# 76
  • София
Какво точно е постигнала? Между 16 и 20 хил. паунда на година заплата като за нейната позиция (Glassdoor), във Великобритания хич не са много пари.

Що, ти да не би да си постигнала нещо повече от нея?
Как не ти стана неудобно да начукваш канчета, изтегната на дивана?

# 77
Толкова много се ядосах!!
Извинявай, но как малко не спреш и не се замислиш какво правиш?!
Първо се запознавал с някакъв си “златен” мухльо по интернет... после заминаваш абсолютно безотговорно при него и родата му след няколко месечно познанство, без план, защото видиш ли в чубжината се става човек... зарязваш си детето, после го вземаш при теб, колко пъти ще го разкарваш по света и У нас?! Според теб то няма ли чувства, изобщо ли не те интересува?
Забила си се да живееш със семейството му, което очевидно не е нормално, и то още от началото си е проличало..
И можеш ли да ми обясниш как по-точно нямате и една спестена стотинка, след като още повече живеете в чужбина и сте легални?
Аз също живея в чужбина, не се лишавам от абсолютно нищо и имам спестявания и мога да ти кажа защо. Може би защото не играя покер и не плащам борчовете на някакъв си мухльо безподобен, хванат от улицата...
И недей да ни се пъчиш колко си добре, ами спри и потърси логика в действията си!

# 78
Нямаш ли елементарна предпазливост - майката на човека ти посяга...?!? И детето е там?!? Че аз ще си помисля първо, че съм си застрашила на детето живота, преди да мисля за каквито и да е шансове и глупости.

И с кой акъл ти, разведена и с някакъв опит в живота, отиваш при мъж, който живее с майка си??? Че може ли да има нещо по-страшно от това?

# 79
Нямаш ли елементарна предпазливост - майката на човека ти посяга...?!? И детето е там?!? Че аз ще си помисля първо, че съм си застрашила на детето живота, преди да мисля за каквито и да е шансове и глупости.

И с кой акъл ти, разведена и с някакъв опит в живота, отиваш при мъж, който живее с майка си??? Че може ли да има нещо по-страшно от това?

Как с кой акъл? Тя е решила, че е хванала златен шанс с този мъж, който е устроен в чужбина със семейството си.. За по-добро бъдеще мислела..

# 80
Е, има по-лошо от мъж, който живее с майка си - мъж, живеещ с майка си, с хазартен проблем и непонасящ детето ти.

# 81
Така де, но то и това, че мъж те кани да си живееш с него и майка му е огромен червен светофар.

# 82
То какво не е светофар при авторката. Лъгал я бил, запознали се онлайн и тя зарязала дете и хукнала при пеперудите. Тя все така ще си живее, такава си е, няма смисъл от съвети. Първо действа, после евентуално мисли. Обзалагам се, че пак ще се събере с този и ще забременее за по-сигурно.

# 83
  • София
Така де, но то и това, че мъж те кани да си живееш с него и майка му е огромен червен светофар.

Доколкото разбрах, живеят в споделена къща, като са в отделна стая, така че не виждам защо трябва да ѝ струпвате вина и за нещо, което не е така.
Достатъчни са другите глупости, които е натворила, но сега има нужда от подкрепа и адекватни съвети.

# 84
  • France
Авторке, внимавай с тези интернет запознанства от чужбина. С тази си доверчивост, като нищо ще попаднеш на трафик на хора.
Гледайки старите и постове, не знам защо се сетих за Голямата Норвежка Дискусия. Grinning

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 15:40 от Philomena

# 85
А щото Ганели не е зарязала детето си за една година - за нея защо нищо не казвате, а даже я считате за много умна. Безобразие е да зарежеш детето си за толкова врме  и да ходиш по курсове по чужбина. И Бг-татко - малко по-кротко с квалификациите кой какво работел. Срамна ли е работата й? Явно чехълът ти яко те затиска напоследък, защото забелязвам, че изказванията ти, освен безконечни, са и много злобни.
Авторката - отдели се с детето, кандидатствай за социално жилище, зарежи мъжа и семейството му, но  в никакъв случай не се връщай в България. Тези глупости дето стените помагали можеш да ги отсееш - те стените рухнали и те затрупали направо.
Незнам дали съм много умна ,но дойдох тук с ясна цел да подобря бъдещето на синът ми ,без да го вкарвам в екшъни на алкохолици комарджии и побойници.Аз работех здраво и учех ,докато той стоеше с родителите ми.И да наистина това брше най трудната година в моя живот.,но не заради работа и курсове а далече от детето.Но си заслужаваше.Синът ми се дипломира тук и в момента работи по професията си.Мисля че дадох добър начален старт и добро възпитание без да гледа цигании.

# 86
Ще отиде да живее в друга стая, в къща с други 6 човека, далеч от мъжа и майка му, парите, които дава за борчовете му, ще си ги спестява. Тя и сега си поема сама своите и на детето разходи, за наем, за сметки и всичко, ще го прави същото в друго къща. Не е идеално положението, но е практика в Лондон да се живее в споделени къщи, докато си стъпят на краката хората. 

Англия не е цвете в много отношения, но точно тук нискоквалифицираните работници се справят финансово много, много по-добре от тези в Бг. Като барман, сервитьор, опаковач, работник във фабрика, социален асистент, дори да работиш за минималната часова ставка, тя осигурява много повече комфорт отколкото миналната в Бг и с времето винаги има растеж в заплатата и позицията. А с дете няма да се озове на улицата, социалната система е достатъчно щедра, не е срамно да кандидатства за помощи, докато си стъпи на краката. Тя тези неща съм сигурна, че ги знае, дано да обмисли добре решението си. Най-лесното в момента е да се върне в Бг, при таткото алкохолик и в първия удобен момент да скочи на следващия, който ще и предложи покрив над главата.
Аз на нейно място бих направил точно това. Едно към едно. С абсолютно същите аргументи не бих се прибрал в България - Англия е по-социална държава, особено за нискоквалифицирани хора, пребиваващи легално и работещи на трудов договор, е по-добре от тук.

Бих се изнесъл на секундата при други 6 човека и там вече бих се свивал по-ниско от тревата и бих промил мозъка на детенцето да не пипа абсолютно нищо, което не е негово, че и с неговите неща да внимава. И евентуално бих молил форума в съответните раздели за помощ с препоръка за нормални хора, при които да се преместя. И после не бих си купил абсолютно нищо за себе си докато не събера достатъчно за наем за нормално жилище за детето и мен и една идея по-стабилна и квалифицирана работа, с която да знам, че мога да спра на едно място и детето да е добре в идните 4-5 години. Че евентуално бих помислил и за родителите си - евентуално и на тях да пратя нещо или дори да ги изтегля при себе си когато остареят съвсем.... Както те са ми помагали и са ме гледали и мен, че и детето ми.

Това бих направил аз. Още преди да напиша тема. Ама тя не е аз. И няма да направи нищо от тия неща. Каквито пари има, ще ги даде за билет до България където да заведяла детето на психолог. Защото в Англия психолози няма или не струват колкото нашите. После ще се хване да сервира в местната кръчма, а междувременно ще търси онлайн мъжа-спасител, на когото да роди още едно срещу издръжка и стандарт, па като се окаже и той алкохолик, комарджия, побойник или какъвто там (нямам идея защо се е разделила с таткото на 7-годишното), тогава пак ще пусне тема тук или в сходен форум и ще каже "вие какво бихте направили на мое място - 70% съм да се махна, 30% да остана".

# 87
  • ES
Момичето е направило доста грешки, къде от липса на житейски опит, къде от липса на семейна среда. Авторке, не го повтаряй и с твоето дете.
!
Сега си се ориентирала що годе в обстановката, работиш. Не се връщай в България. Влез в някоя група във фейсбук на българите в Англия. Сред плявата има и добри хора, ще ти помогнат с информация за помощи за майки с деца. Длъжна си заради детето да се справиш.
Не мога да повярвам колко злобен народ има в България!

# 88
Здравейте! Ако живеете в Лондон, бих могъл да помогна с каквото имате нужда.

# 89
а междувременно ще търси онлайн мъжа-спасител, на когото да роди още едно срещу издръжка и стандарт, па като се окаже и той алкохолик, комарджия, побойник или какъвто там
А кандидати за въпросната роля не липсват Simple Smile)))))
Здравейте! Ако живеете в Лондон, бих могъл да помогна с каквото имате нужда.
Въпрос към незлобливите (персонално посочвам gery_to, че да не се чуди) - да се обади ли авторката на господина с 1 мнение (но регистриран преди 1 година), предлагащ така мило помощта си във форум бг-мамма? Simple Smile Аз нямам опит с чужбина, само на командировки и екскурзии съм ходил, никога не съм бил в къща с 6 човека дори като студент. Според мен тя ще се обади - what could go wrong?

Общи условия

Активация на акаунт