Бъдещи десетокласници - 2019/2020

• 53 718
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Нашият си загуби личната карта от МВР. Да забрави за подаръци за Коледа. Донесе тройка на контролно  по история..
Честито на днешните именици.

# 151
Чиби, надявам се все пак личната карта да се намери. Или пък някой да я намери и да ви я донесе...

При нас всичко си върви спокойно. Правят си тестове и контролни, носят ми се оценките за разписване, другата седмица ще имат родителска среща, а утре ще имат по-специален ден. Часовете им ще са изцяло до обяд и след това ще ходят някъде, за да им се прожектира нещо относно 30-тата годишнина на у-щето (поне аз така мисля). Simple Smile

# 152
Вяра, благодаря!
Намери я в раницата, завеяна работа.,
Забраних да я носи до училище. Живем наблизо , а и има ученическа.
Браво на Йоан!

# 153
  • София
  Аз ЛК на моето съм я прибрала и мисля да му я дам като реши да се жени. Даже най-добре на жена му да я дам, за всеки случай.  Laughing Познавам си човека...
  Вчера не бяха на училище, проблеми с тока някакви. Цял ден се търкаля от кълка на кълка и гледа клипчета в нета. Вечерта се присети да напише някакво домашно и с изненада установи, че трябвало пак да си прочете записките, щото не си спомнял добре. Ама мноого изненадан беше! И за да се съвземе от шока, пак взе телефона.  Whistling

# 154
  • Русе
Дидева, бравос. Топло, топло, от казана. Смисълът на второто изречение от Задачи някъде се губи във формулировката,  ама сигурно става въпрос - недейте лежа на кълката, че 8 клас трябва да бъде преминат и забравен.

ЛК по принцип я държи на точно определено място захвърлена. Хубавото е, че се вижда постоянно и ако случайно не я мернем, може да започнем да я мислим. Загуби я веднъж това лято, ама преди да разбере, веднага е била намерена и предадена. Та както съм постоянно на нокти по повод туй дето го правят по лостовете (eдна приятелка, която живее в близост до площадката каза - Тез деца ще се пребият) ми звънят от полицията да ме питат каква съм на Светослав Г. Можете да си представите, какво стана набърже със света.

# 155
Струва ми се, че просто са цъкнали едно Л пред И-то без да искат.  Та и аз го схващам като теб.

# 156
Струва ми се, че просто са цъкнали едно Л пред И-то без да искат.  Та и аз го схващам като теб.
Ама колко съм доброжелателна и искам да ги разбера Sweat Smile Smiling Imp направо без "л" си го бях прочела, та се върнах да видя какво сте имали предвид Sweat Smile

# 157
  • Русе
 Обаче туй - "Все още"  толкоз надежди дава. И някак си не съответства на административно точния стил, приложим в случая.

# 158
  • София
Хаха, а аз реших, че са объркали препинателния знак в края на изречението и още не са решили дали старобългарската литература трябва да е част от НВО-то Simple Smile

# 159
Обаче туй - "Все още"  толкоз надежди дава. И някак си не съответства на административно точния стил, приложим в случая.
Ей, каква си лоша пък ти! Черногледа някак си и заядлива Smiling Imp аз пък съм си пила розовите хапченца и съм позитивна, разбирам ги от половин думичка... Sweat Smile Явно авторът иска да каже " Като се напълни "Банката" (със задачи) ще стане ясно! Smirk  Coming soon!

rosi_ta, интересна гледна точка.... значи или има едно "л" в повече, или има една въпросителна по-малко Smiling Imp (къде ми е търкалящото се човече?!?!). Всичко е точно, идеално за задача в НВО или ДЗИ по БЕЛ в стил ДЗИ 2018 Smirk

# 160
Лельо Ог, и аз така ще направя, хи, хи.

# 161
Дидева Hands Plus1
Поне не пише и "Все още оценяването ще обхваща ли тест."
Не се споменава създаване на текст.

# 162
Споменава се в наредбата за оценяването.
Чл. 52. (1) Националното външно оценяване по чл. 47, ал. 1, т. 3 се провежда в края на обучението по съответния учебен предмет в Х клас.
..................................
(3) Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 са по учебните предмети български език и литература и по математика и се провеждат под формата на тест.
..................................
(6) Тестът по български език и литература включва задачи с избираем отговор, задачи с кратък свободен отговор и/или създаване на текст.
(7) Тестът по математика включва задачи с избираем отговор и задачи със свободен отговор.

Обнадеждаващото тук е и/или, за разлика от седми клас, където е както и.

# 163
  • България, София
Лельо Ог, ще ме умориш с твоя младеж. Въпреки разсеяността му, явно си се справя добре детето, което ми дава надежда за малката щерка. Толкова е отнесена, така се носи на крилете на въображението. Нямам думи

Чиби, радвам се, че картата е намерена Simple Smile

Лошо ми стана, като прочетох споделеното от Дидева. Не знам защо сърцето ми се свива всеки път, като помисля за НВО  - то  в десети клас, най - вече от липсата на конкретна яснота какъв материал ще влиза от литературата. Логично е да са български автори. Но дали само от 9 -ти и 10 - ти клас. И докога има да се чудят тези хора …

Изпълнявам обещанието да споделя препоръчани от г - жата по БЕЛ произведения - "Франкенщайн" и "Анхели".
Иначе си обсъждали произведенията по програма, но давала проекти по препоръчаните. Моята девойка я харесва.
И да я похваля - има 5, 50 по физика. Не е за вярване Simple Smile

# 164
  • Русе
Изпълнявам обещанието да споделя препоръчани от г - жата по БЕЛ произведения - "Франкенщайн" и "Анхели".

Романтичка е тя. И аз бих избрала Мери Шели пред Байрон при всички случаи. Обаче Байрон е името и символът на епохата. Франкенщайн е нещо по-голямо и надживява епохата си.

Общи условия

Активация на акаунт