Бъдещи десетокласници - 2019/2020

• 53 715
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Аз виждам поне две приложения, като едното е официално регламентирано - кандидатстването на учениците от обединените училища за втори гимназиален етап.
  Е то първото е бая екзотично, доколкото не са толкоз много тез училища и не знам има ли пишещи тук. Ама пък може да има четящи и си права, че трябва да се спомене.
Вторият също е още в областта на теориите . Самите училища източник на такова решение,доколкото съответното училище само трябва да си избере профили, ама доколкото се коментира информация, нямат визия още.

# 136
Е, ние на теория си пишем. Joy Какво приложение могат да му измислят при настоящите условия.

# 137
  • Русе
В сайта на нашето училище даже при учебни планове нашите деветокласници изобщо не фигурират
Има УЧЕБЕН ПЛАН ЗА УЧЕНИЦИТЕ ПРИЕТИ ДО 2016 г. и учебен план за 8 клас
НВО в X клас - празно
А като запитах една учителка по английски от училището, как са десетокласниците, поумняват ли след 9 клас, взе да ми обяснява ни в клин, ни в ръкав,колко е важна оценката по музика в 9 и 10 клас, щот нали влизала в дипломата. Свестих я с информация, че има нови наредби и жената се сви и каза, "абе я да не те обърквам, че то сега с тез наредби, никой не е наясно."

# 138
Мен лично силно ме съмнява НВО по БЕЛ в 10. клас да включва целия материал по литература от 8. до 10. клас. И госпожата по БЕЛ в училище, изключителен специалист и педагог, една от най-търсената за частни уроци в цял Бургас, изкарахме изключителен късмет точно тя да преподава на набора в училище, е казала, че е дълбоко скептична що се отнася за гореспоменатото твърдение. Казала им е, че е абсурд на НВО по БЕЛ да дадат чужда литература. Така че най-вероятно НВО ще включва целия материал от 10. клас и от 9. клас от раздел "Българско възраждане".

# 139
Велина, дано. Аз и на тройка по математика ще се радвам на контролно или на класно.
Само да няма двойка за срока, пу,пу. 
Дано в петък ме чуе и  да отиде на консултацията.

# 140
  • Пловдив
Учителката по БЕЛ на сина ми им е казала, че НВО БЕЛ 10. клас ще е само върху българската литература от 8., 9. и 10. клас.

# 141
Ние още чакаме резултатите от пробния изпит по НЕ...
Започвам да се съмнявам в нашият. Дали не крие , а да са им ги казали...
Както в последно време нe казва за двойките  и забележките... Знам ли вече...

# 142
  • столицата
И аз отнякъде подочух, че НВО-то ще е само върху  изучаваните български произведения, но никъде не съм го видяла написано.
А някак си /не знам защо/ си мисля, че ще ги намърдат тези НВО-та в дипломите за кандидатстване след 12 клас.

# 143
  • Русе
   Има логика за българските автори. И най-вероятно ще е точно така.И по-вероятно от изучаваните 10 клас.

А някак си /не знам защо/ си мисля, че ще ги намърдат тези НВО-та в дипломите за кандидатстване след 12 клас.

Не ми се вярва. ДЗИ-то си е по същия предмет и с по-голяма тежест, като крайна оценка след целия курс на образование. По-скоро ще се ползва  по наредбата, която цитира Дидева, но с ограничено въздействия, доколкото тези случаи на класиране няма да са повсеместни. Обаче може да измислят нещо занапред за отделяне още повече на отделните степени на образование. Последното обаче са си мои фантазии.

Чиби, те бавно стават тези оценявания сигурно. При нас едни контролни по математика ги проверява около месец.Електронният дневник понякога отразява оценката, преди Светослав да си я разбрал. Като нанесе веднага след проверка оценките преди часа.

# 144
  • столицата
Остава някоя съвестна мама да ни напише кои произведения от Бг автори са учили в 8, учат в 9 и ще учат в 10-ти клас.
Посипвам си главата с пепел, но много, много не следя подготовката на ученичката. Знам за Дон Кихот, Дон Жуан, Дядото, Мадам Бовари, но нещо за български автори не съм чувала да изучават?
Мамчета, предложете някой сайт/-ове за изучаване на английски, от който могат да се правят диктовки. Немският  така е облъчил детето, че не можело да напише думите на английски. Пишела ги на НЕ. Как става това, не знам. Приемам съвети.

# 145
  • Русе
Остава някоя съвестна мама да ни напише кои произведения от Бг автори са учили в 8, учат в 9 и ще учат в 10-ти клас.
 В 10 клас гледам ще учат българска литература само и има богат материал -  „Епопея на забравените“ ,  „Под игото“,„Бай Ганьо се върна от Европа", Cis moll“ (П. П. Славейков) , (П. Яворов) - „Арменци“, „Две хубави очи“, „В часа на синята мъгла“ ;  „Да се завърнеш…“ (Д. Дебелянов) „Гераците“ (Елин Пелин);„Септември“  (Гео Милев) ;„Зимни вечери“ (Хр. Смирненски);„Повест“ (А. Далчев) ;„Индже“, „Албена“ (Й. Йовков) ;„Писмо“(„Ти помниш ли...“)  (Н. Вапцаров) ;Из „Тютюн“ (1951 г.):  І и ХVІ глава от І част (Д. Димов);„Дърво без корен“ (Н. Хайтов)  ;„Нежната спирала“ (Й. Радичков)
 В 9 мисля, че ще учат Ботев и Паисий. В 8 учиха За буквите и Азбучна молитва, ама надали ще ги дават тях. Баш от 10 клас ще си е.

# 146
  • столицата
И аз мисля, че ще  е по материала за 10 клас.
Благодаря, Амбър!

# 147
Онзи ден бяхме на дипломирането на кака му, университетът много му хареса, даже авансово си каза Галилеевата клетва Joy
Иначе прекара две седмици болен, днес се върна от училище с това да пише доклад по химия от днес за утре и изобщо не е очарован.

# 148
Докато ровех за разни други неща, попаднах на материали от съвещание по БЕЛ в Ямбол. Малка извадка:

# 149
Т.е. очакваме нашия набор да разбере какъв ще е формата на изпита някъде към края на 9ти клас евентуално, а учителите да се запознаят с "банката тестови задачи" някъде през лятото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт