Бъдещи десетокласници - 2019/2020

• 53 710
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
Такааа, да се отчета:

Малко, да не казвам по-вече, се бях стресирала покрай Алекс. Излезе му някакъво топче отзад на главата, на кофти място.  Естествено, личната ни прати на хирург, който го потупа по рамота и каза, че е нищо. Явно е бил непризнат и неоцене медиум, но аз на такива не вярвам. И пратих младежа на всички снимащи устройства известни из нашите болници. Слава Богу, топчето се оказа някакъв костен израстък. Т.е. на моето му никнат рога  Mr. Green Да го следим и т.н.
Обаче, много мрънка заради очилата Sad. Казва, че след като ги е сложил още по-вече му се е влошило зрението и иска да ходи на друг лекар. Другата седмица ще го уредя и това.

Иначе в даскало много добре се справя (тихичко казано) и за това не мрънкам, че все виси на компа. И хормоните се кротнаха за момента. Пу-пу, идилия. Затова, Дядо Коледа щему донесе исканите подаръци - дъмбели и лост за набиране.

Ирка, да се оправя бързо девойката  Hug

# 121
Ох, Ели, добре, че не е сериозен проблем, пу, пу.
Сашо ползва очилата само за четене у нас и в училище.
Засега е добре, пу, пу.
Браво на Алекс за ученето и доброто поведение!

# 122
  • Русе
Ели, много отрано рога, бе? Wink
Важно е, че не е сериозно.
При нас вторите очила се слагат само на училище, когато е седнал на по-задните чинове. Проблема при него е, че не вижда само надалече. След като първите очила бяха нейде забравени в стремежа си да се прави на по-красив с тях, новите се ползват по предназначение. Дори баща му пита да не ги е загубил отново, че вече не го вижда да ги носи.
Чиби, при нас двойката е поправена с тройка. Яд го е, защото правиха друго контролно, където от три задачи беше решил двете, но понеже няколко момчета се лигавели и учителката казала, че ще го анулира и ще им даде друго. Новото било с по-трудни задачи и решил само една.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 19:40 от viki_1974

# 123
  • България, София
Ели, слава Богу, че не е нещо сериозно.

Ирка, бързо да минава спуканото.

Моята девойка също е с очила от миналата година. Лесно свикна с тях и си ги носи редовно, но какво избиране на рамка беше. Нали ми е везничка, докато реши, голямо мислене падна Grinning
Потърсете мнение от още един лекар, не е излишно. Може неправилно да са му изписани диоптрите за очилата. При нас лекарката обясни, че изписва тези диоптри, с които детето се чувства най - комфортно, след като сменя няколко варианта. Компенсацията не е на 100 %.
Дано така се запази тенденцията с ученето.

Снощи бях на родителска среща. Този път с почти всички учители. Болшинството се оплакват от дисциплината на класа. Хвалят ги, че са можещи деца, но много шумни. Само госпожата по история, която преподава на немски, им е взела страха. В нейния час никой не гъква Joy Явно трябва колегите да почерпят нейния опит.
Ще имат вече електронен дневник. Още не съм влязла в профила, но ще го направя днес по някое време.
По БЕЛ госпожата малко ни изненада, като заяви, че класът имал проблеми с правопис, пунктуация и граматика на фона на суперлативите от госпожата от мин.година. Не знам на кого да вярвам вече, но зная каква е подготовката на моето дете по БЕ. По литература каза, че произведенията, които трябва да изучават по програма, са възможно най - лошите примери на съответната епоха. Каза, че им е препоръчала други произведения, които според нея по - добре  онагледяват епохата. Стремежът й е да ги научи да четат правилно произведенията, да разсъждават. Провеждала с тях беседи в час. Ще видим какъв ще е резултатът от тази работа. Малко съм със смесени чувства.

# 124
Вики, Мони поне е покрил двойката с тройка , а при нас и това не се случва все още..

# 125
  • Чикаго / София
Ели, добре, че нищо сериозно не е имало. И аз бих се изплашила много,

# 126
  • София
  Днес бях на РС. Много хвалби, много нещо.  Crazy Чак ми стана неудобно, защото като си познавам магарето, съвсем скоро ще се срине.  Laughing От друга страна се радвам, че отидох, защото видях учителите му и много ми харесаха- млади, амбициозни, позитивни. Особено тази по английски е невероятна! Хлапето също много я харесва и сигурно затова се старае. Ама той и учителят си по БЕЛ много харесва, но резултат още не се е появил.  Mr. Green

# 127
Лельо Ог, браво на младежа!
Ирка, как е Лъчи?
Нашият има забележка, че редовно нарушава дициплината в час по АЕ. И да не си помислите, че сам си призна? Откри я домашното разузнаване..

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 20:21 от Чиби

# 128
Снощи бях на родителска среща. Този път с почти всички учители. Болшинството се оплакват от дисциплината на класа. Хвалят ги, че са можещи деца, но много шумни. Само госпожата по история, която преподава на немски, им е взела страха. В нейния час никой не гъква Joy Явно трябва колегите да почерпят нейния опит.
Ще имат вече електронен дневник. Още не съм влязла в профила, но ще го направя днес по някое време.
По БЕЛ госпожата малко ни изненада, като заяви, че класът имал проблеми с правопис, пунктуация и граматика на фона на суперлативите от госпожата от мин.година. Не знам на кого да вярвам вече, но зная каква е подготовката на моето дете по БЕ. По литература каза, че произведенията, които трябва да изучават по програма, са възможно най - лошите примери на съответната епоха. Каза, че им е препоръчала други произведения, които според нея по - добре  онагледяват епохата. Стремежът й е да ги научи да четат правилно произведенията, да разсъждават. Провеждала с тях беседи в час. Ще видим какъв ще е резултатът от тази работа. Малко съм със смесени чувства.

Нещо не ми харесва май във госпожата ви по БЕЛ. Някак нередно ми се вижда да сменя произведенията - има си разпределение по което трябва да се движи през учебната година и те са определени кои да са (не че знам какво учи моето дете де). А и как миналата година децата са си били добре с правописа и т.н., а тази не са?! Много странно.

# 129
Нашият така и не отиде на консултация по МАТ в петък.
Ама не го пуснали , защото им говорили за СПИН. Не на мен тия.
Не, че не е важно да е информиран, но можем и у нас това да го направим.
Само да има късмета да не отиде и на следващата и да донесе още една двойка...

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 17:48 от Чиби

# 130
  • Русе

По литература каза, че произведенията, които трябва да изучават по програма, са възможно най - лошите примери на съответната епоха. Каза, че им е препоръчала други произведения, които според нея по - добре  онагледяват епохата. Стремежът й е да ги научи да четат правилно произведенията, да разсъждават. Провеждала с тях беседи в час. Ще видим какъв ще е резултатът от тази работа. Малко съм със смесени чувства.

Кои произведения препоръча тя. Поначало епохата им е доста непонятна. Литературата върви при тях доста по-напред от историята.Дон Жуан и дядо Горио не съм ги чела. Онегин е подходящ според мен.

# 131
  • България, София
Вяра, и мен това ме притеснява.
Че моята госпожица не прочете нито едно произведение освен Гъливер, не прочете.
Но и ако вместо за тези по програма, говорят по други произведения, хич не ми се мисли.
Ще разпитам за повече подробности довечера и ще споделя. Така ще отговоря и на питането на Амбър Simple Smile
Иначе не е лошо да препоръчва и други произведения, но все пак колкото и да е тъпа, програмата е програма.
Млада е учителката, което не е лошо, показа самочувствие на родителската среща, дано да се окаже и с нужното покритие.

Чиби, дано Сашо те изненада с хубава оценка по математика.
Нашите мин.седмица само един час са карали математика със заместник. Госпожата била болна и вземали часове с други учители.

Наборката показва  интерес към химията. Някак й се отдава. Хич няма да се противя, ако иска да се занимава по - сериозно Simple Smile

# 132
Хм, тези други произведения ...
В 10 клас ще има НВО. Досега не е имало такива, не се знае какво ще включват, но все пак следва да съм върху материала 8-10 клас.

# 133
  • Русе

В 10 клас ще има НВО. Досега не е имало такива, не се знае какво ще включват, но все пак следва да съм върху материала 8-10 клас.
 И аз затуй си мислех. Нашата госпожа каза, че нямало да има есе, а друг формат на писан текст, което води до въпроси от изучавани произведения. Похвален е оригиналният подход, ама все пак не е зле да си свери представите за подготовката по формата. Че както не са му намерили приложение на туй НВО, да не вземе нещо да изкарат в последните моменти.
  Другата седмица ни предстои класно по български. Есе. Още не е дала теми. Дядото са до половината. Дано не е за него, че не мога да помагам

# 134
Аз виждам поне две приложения, като едното е официално регламентирано - кандидатстването на учениците от обединените училища за втори гимназиален етап. Второто - ако в края на десети клас се избират трети и/или четвърти профил и кандидатите за даден профилиращ предмет са повече от местата, които могат да се осигурят, резултатите от НВО да се използват за класиране.

Общи условия

Активация на акаунт