Бъдещи десетокласници - 2019/2020

• 53 690
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета.
Нещо все не остава време, ама то и колелото се върти и все едно и също....
Набора има ден през ден контролни, че даже и по две. Сега чакаме резултати. Все  на по един въпрос не знаел отговора или за една задача не му стигало времето. Как можело да има въпрос  за нещо, което не е оградено в текста на урока като важо или поне да е болднато? Освен това как съм очаквала да запомни 26 формули по физика?
И все такива хубави неща.
Септември му купихме нов компютър, с доста добри показатели и му казах, че това ще му е подарък за всички празници в продължение една година напред. той се съгласи, много е доволен от придобивката. На мен обаче сърце не ми даде да остане без подарък за рожденият ден и съм купила GoPro камера да си снима риби като се гмурка лятото. Стои ми в кабинета в работата, че да не я открият вкъщи и за 26.12. ще я поднеса.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 11:24 от emonaem

# 106
Ирка, нямат ли опция в училище за изкарване на книжка? Помня едно време като бях имахме Driver's Ed или нещо подобно. Полигон, кормуване и т.н.
Дано на малката не е счупване и бързо да мине!
У нас неученето продължава. Сега се е сетил пак на компютъра да играе с приятелите си от класа. Много ме дразни. Да играе вечер, а той взел сутринта преди училище! Сложих парола... Гаджето си е друг въпрос. Купихме презервативи, но дали са се случили нещата, не съм питала... За Коледа си получи вече подаръка - игра за компютъра.

# 107
  • София
  Привет и от мен!
  Аз много не пиша, но то и няма нищо ново. Все така се носи по течението, мотае се. Не знам какво учи, още по-малко кога. Гледа си в лаптопа и уж се готви по нещо, по някое време започва да се хили. Съмнявам се, че урокът по биология е толкова забавен, ама...Оставила съм го да се оправя, нямам сили вече. В събота съм на родителска среща, може би ще отида, да чуя какво ще ми кажат.  Rolling Eyes

# 108
  • Русе
  Ирка, как е ръчичката. Компреси с извара май изтеглят възпаления.  
   Betty L, девойката как му действа.  Ако попадне на подходящо момиче, може да е ефективно, отколкото и най-амбицираната майка.

Аз знам точно кога учи. Никога. Един кратък период от време между 2.30 и 3,преди тренировки, е отворил учебници и тетрадки, ама до там. Поставихме с баща му ребром въпроса да се чете дядо Горио. Съгласи се, веднага след като госпожата кажела, кои части точно да прочете, щот не можела то така да се чете всичко. Насметохме го снощи. Каза че ще започне. Десетина минути по-късно ме извика да ми покаже един,който прави самолет на по два пръста(фигура от техния спорт - лицева опора във въздуха със максимално разтворени ръце). Неглижирайки майсторството на неизвестния спортист, се заинтересувах за въпросния дядо. Бил прочел 20 страници, които след справка се оказаха 15.
    Родителската среща мина спокойно. Говорих с господина по история. Той ме "успокои", че повечето са така и не сме нещо изключително, но щял да даде още възможности за изяви от друг тип,проекти примерно, така че и там си лежим на таз кълка.
    Но пък спортът и фотографията се движат с пълна сила. Закупи си ,със собствени средства , нова фотообектив, адаптори, раници и си планува новите снимки. Общо взето всичко, което го вълнува си го купува сам със средства, които си изкарва от блогове и канали.За разлика от учебния процес е доста самокритичен, заинтересован и развиващ се по тез теми. За подарък направо не знам какво да му купувам. Мисля за някоя хубава фитнес гривна. Другото , което той иска е худи с елемент от Наруто. Намери си един и си го поръча, но се оказа голям боклук като материя и апликация, но той е много щастлив заради въпросната лепенка и не го смъква. И на училище ходи с него, въпреки че не им позволяват, та затова го съблича в часовете.

# 109
Девойката е същата като него, та умря тази надежда. Надявах се, ако тя не пуши, примерно, и той да откаже цигарите. Или пък ако е ученолюбива, но не би... Една приятелка ме успокоява - нищо, следващата...

# 110
Бети, няма да е последното гадже, споко!
Ирка, как е Лъчи?
При нас от миналата седмици няколко очаквани оценки по НЕ и биология, от тази по БЕЛ. Чакам с ужас да му върне контролното по МАТ..

# 111
  • Чикаго / София
Ръката на Лъчи се оказа с пукната кост. Сложиха й шина да я обездвижат и след два-три дни ще видим ортопед, който да даде мнение дали е нужно да се гипсира. Пукнатината е малка и може би няма да се наложи. Ще видим.

Бети имат го това в училище, да, но то пак се заплаща. Трябва да проверя дали не е по-изгодно, а и записването става преди началото на учебната година, когато се плащат таксите за училище и се прави програмата. Ние не преценихме, че тя всъщност навършва необходимите години тази учебна година и може да започне курса. 

За учебния процес си мълча, че идея нямам какво се случва. Знам, че ще имат някакви файнъли след 3 седмици и това е. Хем ги чака с нетърпение, че ще са на училище само за времето на изпита - 2-3 часа на ден, хем й е притеснено как ще се справи.  Не я виждам да учи в нас, учи в училище през деня. Има Стъди хол вместо физическо този семестър и казва, че й е достатъчно времето да си напише и научи.  Нали беше в отбора по плуване и имаше тренировки всеки ден, и за деца, които са в някой от спортните отбори в училището, вместо физическо имат време за учене.

# 112
Да се оправя Лъчи!
Успехи на Дени!

# 113
  • Русе
Ирка, неприятно! Бързо възстановяване!
Ние му поръчахме блутуут слушалки, а на малката часовник Casio. Това ще са коледните подаръци. А иначе са решили от джобните да си купят онлайн Плейстейшън. С баща им не сме съгласни, но парите били техни. Заявих им, че няма да отида в куриерската фирма да получа пратката и ще видят Плей стейшън, ама друг път.

# 114
Нашият пита за ваканция, хи, хи. Казвам , да , ще има за Коледа.

# 115
  • София
  Ирка, бързо оздравяване на девойката!  Hug
  Защо са толкова рано файнълите? На 3 срока ли учат? При нас са през последните 2 седмици на срока доколкото знам, значи към края на януари.

# 116
  • Чикаго / София
aunt Ogg на два срока са. Преди време файнълите са били през Януари- веднага след ваканцията. Техният срок свършва по-рано, защото почват по-рано /средата на Август/ и свършват по-рано /в края на Май/.  Преди са били първата седмица след ваканцията, но са ги преместили преди нея, за да могат децата да си почиват през зимната ваканция, а не да учат за изпити и да се притесняват Simple Smile

Дени сега няма търпение да минат и да се отдаде на пълна почивка през двете седмици ваканция.

# 117
  • Русе
Нашият пита за ваканция, хи, хи. Казвам , да , ще има за Коледа.
Аа, да. Мойте и те днес за дървена ваканция питаха. Искали утре, като се събудят да разберат, че кмета, както миналата зима е обявил бедствено положение. Днес не стана, та утре ли?

# 118
 Добор утро!
Ще се разминат нашите с дървената ваканция.
Времето се успокои .
Прекрасно е , че изпитите на Дени ще са преди ваканцията!

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 08:37 от Чиби

# 119
Нашият донесе още една двойка по МАТ на контролно.
Ама не знаел коя по ЗП и коя по ИУЧ.
Да занинава на консултация днес, че още не съм слязла от метлата.
Има късмет, че за Коледа си избра дрехя за подарък. Иначе подарък нямаше да види!
Това никога не е излишно. Ама щели да имат ЧК. Да се моли на кладната да го пусне заради консултацията, калпазанин...

Общи условия

Активация на акаунт