Бъдещи десетокласници - 2019/2020

• 53 740
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
 Ми нямаш право , което си е право. Аз днес се радвах на две четворки. По математика - толкоз си можем. По български - най-високата оценка на контролното по подобие на НВО догодина е 4 и излезе, че е от най-грамотните.

# 601
  • Русе
Добро утро! Моят и той книга си поръча оня ден. Не го беше правил поне от 2-3 години. Преди ваканцията се запали по филма Game of thrones. Цяла ваканция заниманието му беше да изгледа всичките сезони. С нетърпение чака неделята, че щял да излезе нов епизод. Та, книгата му е свързана с филма. Били поредица от книги.
Вчера имаха контролно по Математика. Бил решил всички задачи. Като му знам възможностите... 4 да изкара ще е цяло щастие. По Литература имат да учат наизуст за другата седмица Хаджи Димитър и Майце си. Довечера го подхващам да ги започва, щото той смята, че през почивните дни ще ги научи.

# 602
  • Русе
Преди ваканцията се запали по филма Game of thrones. Цяла ваканция заниманието му беше да изгледа всичките сезони. С нетърпение чака неделята, че щял да излезе нов епизод. Та, книгата му е свързана с филма. Били поредица от книги.
  Поредица и то от доста солидни книги. Много добър избор на книга според мен. И аз съм от пристрастените към книгата. Прочетох я преди филмите и чак не смеех да гледам филма, но са се справили чудесно. За добро или не, моето дете не споделя моите вкусове.

Трябва да проверя дали нямат подобна задача по литература, защото Светослав има навика да смята английския, руския, литературата и математиката за предмети, по които в къщи не трябва да се отваря нищо ,освен евентуално да се вземат тетрадките.

# 603
Моят и той книга си поръча оня ден.

И ние така. Явно за същата книга става дума. Получихме я вече и я чете. Нищо, че още не е дочел "Дядо Горио" дето му е за училище и аз настоявам да я прочете, поне нея. Класният се оплака, че изобщо не четат. Само 4-5 момичета прочитат произведенията и се опитват да ги разкажат на останалите. Иначе по сериала се запали преди месеци и изгледа всичко. Тормози ме и аз да го почна, но...
Ходихме двамата на купон от танците, на Банско. Бяхме едновременно заедно, но отделно Simple Smile. Аз си бях с моята група, той с неговата. Изкарахме си страхотно. Много ми беше хубаво да играем заедно. Много добре играе и е голямо удоволствие и да го гледаш, и да играеш до него.

# 604
  • Русе
Нашата учителка по БЕЛ (майка на 15 годишен деветокласник, т.е. набор) още в началото на учебната година каза по повод задължителните книги, че това за нея не са подходящи произведения за изучаване в девети клас и въобще не държи да са ги чели. На родителската среща предния месец обаче каза, че вече са на българските автори и ще е взискателна.

# 605
  • Русе
 Защото всичката сме я втасали и сега има да прави филм за дискриминацията. Тема, към която имам особено отношение за начина, по който третират темата - да скандират различия,и да афишират приемане, което не е най-доброто в случая.Той се готви за някакво състезание другия месец и акълът му е 99% там и тамън го настроих и да балансира с училището сносно, сега и това....

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 11:25 от A m b e r

# 606
Радвам се, че ви виждам,момичета. Темичката замря.
Аз нямам какво да кажа, човека си върви със сърцераздирателни обещания за супер стягане и учене, засега само толкоз. Не съм забелязала да се  е напънал. Все няма домашни, все няма нови уроци.
Оценките са шарени - от 3 до 6 и обратно.
По БЕЛ пишат есета на трудни според мен теми. Ако имате идеи за източници, които могат да помогнат в това отношение, ще съм благодарна да ги споделите.
По другите предмети нямам представа какъв е материала и до къде са.
Сега хит е историята, много му била интересна. Да видим до кога.
Крачи на фитнес, играят волейбол, тенис на маса и май само спортните занимания го вълнуват истински.
Много искал да чете книги, но нямал възможност. Още към края на първата страница му се доспивало безвъзвратно.

# 607
  • Русе

По БЕЛ пишат есета на трудни според мен теми. Ако имате идеи за източници, които могат да помогнат в това отношение, ще съм благодарна да ги споделите.

Какви са темите.
Ако не го надуша че има нещо за писане си ги пише сам. Ако го надуша обаче - се опитвам да водим дискусия за да задълбочи мироглед нещо там си. Като гледам какво пише самостоятелно - защото имат есета и по английски и по философия, се справя по-добре отколкото съм подозирала.

# 608
...Много искал да чете книги, но нямал възможност. ...
Smiling Imp "Много ми се искаше, ама нямах желание!" JoyJoyJoy

# 609
...Много искал да чете книги, но нямал възможност. ...
Smiling Imp "Много ми се искаше, ама нямах желание!" JoyJoyJoy
Пенева, баш!! SatisfiedSatisfied

Амбър, последното беше нещо от рода: " Човек - изгубен в едно модернистично приключение" , базирано на размисло по " Сплин" или " Есенна песен".

# 610
  • Русе
Амбър, последното беше нещо от рода: " Човек - изгубен в едно модернистично приключение" , базирано на размисло по " Сплин" или " Есенна песен".
Направо се изгубих! За пореден път установявам, тез даскаля не са на себе си и не знаят в кой свят живеят. В събота съм на родителска среща. Хич не ми се ходи , а ММ не иска да ме отмени. Дано се овардя да не се обаждам, и да затрая, че да не стане по-лошо

# 611
...Дано се овардя да не се обаждам, и да затрая, че да не стане по-лошо
Аз затова не отидох на последната... само общи приказки, разбирай плюене по децата как са разхайтени и безотговорно неучещи, и "за детайли за вашето дете елате на в часа за консултации четвъртък 10:30-11:15ч"... или другата крайност "Много буден клас, много активни и любознателни деца, малко шумни, но нищо... справяме се!"...
Просто завъннах на класната да питам има ли нещо важно за синковеца, тя каза "Всичко е наред, оценките си ги виждате, негативни коментари от колеги за него нямам, не си губете времето!"
За какво да ходя Thinking спестих си го.

# 612
  • Русе
Надявам се да се изкоментира анкетата за профилите в 11 и 12 клас. Може и да са безпочвени надеждите ми, но пък знае ли човек. Както бях показала, предложили са им 8 профила с по два предмета. Най-вероятно от тези 8, ще изберат 2. Което малко ни притеснява. Той  намира за подходящ единствено 1 профил, с компромис - още един. Останалите включват математика,история, български - предмети от които бягаме като дявол от тамян и предприемачество, което може да изглежда практично, обаче съдейки по учещите,преподаващите и изучилите го - по-скоро ненужно, да ти запълва 6 часа седмично две години.

# 613
  • София
Браво на децата с книгите  Hug
Моя четеше до 4-5клас и спря  Tired, сега го карам нещо да вземем да прочете , да се ограмоти малко и той  ми казва : ама то никой не чете , та аз ли да чета  ooooh!

# 614
  • Пловдив
От БГ учебник са направили справочни таблици за НВО по БЕЛ 10. клас. Както и очаквахме, произведенията в таблицата и христоматията са само български, събрани от трите класа, и започват със старобългарската литература от 8. клас.

Общи условия

Активация на акаунт