Бримките броим, за зимата се готвим. Плетаческа тема № 97

• 60 102
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
  • волно калдъръмче
Зависи от овала, големината на отвора. За поло яка отворът ще е различен. Внимавай да не останат много бримки на раменете, за да не се вирне на неподходящо място. Изключвам варианта паднал ръкав, изпълнен с гъвкав и мек материал.

Измери със сантиметър желаното рамо върху плетивото, без да го разтягаш. Преброй бримките и умножи по две за двете рамене. Извади тази бройка от общия брой и прецени колко ще останат зо деколтето и колко ще премахнеш от ръкавните извивки. На гърба свиването е по полегато. Започваш с по-малък брой, в сравнение с предната извивка.

Тези изчисления са ме затормозявали. По-лесно ми е да плета реглан, а и ми отива много.

# 151
За сега стигнах до тук...бавно става,но става... до крайния резултат изглежда има още доста време...

# 152
ММ е пуснал пералня за първи път от три години. Не съм го обличала дори, умрях от яд, убийство по Коледа ни чака!
Дистанционното е за сравнение колко се е свил.. моля се да стане на племеницата, поне тя да го носи, ное станал мн дървен в ръкавите от свиването.. Ох, ще го убия..

# 153
Колко жалко. Изсъхнал ли е? Може да не е толкова твърд като изсъхне. Цветът ми харесва. И моделът. Много ли е степано? Евентуално да го разплетеш? Или да стане на торба?

# 154
Няма как да го разплета даже, степал се е много, почти не личи плетката, до плитката има оризова плетка, а не личи.
Точно ръкавите не са изсъхнали напълно, надявам се да отпуснат, дърпах го сто пъти поне да се отпусне малко, ама нъцки..
Ох и на мен много ми хареса как се получи(преди прането), а ми е първи пуловер, не бях правила до сега, така му се радвах, като малко дете..

# 155
Момичета, искам да попитам, нещо свързано с кройките на пуловерите.
Има ли универсална формула при свивките за вратна извивка и ръкави (обикновени)?
Нещо ми се върти в главата, че за ръкавите от двете страни по 4 бримки се свиваха първо, после ...
За деколтето - след като се разделят на три бримките от предницата на средната трета се завършваха средната 1/3 и после през няколко реда от двете страни огледално за оформяне на извивката.
Знам че зависи от броя на бримките, дебелината на преждата и куките, но нещо универсално/ориентировъчно има ли?
Здравейте, по-принцип има, Вяра добре го описа. Ще кажа  нещо и от мен, така научил от една плетачка : от пред на деколтето по средата се затваря  толкова  бримки, колкото е широчината на четерите  пръста на нашата длан, другите зависи от колкото искате да е отворено. От гръб да е мин 2 см. да е дълбоко. И придачам снимки за формула. И по-лесен вариант: взимайте жилетка или пуловера който ви става добре и взимате мерки по готово, като плетете, свивате и прилагате към оригинала, само не забравяйте + 0.5 см на шевовете.
Хибискус, много съжелявам, за съжаление оправяне няма. 😱😩😢😔

# 156
Последен шал за тази година. Асиметричен, триъгълен, по 50% памук и акрил.

# 157
Това е най-красивият шал, който съм виждала!

# 158
  • София
Пуловерът е разкошен! Само мога да се надявам и аз да достигна този левъл някой ден Grinning Не мога да не отбележа, че и снимките ти, Анджи, винаги са страхотни!

Аз лично съм научила доста неща от тук, но за съжаление напоследък темата като че ли не е така позитивна като преди.
Аз принключих с манишката, получи се добре и върши чудесна работа, а с останалата прежда най-после осъществих и един друг проект-ангнешка главичка Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

Н а тази манекенка много по-добре й стои тази шапка. Преди години си бях направила такава и на мен. Много е хубава.

# 159
  • София
Дропс правят ли намаления след празниците намаления. Щерката иска едно одеялце, което ще е скъпичко и се чудя дали да чакам или да купувам поетапно.

# 160
  • на малък остров в океана
До края на годината имат 30% намаление на прежди с Алпака.

# 161
Да, до края на годината има 30%. След месец-два ще има на прежди за чорапи, прежди за филц, мериносови, после пак алпака евентуално  около Великден или в началото на лятото.
Какво одеало ще плетеш? Да търсим заместител ако трябва?

# 162
# 163
  • София
Първото, за което се сетих и ми се вижда близо до това, е тази прежда

https://alexanderyarn.com/produkt/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%81 … %B8-lanoso-filzy/

# 164
Ланосото е хубаво, като метраж е същото,  но няма цветове. Или да го направиш розово-лилаво.
Ако искаш изчакай до началото на февруари. 2018 г. е имало 30 % на ескимото и други вълнени.

Общи условия

Активация на акаунт