Бримките броим, за зимата се готвим. Плетаческа тема № 97

• 60 142
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Хубава е, Анджи.
Аз съм от тия, дето чиста вълна до кожата не понасям. Търся микс някакъв винаги.

Коледните ми картички тази година и с тях приключвам с плетките до след празниците. Новите проекти и тези за довършване ще почакат.

# 136
Започнах, пък ще видим какво ще стане...

# 137
Картичките са невероятни, снимката също 😊

Днес звънях на "Александър", защото исках да поръчам нещо, но не открих никаква информация за срок на доставка. Казаха, че нямат срок, но изпращат до 1-2 дни, а като попитах сигурно ли е, че ще получа преждата до събота, ми отговориха "живот и здраве " 😂 доста ме развеселиха и ме оставиха без думи.
Аз да ви попитам микрополиестерната прежда как се държи във времето, ще я ползвам за играчка.

# 138
Здравейте! Някой плете ли по поръчка? Интересуеам се от бебешко одеялце от мерино вълна.

# 139
Страхотни сте момичета!
Анджи,златни ръце,неуморима!

# 140
Синята шапка е супер. Веднага бих си я нахлупила. Аз имам една бодлива на която отвътре на ръба, т.е. където е плътно до кожата е зашита мека лента отвътре. Няма подплата шапката, само лента на ластика отвътре.

# 141
Сбъдваща мечти: снимката е уникална, веднага грабва  окото! Браво!
Анди2, благодаря, до някъде моето хоби  искам да превърна в работата, не че мога да се издържам от това, но все пак.....Но тази шапка е моята, обичам я, имам още такава прежда, чака.
Bella_ciao този цвят и на мен ми харесва. Точно колко леко боцка  ми тая шапка, хич не ми пречи, има хора на които и кашмир боцка и затова написах за тази прежда. Например работих с една и съща прежда с алпака, но различни цветове са били различни на допир. А например, за клиенти предлагам вътрешна шапка да направя от мерино, хем  по-топла, хем не боцка.
На всички пожелавам приятен ден!

# 142

Аз да ви попитам микрополиестерната прежда как се държи във времето, ще я ползвам за играчка.
Би трябвало да не мръдне. Коя е конкретната прежда? Зависи и от размера на куката.

# 143
Купих Baby first на Diva, плета с 5ца. Нямам опит с други такива прежда, но тази нещо хич не ми допада и по-скоро няма да повторя.

# 144
Едвам я намерих тази прежда да я видя, но не, не е удачна за играчки.

# 145
На първо място памук. На второ място микрофибър и полиакрилни прежди с определени качества - гладка, сравнително твърда, добре пресукана прежда. Куката да е по-малък размер от препоръчвания на етикета. Като за начало това е.

# 146
тити, тук са я сложили в раздела за плетени играчки, има и няколко снимки
https://hobiyarn.com/prezhdi/prezhdi-po-prednaznachenie/za-plete … -s-pliushen-efekt
Не знам подходяща ли е или не, просто не ми допада крайния резултат, губи ми се красотата на плетената играчка, но така или иначе трябва да завърша това, което съм започнала, за друг път ще знам.

# 147
Вкусове всякакви 😀 мечето и черното коте от сайта изглеждат много добре, но нито поддръжката ще им е като на памука, нито всеки път се докарва този максимално добър вид.
И още да добавя, от смеските три много удачни прежди за играчки са yarn art jeans, alize cotton gold и cotton gold plus.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 09:56 от тити

# 148
Между Коледа и Нова година ще си взема прежда и ще пробвам едно кученце да направя. Ако не се проваля тотално, ще ви го снимам. Памук ще ползвам.

# 149
Момичета, искам да попитам, нещо свързано с кройките на пуловерите.
Има ли универсална формула при свивките за вратна извивка и ръкави (обикновени)?
Нещо ми се върти в главата, че за ръкавите от двете страни по 4 бримки се свиваха първо, после ...
За деколтето - след като се разделят на три бримките от предницата на средната трета се завършваха средната 1/3 и после през няколко реда от двете страни огледално за оформяне на извивката.
Знам че зависи от броя на бримките, дебелината на преждата и куките, но нещо универсално/ориентировъчно има ли?

Общи условия

Активация на акаунт