Бримките броим, за зимата се готвим. Плетаческа тема № 97

• 61 482
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Много сладка шапчица Simple Smile
Аз също се уча да правя шапки на една кука - някои стават по-добре, други не толкова. Уча се сама, като гледам клипове в youtube. И затова знам термините на английски език (напр. single crochet, double crochet, slip stitch и т.н). Има ли откъде да видя кои са българските термини и на кои английски съответстват?

# 121
Здравейте, аз реших да поплета, само че започвам едно а се получава друго. Последния проект беше за плетена елха. Купих 1 кг. прежда, силиконов пух за пълнеж и някъде по пътя не ми се получи точно елха. Накрая проекта завърши така. Е останха 900 грама прежда. Може да направя по-малка елха.

# 122
Той проектът станал чудесен! Към него някоя жилетчица с остатъка?

# 123
Той проектът станал чудесен! Към него някоя жилетчица с остатъка?

Е, реших шалче да добавя,  обаче явно съм се оляла с бримките и се получи това. Та не знам сега ако започна с жилетка какво точно ще се получи, а и преждата не е кой знае каква.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 11:22 от sisi73

# 124
детската шапка е супер!

# 125
Sisi73, шапчица е страхотна, точно в зимна тематика! 1 кг прежда това е много, можешь много неща да наплетеш, направи един фемели лук.
Анди2, пак не ми дава да пращам на лични, но искам да кажа, че си много добре се справила! Каква марка ти е плетачна машина?

# 126
Здравейте, почти съм го решила, но и вас да ви питам.
Имах две гранчета дундага:
Скрит текст:
Наближавам края на първото и се чудя как да подредя цветовете - дали както при първото или огледално?
Чакам и още едно едноцветно, тюркоазено, защото 350 грама няма да ми стигнат за новата пола.
Предишната е готова, някой трябва да купи ластик и да я снима.
И одеалото е готово, но мразя да скривам конците, и някой трябва да го снима...

# 127
Ако е шал или аксесоар, плета като нареждам цветовете огледално.  Ако е дреха си спазвам подредбата на цветовете,  като гледам преходът да е плавен.

# 128
Огледално ще е возможно хубаво ако роклята и на областта на талия да е най-тъмния цвят, а за пола по-добре е на ред, плюс това, не знам от къде си плетеш: от горе или от долу, но със сигурност широчината ще е различна, значи и широчината на цветове ще е различна, не знам дали ме разбра. И въпрос, може ли, как са впечатления от дундага?  След малко тогава ще видим нови неща👏

# 129
Благодаря за отговорите. Мислех си огледално да ги направя, като изчакам и новата прежда, за да преценя къде да я вмъкна.
Полата е моя модификация на "българската пола". Плета от талията надолу, като най-накрая ще направя колана. В първия пояс цветовете се сменят на около 2.5 см, във втория са на около 1.5 см, предполагам за третия ще стане 0.5. Хубавото е, че е почти мултифункционална и може да се носи и като пончо/наметка. Както казах на майка, плета пола, която няма да нося.
Какво да кажа за дундагата? Овча вълна, доста груба, прилича на вълната, която баба предеше, казват, че след пране ще омекне. Има и много треви, но бях подготвена за това, винаги ги споменават. По-дебела е от тънкото кауни, ако това може да се използва за сравнение.

# 130
Здравейте, аз съм съвсем, съвсем начинаеща. Научих се да плета чорапи от подбедрицата към пръстите и от пръстите на горе, умея също и плетката която изглежда като плитка, а от нея ми идват идеи за поне още две как се правят. Днес си купих вълна двойка и тройка, обясниха ми, че тройката е за стъпалото на чорап, а двойката за ластик. Отделно си купих и една бяла, защото много ми хареса как изглежда, продавачката ми каза, че тя е за пуловери, жилетки...евентуално шал, че не  е за чорапи защото не е засукана, усукана...надявам се да разбирате за какво говоря. Вълната е, обикновена вълна... Овча...та размислям с нея да направя нещо като пончо/прилеп блуза, но от както видях пуловера на Анджи много ми харесва плетката, която е между ръкава и плетеницата много ми се иска да я науча исмятам, че това прилеп-пончо би излеждало добре с него,  а понеже съм абсолютен аматьор (но бързо схващам) и не знам какво е името на бода не мога да намеря видео от което да видя как точно става. Надявам се някой да ми помогне с името. Благодаря предварително. И обещавам като го направя да го сномам тук, колкото и аматьорски да изглежда, както и чорапите от новата вълна, само да завърша започнатия вече четвърти чифт, материал за които ползвам от един разплетен стар пуловер и мщне ми е за показване...беше за учене.Hug

# 131
Vige, здравейте! Браво на вас че се стараете да учите. Плетеата за която питате се казва двоен ориз, слагам клинче от ютуб, само че е на руски, но мисля, че ще разберете. Ако нещо питайте.

https://youtu.be/kz2mhgZzAaY
Единствено, не усукана  прежда по-лесно прави топчета и затова е за горни дрехи  по-добре, а за шапките още по-добре. Пожелавам ви успех.

# 132
Търся идеи за коледен плетен подарък за мъж - шапка, терлички или нещо от този род, вие какви сте плели досега Simple Smile

# 133
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
шал. най-мъжка плетка ми е полуанглийския ластик Simple Smile
хем малко прежда се спестява, хем не се разширява при носене - меко и пухкаво.

# 134
Здравейте момичета! Искам да ви покажа моята шапка от 100% алпака от Schachenmayr, нося я вече втора година, прах в пералня на програма вълна, и как-то виждате отличен вид. Но не е за хората с чувствителна кожа, аз я обичам, много е топла.

Общи условия

Активация на акаунт