Бримките броим, за зимата се готвим. Плетаческа тема № 97

• 60 206
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Не се бях сетила да изпера мострата сега отивам да го направя.Точно от кент-а вземах .Плетох мерино от drops  и очаквах и тази да е така мека. Хибискус плела си шапка- как смяташ свивките за шапката?Искам и аз да изплета но стават едни набрани отгоре на свивките ,не са така плавни.

# 271
А.. да се разберем.. аз съм безбожен новак, учила съм се само от клипчета в ютуб и правя всичко "по усмотрение".
Свивките ги правя, както плета пуловер - с раглан намаляне, когато станат малко бримки правя един ред свивка на всяка втора бримка и край. Минавам с една игла, като вкарвам останалата прежда в бримките и издърпвам, за да се свие, но така мога- така правя. Хич не съм фактор, да знаеш! По-добре да кажат момичетата как е правилно..

# 272
И аз се уча от клипчета ,но си мисля, че има някакъв начин на смятане.Дано някой който знае да се включи.Видях много красиви шапки тук.

# 273
  • Бургас

Хибискус плела си шапка- как смяташ свивките за шапката?Искам и аз да изплета но стават едни набрани отгоре на свивките ,не са така плавни.

https://www.youtube.com/watch?v=_J4-0Xt9HDk
Ползвах това клипче, за да правя накрая свивките.Аз плетох шапките полуанглийски ластик, но това не промени с нищо идеята на клипа.
Когато останат последните бримки за свиване, дамата е показала, че ги  "навързва " наведнъж. Става още по-добре, ако на един конец нанижеш бримките през една /например всички четни/ ,а на друг конец- останалите. Така ще получиш две пръстенчета, но с наполовина по-малко бримки всяко.

# 274
  • на брега на морето
Момичета, искам да плета детска шапка от 100% акрил, но не намирам в нета информация - развлича ли се, свива ли се. Много е хубава на цвят и опип.

# 275

Коя е преждата?
По принцип акрилът не се свива, развлича се, прави бобчета и не топли. Не го харесвам.

# 276
  • на брега на морето
И аз му нямам много доверие. Обаче е много красив и мекичък. На Ярн Арт е. Купувала съм го за амигуруми играчки и някакви дребни елементи на една кука обаче. Значи няма да плета шапка.
Благодаря за отговора Coffee

# 277
Момичета, случайно попаднах на един комплект 3 мини обръчи на адди, за плетене на малки кръгове - addi CraSyTrio или addi FlexiFlips Double Pointed Knitting Needles. https://shop.addi.de/en/new-products-2018
Много ми харесаха.

Някой плел ли е с такива да сподели впечатления?
В руски сайт попаднах на сравнение с други игли за плетене на малки кръгове и казват, че са добри. https://ru-knitting.livejournal.com/5989811.html

Знаете ли дали има такива и на други производители, на по-ниски цени?

# 278
  • на брега на морето
Ще питам в магазина, от който си купувам Ади за шапки.  40 см са по 6-7-8 лв - зависи от номера.

# 279
Здравейте.Имам нужда от помощ. Купих прежда мерино от g-yarn, но много е остра и боде.С какво мога да я омекотя.Мисля да плета пуловер, но направо не знам как ще го нося.
Напишете моля артикул, много мое интересно? Сега вече видях че Кента. По-принцип Кента е мерино като суперджилонг, което означава  че е пухкав , а не е гладък, и затова да плетеш от тази прежда на машината специально я обработват, и затова така  изглежда, тя не че боде, а просто сякаш твърда  и суха. Розовата шапка с бял помпон и мъжкия комплект са от Кента . И тя е по-економична от гладкия  мерино.
Diorela, тях правят само адди, в асксиома май ги нямам, защото  не са евтини. Чух мненията , че  удобно за чорапи, но трябва свикване. Но това е екстра.
Котьо, плела само един път акрил на schachermayer Bravo, направи топки за нула  време, чух от рускините за Хималаи антипилинг акрил, че нищо му няма, не знам дали го има в Бг

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 22:20 от anji75

# 280
Anji75, а има ли начин по който смяташ свивките на шапките, изглеждат много красиво заоблени.

# 281
Скрит текст:
Здравейте.Имам нужда от помощ. Купих прежда мерино от g-yarn, но много е остра и боде.С какво мога да я омекотя.Мисля да плета пуловер, но направо не знам как ще го нося.
Напишете моля артикул, много мое интересно? Сега вече видях че Кента. По-принцип Кента е мерино като суперджилонг, което означава  че е пухкав , а не е гладък, и затова да плетеш от тази прежда на машината специально я обработват, и затова така  изглежда, тя не че боде, а просто сякаш твърда  и суха. Розовата шапка с бял помпон и мъжкия комплект са от Кента . И тя е по-економична от гладкия  мерино.
Diorela, тях правят само адди, в асксиома май ги нямам, защото  не са евтини. Чух мненията , че  удобно за чорапи, но трябва свикване. Но това е екстра.[/spoiler]
Котьо, плела само един път акрил на schachermayer Bravo, направи топки за нула  време, чух от рускините за Хималаи антипилинг акрил, че нищо му няма, не знам дали го има в Бг

В магазин на Александър съм виждала Хималаи антипилинг. Миналата зима мислех от него да плета пуловер, но продавачката ми каза, че не е много добра и не е чак толкова антипилинг, както си представям( че няма да стават топчета мъх) и ми предложи друга прежда.

# 282
Anji75, а има ли начин по който смяташ свивките на шапките, изглеждат много красиво заоблени.
Мъжките и бини - правя така : от общото количество на бримките отнемам 4 бримки, те са ценралните, а другите разделям  на 4 части, и започвам свиване преди и след централната по 2 заедно. И така правя през ред: в един ред свивам, а в другия без свиване. Когато стигам до 8 бримки с конеца  на преждата всички стягам. На розовите  шапки свивките правих във всеки мотив също през ред, но гледам от рисунка да става красиво, например свивам в опакови бримки, след това в лицеви и т. к. Не знам дали ме разбрахте, трудно ми е на български. Ако нещо питайте.
Ето моите последни модели

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 17:01 от anji75

# 283

Първата ми бумеранг пета...следващата сигурно ще е по-добра...

# 284
  • на брега на морето
Добре се е получила. Изнервящо ли е изплитането й?

Общи условия

Активация на акаунт