Бримките броим, за зимата се готвим. Плетаческа тема № 97

• 60 204
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
разкошни шапки и чорапки!

# 286
Добре се е получила. Изнервящо ли е изплитането й?
Не, много е интересно, само където това завъртане на бода на клипа изглежда много лесно, а при мен не беше точно така. Вчера вечер изплерох един нов чорап обаче пак ми се получават тези дупчици от страни, на селдващите три чифта, ще пробвам трите пети от
пррпоръчаните клипове докато не намеря перфектната за мен. Иначе ми харесва, че няма ръб от зад.

От другата страна положението е още по-видимо.
Дали пък да не разплета до петата и направо да пробвам другите.....

# 287
По две прехвърляния ли правиш след втория ред? Ако е само по едно май за това става дупка.
Имаше много хубав клип в тубата на една жена, която плете два чорапа едновременно на обръч, но пусто не го намирам.. Довечера ще потърся по-активно, пък ще кача и моя чорап, още не съм стигнала до правенето на другаря му Simple Smile

# 288
Може би става въпрос за клип от този род за едновременно плетене на чорапи

https://youtu.be/EQnDrhxi0Jw

# 289
Бях пуснала едно клипче с жълт чорап с пета "сладък домат", малко по-различна от бумеранга, където пак са скъсени редове, но повдигат бримка от долния ред и обясняват да се свива на 2 бримки, а не всяка следваща. Приложимо е и при класическия бумеранг. Петата става добре с тънка прежда, но не зная с дебела дали ще има достатъчен брой свивки.

vige, не се занимавай да разплиташ. Плети следващите по друг начин, така ще можеш да ги сравняваш.

# 290
За съжаление клиповете са изтрити, каналът беше "Сметки с плетки", аз от там се научих, жената обясняваше толкова спокойно и детайлно, чак ме е яд. И на клипа по-горе не  прави двойни наметки на края на реда или аз поне не виждам хубаво. Аз обаче не мога да обяснявам хич, имам желание, но.. толкова.

# 291
Оооо, разплетен за секунди, избрах този вариант пред опцията да направя още един същия и тогава нов чифт. Сега ще избера някой от трите клипа....
Diorela, а имаш ли клип на твоите пети, защото май наистина са най-близки до желаните, а там с 15 модела не виждам нито един такъв.
И само да спомена, че чорапите за децата бяха с двойка, а сега вече съм с тройка.
Не знам при вас как е, но при нас е 10лв. килограм от овча вълна неоцветена и понеже ми е за занимавка най ми се изплаща, а всяка гранка е около 300грама.

# 292
За съжаление клиповете са изтрити, каналът беше "Сметки с плетки", аз от там се научих, жената обясняваше толкова спокойно и детайлно, чак ме е яд. И на клипа по-горе не  прави двойни наметки на края на реда или аз поне не виждам хубаво. Аз обаче не мога да обяснявам хич, имам желание, но.. толкова.

Прехвърля бримката без да я изплита, а после в следващия ред повдига  бримката от долния ред и я прибавя към прехвърлената, изплита ги заедно. При това трябва да се внимава от двете бримки отгоре да е хубавата лицева бримка.

Diorela, а имаш ли клип на твоите пети, защото май наистина са най-близки до желаните, а там с 15 модела не виждам нито един такъв.
.......
Не знам при вас как е, но при нас е 10лв. килограм от овча вълна неоцветена и понеже ми е за занимавка най ми се изплаща, а всяка гранка е около 300грама.
Еееех, 10 лв. за кг....
На кои пети, че аз съм правила вече доста варианти на пети. Белите, които ти пратих на ЛС ли?
Белия или сивия?

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 16:58 от Diorela

# 293
  • на брега на морето
Питах за комплекта от 3 игли за чорапи на Ади - не зареждат, защото са много скъпи - № 2.5 струват 25.60.

# 294
Два  обръча по 40 см вършат същата работа на половин цена.

# 295
Два  обръча по 40 см вършат същата работа на половин цена.

Нямам представа как  се плете с 2 обръча. С 3 е ясно.

# 296
# 297
  • на брега на морето
Тази шапка се плете в кръг. Със сигурност  ще има разминаване на опаковите и ажурените редове в началото и края. Има ли някакъв начин това да се избегне?

# 298
  • на брега на морето
Страхотна си, много ти благодаря Flowers Tulip

# 299
Анжи, точно мислех да те питам как е по-правилно, защото ми направи впечатление, че предницата става много по-широка от гърба, а аз съм гледала друг разчет на бримките, но накрая прочетох коментар , в който разчитат като мене - делят на 3, а не на 4 :
Цитат
....Все очень хорошо написано,молодец!Только я хотела бы внести кое-какие коррективы..Общий расчет петелья с ним согласна,а вот дальше я делаю так-общее кол-во петель делим не на 4 а на 3 т.к. 92:3= 30 и 2 остается распределяем если вяжем женскую вещь эти 2 петли добавляем на перед.если мужскую-на спинку.Получается 30-спинка,32-перед 30:2=15 по 15 петель на рукава.Таким расчетом я пользуюсь почти 40 лет,пока не подводил.И добавление на спинку делаю с середины рукава 3-5 раз возвращаюсь и постепенно провязываю по рукову по 2 петли.Получается полукруг добавки.
http://www.myjulia.ru/post/709283/

Сега започнах пуловер с реглан ръкав и разчета ми е следния:
Общо 158 бр. на бието на врата - вадя 4 за регланните линии и деля на 3, приблизително по 51бримки.
В  ръкавите сложих - 2 х 20 ( а не по 25, че ми се сториха много).
154 - 40= 114 остават за предницата и гръба
114/2= 57
Махам 5 бримки от гърба и ги прибавям в предницата
предница - 62
гръб - 52

Предварителният разчет ми е да получа общо 480 бримки , по 100 в ръкавите и останалите 280 в тялото, но в крайна сметка меренето ще си покаже. Вече съм изплела 17 см дълга регланна линия и върви доста добре с този разчет.

Общи условия

Активация на акаунт