За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 29 388
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
Ох същото е при мен в момента!!!!! Ще откача!!! На всичките ми приятелки бебетата са кротки и добри и си спинкат, моето в някъв звяр Sad не е честнооо омах егати гадната бременност сега и бебето ми е диво Sad
Напълно те разбирам. В момента моето се катери по мен. Или мрънка или плаче и това по цяла нощ. Да ни се събират 3-4 часа сън и то на пресекулки. Мислех, че е от зъби, но не е това. Все ще има някакво затишие, а то е вече от 2 месеца. Честно искам да го подаря на някой.

# 436
Направете си по едно кафе и играйте или гушкайте бебето, когато е разстроено. През деня не се занимавайте с мъже, свекърви и глупости, а спете, когато бебето спи. То ще командва известно време.

# 437
Искам да се разрева Sad
Направете си по едно кафе и играйте или гушкайте бебето, когато е разстроено. През деня не се занимавайте с мъже, свекърви и глупости, а спете, когато бебето спи. То ще командва известно време.

# 438
Ами, разреви се, ще ти олекне. Simple Smile

# 439
На 2 месеца и половина, яде да и то доста. Изцяло на кърма е. Качва по 30-40 гр на ден, пълни яко памперсите и си яде охотно,. Кърмя я докато не пусне сама о заспива на гърдата. О дигна ли я да оригне ококорва едни очи в мрака и почва да се дере като изоглавена. Как да я приспя Sad през деня го няма този проблем Sad
Колко е голямо детето ? Яде ли през нощта??

Не я оригвай? Аз моята вечер не я оригвах и само я слагах в креватчето, защото се разбуждаше. Ако те е страх от повръщане, повдигни матрака.

# 440
  • Плевен
Нито съм го оригвала, нито съм го местила. Давах му да суче и заспивахме. За жалост вече не кърмя.
Тази нощ дори му дадох мляко, той стоя с часове буден и накрая огладня милия. Поне зсспа след това, вярно на 1,5 часа но пак е нещо.

# 441
В момента сме на мляко Бебелан АР. Трябва ли да се смени 6тия месец?

# 442
На 2 месеца и половина, яде да и то доста. Изцяло на кърма е. Качва по 30-40 гр на ден, пълни яко памперсите и си яде охотно,. Кърмя я докато не пусне сама о заспива на гърдата. О дигна ли я да оригне ококорва едни очи в мрака и почва да се дере като изоглавена. Как да я приспя Sad през деня го няма този проблем Sad
Колко е голямо детето ? Яде ли през нощта??

Не я оригвай? Аз моята вечер не я оригвах и само я слагах в креватчето, защото се разбуждаше. Ако те е страх от повръщане, повдигни матрака.
И аз моето не го оригвах като заспи, то като го изправиш да се разсъни... И аз имах притеснения да не се задави, но той и без това не винаги се оригване. Идеята за повдигане на матрака е добра.

# 443
Аз дъщеря ми също не я оригвам, защото заспива само и единствено със сукане.. Даже не и наддигаме матрак.. Не сме имали никакви проблеми.. Но тя не ми е и повръщала никога...

# 444
Биберон не върши ли работа?

# 445
Здравейте,
Трябва да давам 2 милилитра панцеф на бебето ми дневно. Не разбирам как да го разтворя този антибиотик??? Толкова неясно е обяснено

# 446
Здравейте,
Трябва да давам 2 милилитра панцеф на бебето ми дневно. Не разбирам как да го разтворя този антибиотик??? Толкова неясно е обяснено

Всички антибиотици се разтварят по един и същи начин - наливаш вода до обозначението на бутилката и после държиш в хладилник. На този пише 66 милилитра вода - първо добавяш 30, клатиш, после още 33 и готово, би трябвало да има чертичка и като добавиш водата да е близо до нея.

Панцеф суспензия трябва да се приготви непосредствено преди употреба:

100 ml суспензия: Бутилката се разклаща енергично. Прибавят се 66 ml вода, разделена на две части и се разклаща добре.

Още за ПАНЦЕФ суспензия 100 мг. / 5 мл. 100 мл. (PANCEF oral suspen. 100 mg. / 5 ml. 100 ml.), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30001053/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B5 … 100-%D0%BC%D0%BB-

# 447
Да, но на листовката пише следното:
60мл суспензия. Бутилката се разклаща енергично, прибавят се 40мл вода на две части. Страх ме е да не го направя гъсто и да предозирам.
Здравейте,

Всички антибиотици се разтварят по един и същи начин - наливаш вода до обозначението на бутилката и после държиш в хладилник. На този пише 66 милилитра вода - първо добавяш 30, клатиш, после още 33 и готово, би трябвало да има чертичка и като добавиш водата да е близо до нея.

Панцеф суспензия трябва да се приготви непосредствено преди употреба:

100 ml суспензия: Бутилката се разклаща енергично. Прибавят се 66 ml вода, разделена на две части и се разклаща добре.

Още за ПАНЦЕФ суспензия 100 мг. / 5 мл. 100 мл. (PANCEF oral suspen. 100 mg. / 5 ml. 100 ml.), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30001053/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B5 … 100-%D0%BC%D0%BB-

# 448
Ами значи добавяш 20 + 20, ако си мислиш, че може да си разбрала грешно - отиваш в някоя денонощна аптека и питаш, защото може би вече е късно в България, да звъниш на лекари.

# 449
Сега ще питам. И другото , което ме тревожи казаха, че имала леко разширено бъбречно легенче и че можело да се дължи на рефлукс, но не е сигурно. Това дали се израства?
Ами значи добавяш 20 + 20, ако си мислиш, че може да си разбрала грешно - отиваш в някоя денонощна аптека и питаш, защото може би вече е късно в България, да звъниш на лекари.

Общи условия

Активация на акаунт