За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 29 375
  • 774
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета, аз съм леко бясна. Оставих бебка със свеки буквално за 5 мин и е изяла парче картон от тези, които слагат за етикет на дрехите... На 8м е, може ли нещо да й стане?

Такива хора не се оставят да гледат деца. Днес е етикет, утре ще е друго - например бабешките и лекарства. Щом няма достатъчно акъл, да обезопасява около бебето, не и е там мястото.

# 466
ЕЕЕ, айде сега. Вие я изкарахте, че тя му е дала етикета. Все едно децата никога не ядат боклуци. Вие никога не сте яли пясък, листа и други знайни и незнайни мизерии

# 467
Здравейте мами! Може би трябва да пусна отделна тема, но ще пробвам първо тук. На моята бебка й се появи нещо като “топче” на главата. Не съм сигурна кога точно се е появило, но аз го забелязах когато беше на 1 месец. Веднага я заведох при ДП и тя каза, че е просто особеност в структурата на черепа. Заведох я за второ мнение и оттам ни казаха, че е малка киста, която не е опасна и след годинка да я заведем на дерматолог, за да прецени, дали да я махнат. Питах, дали трябва да правим ренген и категорично отказа. На пипане топчето е твърдо с размер на грахово зърно. Не расте и не й причинява дискомфорт. Моля, дайте съвет, ако някой се е сблъсквал с подобно нещо. Също, ако може, препоръчайте дерматолог или лекар към когото мога да се обърна. Прикачам снимка.

# 468
ЕЕЕ, айде сега. Вие я изкарахте, че тя му е дала етикета. Все едно децата никога не ядат боклуци. Вие никога не сте яли пясък, листа и други знайни и незнайни мизерии

Не и преди да проходи. Какво може да изяде лежащо, седящо бебе, оставено до него, без никаква мисъл в главата, че и да не го види как го яде. Ако яде боклуци, докато е толкова малко, значи просто си лежи в боклуци.

# 469
Къде точно е това топче?

# 470
Прикачих снимка. Отзад на главата.

# 471
Ох,нещо я е ухапало беба. Преди няколко дни го видях,но сега е с връхче. Бочко против насекоми не върши работа. С какво да  мацна? Имам фенистил,ама сигурно не става за бебета.
Скрит текст:
Кели,скоро бях на консултация при Лилия Константинова, не знам обаче дали преглежда бебета,по-големи деца съм виждала при нея обаче. Може да й звъннеш и питаш ако искаш. Мъжът ми беше с кистичка на кръста,насочи ни към хирург,махна я. Махала му е и фиброми. За мен е добър специалист.

# 472

Не и преди да проходи. Какво може да изяде лежащо, седящо бебе, оставено до него, без никаква мисъл в главата, че и да не го види как го яде. Ако яде боклуци, докато е толкова малко, значи просто си лежи в боклуци.

А пък бабата на ММ (понеже той няма майка, майката на баща му го е гледала и е като да имаш 3 свекърви..- още по-знаеща и права за всичко) днес докато бяхме на гости искаше да дава на беба (7+м) вафла за обяд. Понеже аз умишлено не ѝ бях взела храна за да си тръгнем по-бързо. 😡 Да не говорим, че ми предложи и да и "надроби боб", за да обядва там... направо съм бясна, как да оставя после някоя изкуфяла да ми гледа детето..

# 473
За вафлата разбирам,захар. Но за боба не виждам какъв е проблема. Жената е предложила храна. Не я съди строго. Много хора са захранени с боб преди да се появят пюрета. Чак на изкуфела да обиждаш. Дай Боже всички да видим внуци и отношението към нас да е по-нормално от "някоя изкуфяла".

# 474
Много сте крайни в изказванията си на моменти.
И моя баща е давал странни неща на дребен , когато беше малък, но в никакъв случай не бих казала , че е изкуфял! По- скоро не се втеляват толкова , колкото ние в това захранване.
Лаленце, колко е голямо детето ти?

# 475
Не бих дала на бебе боб защото е газообразуваща храна. Това, че е изкуфяла си е друга тема. Един път като види детето е слабо и трявбало да ѝ давам повече храна, следващия път е дебела и да съм я била хранила по-малко. Ако от нея зависеше щеще да я захраня със сок като едно време и сега вече да яде и кисело зеле.. 😁

# 476
Мини, а твоето дете колко е голямо?

# 477
Мини, а твоето дете колко е голямо?

7+ и според педиатъра си върви нормално. "Свекито" само се чуди какво да каже, за да се заяде с мен, затова я определям като изкуфяла.

# 478
Аз в такива случаи, за да избегна конфликти, питам дали нямат някакъв плод, че и на детето като ходим на гости на баби и прабаби се предлагат най-различни неща, които тя като по-малка не ядеше още. Историите за захранването преди съм ги слушала n-пъти, затова варианта с плод ми се струваше приемлив за всички страни.

# 479
Аз никакви конфликти не избягвам, влизам в тях, ако някой забравя,че аз съм майката.Ще питат мен - може ли да му дадат боб и вафла, ако кажа - не! въпроса приключва.
Кели Джо, ние имаме гопченца колкото грахово зърно в основата на тила - това са лимфни възли, защото имахме стеснен слъзен канал и леко възпаление. Ими каритнки, по които да се види къде са разположени лимфните възли.
Този размер не е обезпокоителен.
За презастраховка лекарят ни пусна црп и левкоцити, бяха нормални.
Следим ги да не се увеличават.
Предупредиха ме, че при избиване на зъбки отново се увеличават лимфни възелчета.
Ако е  възпаление от сливици се подували възелчетата под гушката.
Ако не ти е читав педиатърът и технкарва във филми без да те насочи към консултация с тесен специялист просто смени
педиатара от 1 декември.

Общи условия

Активация на акаунт