За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 29 427
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
130-150мл.
[video][/video]
Ох аз продължавам да се притеснявам, че бебчо яде малко. Къде мога да намеря какво количество трябва да яде бебе на 2 месеца.
Моя изяжда по 60, най-много 90 мл. на ядене. На ден общо 450 - 600 мл. И ми се струва малко.

# 361
Ох, на мен ми писна с това къпане... Откакто се преместихме в апартамент без вана ми е много трудно къпането. Вече една кофа вода не й стига и вече не слагам ваничката й в стаята и да пренасям вода, защото ще трябва да пренасям две. Пробвах какво ли не вече, всичките начини са еднакво досадни и тежки за изпълнение. Мамите с по-големи бебета, как ги къпете вие?

В банята. Когато й мия косата е в голямото корито с поставка за къпане, свикнала е от бебе и си лежи, давам й играчки, за да се забавлява. Слагам я на поставката, защото така лесно й мия косата, не й влиза вода в очите.
В останалите дни я къпя в лиген. До лигена имам кофа с вода и я поливам постоянно. В лигена пада по-голяма забава, защото се движи, седнала е, Плиска вода навсякъде. И в двата варианта е доволна. Плаче, когато трябва да излиза.
На мен ми е супер удобно, с една дума съм открила вариантите за нас, които устройват и мен и нея.
Опитвай различни начини. Аз съм опитвала да я къпя с подвижен душ, не й хареса, гледа стреснато и накрая заплака.., така че това отпадна от раз..

# 362
Ами, аз си го мислех варианта с легена, обаче е същата работа като с коритото на земята, както и пробвах. Кръста ми си отива така. С душа също пробвах и на земята, и на стойката, все се поливам и себе си. В коритото ли е проблема, не знам вече. То е от тези, дето се водят анатомични и вече не иска да лежи в него. А, колко често миете косата? Аз й я мия всеки ден, грешно ли е?

# 363
Лятото миех косата всеки ден. Сега, когато вече е студено пропускам ден, два.

# 364
Надя, ти не кърмеше ли? Или изцедена кърма даваше? Давай на поискване шишето. Не се панирай и вглеждай толкова в милилитри. Аз да не мислиш,че знам колко яде като я кърмя? Колкото иска яде. Ако наддава и не губи тегло,здраво и щастливо е бебето,значи всичко е наред.

# 365
  • Г. О.
Всички около мен са избрали сгъваема кошара и са ѝ купили матрак с мемори пяна. Беше ми странно, че до една майките препоръчват сгъваемо легло, като са били първо на дървено и после са предпочели сгъваемо. Според вас предимствата са за дървената кошара. Явно всеки за себе си преценява. Благодаря ви за отговорите, ще продължавам да чета по темата:)

# 366
Като знам как се научи на дървената кошара да се изправя, не си го представям как се случва в сгъваема кошара. Освен това ми изглежда крайно нестабилно подобно легло и не на последно място - на мен ми простее естетически, но това е лично предпочитание.

# 367
Относно кошарата и аз съм за дървена. Ние сме с дървена на Лорели, много съм доволна. До скоро ползвах повивалика към нея, сега става за разни неща да оставям по него, има и без повивалник разбира се, големи шкафове, стабилна, красива. Матрачето ни го препоръча шефа на магазин Дундьо, каза че такъв са ползвали за тяхното бебе и го взехме, какъв е точно ще те излъжа. И според мен сглобяема кошара не е за всеки ден.позлвам такава при родителите ми, еми разликата е осезаема - няма шкафове, трябва ти допълнителен скрин примерно, повивалника ми се вижда доста по-нестабилен, самата кошара също много по-лигава ако мога така да се изкажа. Моето мнение също е, че за ежедневно ползване по-добре е дървената кошара.
Относно колко трябва да яде 2 месечно, според педиатрите 120мл на 3 часа, с пауза 6 часа нощем. Но не се притеснявай ако твоето бебче хапва по-малко, ако качва нормално няма място за притеснение. И моята имаше всякакви периоди, ядеше супер малко, после пък повече и т.н.  ето я вече на 8 месеца със съвсем нормално тегло за месеците. 🙂

# 368
С тая пауза нощно време, моля ви се. Не сме 1974. На бебето не му почива стомахчето и прочие простотии. Такива педиатри са за смяна.

# 369
  • София
Имаме ешерихия коли в урината Sad как се е заразила с това? Ще се лекуваме то е ясно. На някоя мама бебето момиченце да е имало?
Ще ви изпишат антибиотик. Задължително, ама задължително, направете антибиограма, за да не приемате антибиотик на сляпо

# 370
Да изцедеена кърма давах, но доста намаля, че не ми остава време да цедя само вечер успявам и няма много вече Cry ами ходя при 2ма лекари днес го измериха 6 кг., а пък при другата бях преди 2 седмици и беше 5.980, но и в см. има разлика като го мерят. Качих се вкъщи на кантара с него и го изкара 6.200.  Та затова малко се притеснявам. Иначе ни бяха изписали 3.990 и като смятам по 1кг на месец.

# 371
  • София
Здравейте, бебето ни е на 7 дни и си хапва добре за сега. Пелени сменяме по 8-10 на денонощие. Доста често ги цапа с ако, но се чудя как се броят нааканите памперси? Ако акото е с размер на монета от 1 лев брои ли се? Има и по-обилни нааквания, но по-често е колкото да нацапа пелената. Питам защото знам, че педиатъра ще ме пита колко наакани памперса има на ден.

# 372
Някои семейства взимат сгъваема кошара, заради по-малкия размер, но има дървени дори 100х60, само фабричните им матрачета са скапани, взимаха нови, хората и пак е по-добре от сгъваема.

# 373
Ние взехме сгъваема от съображения за сигурност, за да не се удря мъничето в решетките. И много се радвам, че направихме този избор, като знам как се мята в нея, просто ако беше дървена, щеше да блъска главата всеки ден. Другото е, че на сгъваемата долното ниво и е по-ниско, в сравнение с дървените, където ми се струва, че много по-лесно може да се опита да прескочи. Не ми се струва нестабилна, идеална си е. Няма място за сравнение с походно легло при възрастни въобще. Матракът си го взимахме отделно.

# 374
Надя, за какво се притесняваш? Моята дъщеря е на 7 месеца, тежи 6550кг. Според твоите педиатри сигурно е недохранена. По-спокойно. То не се гледа само колко тежи. Дръпнало е на сантиметри. Повтарям се за хиляден път, бебета са човечета и като нас растат различно. Носят различни гени, едни сме дребни и слаби, други са високи и по-едри. Нормално ти е бебето. За бебе на кърма е нормно да качи за месец и 300 гр и 1.200кг.
Относно лактацията - няма как да я поддържаш с едно изцеждане. Но това го знаеш. Ако не си се отказала - цеди през нощта поне 2пъти, за да стимулираш връщане на кърмата.
Към Бела - главата ще си я тресне 5-10 пъти и ще спре да я тряска. Твоето бебе не се ли удря в мебелите или на пода. Моята постоянно пада и се удря. Така се учат. Няма как да им обвием тялото в дунапрен и да ги предпазваме от всичко. По-добре да се научат от начало. Бебета не са от порцелан.

Общи условия

Активация на акаунт