За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 29 409
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
Относно сгъваемите кошарки - много са удобни, благодарение на една такава се побъркахме да пътуваме с бебчето.

# 376
Охх май прекалено много се вглъбявам. Много ми се иска да продължа, но просто нямам сили да цедя през нощта. Пробвам го и него на гърда, но много бързо се ядосва и не иска и пищи.

# 377
Свърже с консултант по кърменето, може да е поправима ситуацията. Няма нищо срамно или страшно, жени майки като нас с много опит, да дойде да види и да ти помогне с конкретни насоки как да свикне на гърда 😉

# 378
  • Варна
Аз бях в огроомна дилема за леглото. Първо купихме прилежащо на Dibo(страхотно, въпреки падането от него, просто след 3 месец без решетка и човек в стаята не!), но много добре измислено, ползвах до 7 месец, защото синът ни не е от най-подвижните и будни деца. Simple Smile Някои се изправят на 6 месеца, дават го до 5 месец. Но си беше безценно за мен като удобство и емоция(спеше си в негово легло, но всъщност плътно до мен без решетка). После се убих да се чудя между преносимо и дървено, вечният спор. Ние си купихме скрин за повиване на Икеа с всички аксесоари като кошчета и т.н., обожавам си го, та само легло търсихме. Взехме на Икеа дървено 120/60 с махаща се предна решетка(исках 140/70 на Dibo, което става на легло след 5 години мисля беше, но нямаме място се оказа и се чака 1 месец за изработка) и матрак на Magniflex, много съм доволна, в комбинация с обиколника на Икеа, комфортът на детето е пълен. Походихме малко по хотели, поспа доста в преносими легла, не е за нашето дете това. Първо е много подвижно, то се мръдне, леглото се разлюлее. После има мрежа и няма как да го държа за ръка, а синът ни само така заспиваше. А през решетките на дървеното си мушкам ръката и на височина долното ниво е много удобно спрямо спалнята, плътно до нея е, че нямаме много и място. Отделно тези по хотелите нямаха видимост около лицето на детето, не беше мрежа, пълна тъпотия, не знам масово ли са така. Та аз съм твърдо за дървено, а и съм Икеа фен, леки са, лесно се местят за чистене, заоблени и нямат остри ръбове, помислено е за удобството, типично за Икеа. Не работя там и не ми плащат за реклама, уви. Simple Smile
Къпем още във вана за бебе със стойка и подложката на Sevi baby в банята. Подложката възпира сина ни да не скочи на земята все още и като се изправи да не падне, удобно ни е така още(11 месечен е). Вече е голям хит да се изправя и да удря плочките, душа, голяма борба е.

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 00:18 от Priqtelka

# 379
Моето много обичаше да се люлее само (риташе с всичка сила) на втория етаж на преносимото легло и се смееше - беше му голямо забавление.
Сега по същия начин се люлее на един шезлонг, добре че го връзвам, че имам чувсвтото, че ще катапултира някой път, защото се и засилва.

# 380
Никога не съм се чудил с какво ще е леглото му. Но ние имаме място у дома. Знаех, че ще е дървено. Единствено не бях подготвена за въпроса " с падаща решетка ли да е и люлеещ механизъм да има ли?". Значи, падаща решетка е нещо много удобно. А люлеещ механизъм, много излишен. За мен!!! И в един момент вече не търпях това дрънчане от тоя люлеещ механизъм и помолих мъжът ми да застопори леглото. То се обърне на някъде и това дрънчи и се будя. Направо ми беше писнало.
Иначе аз никога не съм искала да спи до мен. Държах да си спи в леглото , което не е залепено за моето.
Има сгъваема кошара в баба си , и в нея спи добре, но го виждам, че това у дома много повече му харесва. Омекотили сме дъската, така ще да не си удря много главата

# 381

Това е нашето леглоч.. Не знам, защо, но никога не съм си представял, че детето ми може да спи в сгъваема кошара.. Знаех, че ще спи в дървено легло и избора беше само какво точно да е то.. Та си избрах това, защото има и достатъчно чекмеджета и мога да побира там дрехите й, вместо да търся друг скрин.. Има повивалника, който е много удобен.. Има и ракла.. Много съм доволна от него.. А матрак купихме от мемоари пяна..

# 382
Аз на моя господин не можах да му събера дрехите в тия чекмеджета. Взех му и още един скрин с 4 чекмеджета Simple Smile

# 383
Аз на моя господин не можах да му събера дрехите в тия чекмеджета. Взех му и още един скрин с 4 чекмеджета Simple Smile
Хах и ние.. Затова половината й дрехи са на закачалки в нашия гардероб.. Но като цяло аз в долните големите не й държа дрехи, а памперси и разни други..

# 384
И аз не събирам абсолютно всичко в тези чекмеджета, но повечето неща за ежедневно ползване. Момичета колко време като се въвежда жълтък не се дава нищо ново друго, вчера за пръв път й дадох? 😊

# 385
И ние взехме това легло, но го отчетохме като голяма грешка. Първо, сглобява се изключително бавно, мъжът ми само мърмореше, че тези на Икеа се сглобяват за 5мин (факт!). Като трябваше да застопори люлката, половината легло трябваше да разглоби. А ако трябва да се мести в друго жилище това легло, пак 3 дена разглобяване и сглобяване. Люлката е малко тъпо направена, и “люлеенето” не е такова, каквото си го представях. Повивалникът е супер тесен, става само за новородено.
Сгъваемата кошара е ок ако ще спим някъде на гости, или като пътуваме. На мен ми е малко нестабилна като почне да скача в нея, имам чувството, че ще се преобърне.

# 386
Люлеенето на тези легла, изначално е грешно и вредно - настрани, което ги обезмисля напълно.

# 387
И ние взехме това легло, но го отчетохме като голяма грешка. Първо, сглобява се изключително бавно, мъжът ми само мърмореше, че тези на Икеа се сглобяват за 5мин (факт!). Като трябваше да застопори люлката, половината легло трябваше да разглоби. А ако трябва да се мести в друго жилище това легло, пак 3 дена разглобяване и сглобяване. Люлката е малко тъпо направена, и “люлеенето” не е такова, каквото си го представях. Повивалникът е супер тесен, става само за новородено.
Сгъваемата кошара е ок ако ще спим някъде на гости, или като пътуваме. На мен ми е малко нестабилна като почне да скача в нея, имам чувството, че ще се преобърне.

И ние сме с подобно легло, не ми харесват точно изброените неща. Ние си викнахме майстори от мебелната къща да си го сглобят, защото не се справихме сами платихме 80лв. После като се местихме пак. Люлката и мен много ме дразнеше, а и бебето хич не я хареса, даже се будеше от нея, вместо да се приспива. Бих предпочела да си бяхме взели само кошара без тези "екстри" като повивалник и легло за по-голямо дете.

# 388
Ами ще се буди, то това кандилкане наляво-надясно, кое бебе ще го понесе. Люшкането трябва да е напред и назад, това е естественото, другото по-скоро ще изплаши детето.

# 389
За мен също този люлеещ механизъм беше напълно излишен. Да не говорим как дрънчеше цялото легло дори само от едно обръщане на бебето.
Иначе и според мен от естетическа гледна точка дървеното легло е по-добре. Нашето като модел е подобно на показаното по-горе. Успявам да събера всички дрехи и завивки и чекмеджетата.

Общи условия

Активация на акаунт