За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 902
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
Аз може да съм я нахранила и да не заспи. Оставям я в леглото и като и се доспи почва да мрънка...

# 541
  • Германия
Права си!!! Това би било нечовешко. Оставям я, ако почне да реве ще й дам биба и да се оправя
Ами зарязвай я, ще си заспи, ако не пищи и врещи, оставяй я да си гука там. То не може месеци наред, да се гърчиш, все на ръце да я дондуркаш.

Точно така, зарежи я да се оправя сама, да не е малка! Ти да си ѝ майка, че да се занимаваш с нея, я!

# 542
Скрит текст:
Права си!!! Това би било нечовешко. Оставям я, ако почне да реве ще й дам биба и да се оправя
Ами зарязвай я, ще си заспи, ако не пищи и врещи, оставяй я да си гука там. То не може месеци наред, да се гърчиш, все на ръце да я дондуркаш.

Точно така, зарежи я да се оправя сама, да не е малка! Ти да си ѝ майка, че да се занимаваш с нея, я!

Репликирай, чак след като схванеш смисъла на разговорите, не преди това - както си направила. Рано или късно, трябва да я зареже в леглото, не да я взима на ръце при всяко гукване.

# 543
  • Плевен
Долча вземи си слинг и я носи в него. Така ще спи, а ти ще правиш каквото искаш.
Няма да споря, но аз никога не бих оставила бебето си да реве, щото така ми е кеф. Бебето има нужда от гушкане. Аз съм изцяло за привързано родителство и не мога да си ги представя тези ваши похвати.

# 544
  • София
Здравейте, ние имаме проблем с адаптираното мляко. Докато бяхме само на кърма с дохранване вечер 30 мл Аптамил беше добре, акаше си по 3-4 пъти на ден. Обаче от седмица взе да не му стига кърмата и след обяд и вечер дохранвам с 90 мл мляко. Откакто това започна спря да ака. Тъкмо поотминаха коликите и сега се нерви и се надува и не може да се изака. Първия път чаках три дни и направих клизма. След това беше много щастлив, купих Хип Комбиотик Органик, уж да сменя млякото, но гледам че пак натам отиват нещата.. Не ми се иска да правя само клизми за да се изака, има ли някоя сблъскала се с подобно нещо? Варианта да е само на кърма го няма, пробвах да я увелича, месец пих  всякакви чайове и сминдух ама абсолютно никаква промяна.

# 545
Права е Salsisha. Първо пробвай дале е гладна. В болницата имах нощи, в които бебето по цяяяяла нощ е на гърда, кърма има, убедена съм, че няма как да е гладно, но се буди през 15 мин. с рев и нещата се разрешиха и “заспаха” с АМ. Преди обаче да пробваш с АМ, може да пробваш с изцедена кърма. И не забравяй, че изцеденото в никакъв случай не отговаря на реалното налично количество!

Ако не е гладно, няма лошо да го оставиш в леглото да си погука и да се приспи само. Даже е супер, ако при него работи, защото не свиква на ръце. В началото съм имала случаи да реве и да пищи на ръце, оставям го в леглото и се успокоява за под минута и заспива - явно го дразнеше постоянното друсане, гушкане и разнасяне.

Може да пробваш с различни песни. Случайно открих, че при нас като пусна една безумна песен, Pina Colada Song, се заслушва, спира да плаче и е заспал най-много на третото повторение.

# 546
Имам един малко странен въпрос. Без да искам през нощта включих фенера на телефона, просто случайно го натиснах, а беше насочен в посока бебето, за няколко секунди светна към нея. Притесних се много дали не съм й направила нещо на очите. Много за кратко беше, но все пак. Дявола си няма друга работа. 😔

# 547
  • София
Десислава, давай пробиотик и прави масажи - каране на колело с крачетата и леко ги притиска към коремчето. Трябва да се прави често, но има ефект.
Имам един малко странен въпрос. Без да искам през нощта включих фенера на телефона, просто случайно го натиснах, а беше насочен в посока бебето, за няколко секунди светна към нея. Притесних се много дали не съм й направила нещо на очите. Много за кратко беше, но все пак. Дявола си няма друга работа. 😔
Надявам се да е шега. Щом на теб ти няма нищо на очите, след като си светнеш с фенерчето, какво може да му стане на него?

# 548
Аз го правя умишлено за да я видя...

# 549
Тя да речем заспива в 4:00 и спи до 8:00 , буди се , яде и пак заспива и така дом13:00-14:00. След това почва да бодърства- играем си, гушкаче се, “ приказваме си”, гледам следобед да я приспя да дремне, но не иска. Седи с широко отворени очи и иска още внимание. Падне ли вечерта става по-нервна и дори след баня не заспива. Спи на гърдата ми докато яде и в момета в който спре да яде и я оригна пак ококорва очи и почва да мрънка. И така се храним и успокояваме до 4:00. Това е много изтощително. Имам слинг и кенгуру. Тя не спи в тях дълбоко, за да я преместя после в леглото, а само дреме. Занимавам
Се с нея нон-стоп, искам просто да спи. Ще пробвам да й дам АМ. Кажете кое е най-засищащо? Имам много кърма, гъста като биволско мляко, но й действа като ред бул очевидно🤪🔫

# 550
Тя да речем заспива в 4:00 и спи до 8:00 , буди се , яде и пак заспива и така дом13:00-14:00. След това почва да бодърства- играем си, гушкаче се, “ приказваме си”, гледам следобед да я приспя да дремне, но не иска. Седи с широко отворени очи и иска още внимание. Падне ли вечерта става по-нервна и дори след баня не заспива. Спи на гърдата ми докато яде и в момета в който спре да яде и я оригна пак ококорва очи и почва да мрънка. И така се храним и успокояваме до 4:00. Това е много изтощително. Имам слинг и кенгуру. Тя не спи в тях дълбоко, за да я преместя после в леглото, а само дреме. Занимавам
Се с нея нон-стоп, искам просто да спи. Ще пробвам да й дам АМ. Кажете кое е най-засищащо? Имам много кърма, гъста като биволско мляко, но й действа като ред бул очевидно🤪🔫
Просто като се нахрани не я вдига да се оригне, а я остави да си спи.. Относно млякото нямам голяма представа, защото не давам такова, но според лекарите едно е най-доброто, това което рекламират, а иначе зависи изцяло от самото дете за едно може на хип да е добро, за друго на аптамил, трето фризолак и т.н.

# 551
Аз съм доволна от обикновения Аптамил.

# 552
  • София
А изкарваш ли я на разходка и чист въздух? Нали знаеш, че децата не го бъркат ниските температури особено, стига да няма мъгла и дъжд, бебето е хубаво да се извежда всеки ден на разходка. Ако се разсънва вечер след баня-смени времето на къпане, пробвай може би следобед. Няма жени с по-рядка или гъста кърма, предната кърма е по-рядка, а задната по-гъста и засищаща.

# 553
Долча, аз ти писах и преди... Не я оригвай, а си я оставяй да си спи. А, къпането, ако не я успокоява, прави го по-рано, има някои бебета, на които къпането им действа ободряващо, а не приспиващо.

П.п. И да, както са писали преди мен, извеждай я на разходка в количката. Моята следобяд така спеше в количката, а и аз си проветрявах главата.

# 554
Много се гърчи неоригната Sad . Ще я извеждам дори и на студа. Май като спрях да я извеждам заради студеното време се “ бъгна”. Ще я изведа днес
Долча, аз ти писах и преди... Не я оригвай, а си я оставяй да си спи. А, къпането, ако не я успокоява, прави го по-рано, има някои бебета, на които къпането им действа ободряващо, а не приспиващо.

Общи условия

Активация на акаунт