За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 876
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
+1
Да не казвам, че даже леко ненавиждам тия половин торти, които превзеха Фейсбук в последните години. Празнуваме само кръглите рожденни дни.

Даже за пръв път чувам за такъв "празник" и половин торти Sweat Smile

# 571
Благодаря, Мини, за изчерпателния отговор и пожеланието 💋
Благодаря и на другите мами за отговорите.
Ние досега не сме отблеязвали с нещо особено месечинки освен някоя снимка за спомен. А и от много патила се научих, че щастието обича тишината и ще си е нещо много лично с трима ни + тортичка, песнички, може и с някоя по-хубава премяна да я наглася. 😆😋

# 572
Чак пък всеки месец да черпя бабите, айде няма нужда. Малко ми е като сме безделници, поне да не сме без празници.

# 573
Ние само се с имахме с цифрата 6 , когато стана на половин година.
Една приятелка беше поръчала половин торта...
Явно има етикет в отглеждането на детето.
То нищо не разбира. Всичко си е за вас.

# 574
  • Германия
По-скоро бабите и дядовците нас трябва да черпят, че сме избутали първите 6 месеца, че сме добри родители, че си гледаме добре детето... но аз тях да черпя? Айде няма нужда 😉

# 575
  • София
Една позната превръщаше "месечинките" в национален празник. Поръчваше нова рокля за малката, имаше дрескод и украса у тях, мъжът й си взимаше един ден отпуск, правеха фотосесия и почерпка. 😉 На мен това ми е too much.

# 576
Това всеки месец ?????

# 577
Знаете ли от какво са тези пъпчици, преди малко ги видях... Опитва картоф от две седмици, но не е имало такова нещо. На двете ръце червени пъпчици. Имам фенистил вкъщи, ако трябва да й дам.
снимка

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 14:49 от Ива Кръстева

# 578
Честно казано нищо не се вижда.

# 579
Добавих нова снимка, колкото успях да снимам, че беба е швъргало...

# 580
Добавих нова снимка, колкото успях да снимам, че беба е швъргало...
Това не е от храна.. Наистина не се вижда добре, но май от това, което се вижда имат леко бяло връхче, което означава, че не е и ухапано.. Само там ли има пъпчици..

# 581
Само на ръчичката ли са? Да не я е хапнало нещо? Сърбят ли я? Намажи с бочко против насекоми или подобно и ги наблюдавай. Според мен ще си изчезнат сами.

# 582
Съжалявам за гадното качество. Да, леко като беличко имат, на личицето има една такава червена. Не е била в допир с болни бебета, яде ХА мляко от месеци, не е навлечена и в стаята не е горещо...
Под ръка имам здраве бебе и дермалибур, с второто намазах и ще следя. Благодаря!

# 583
Приличат на пъпки от плюмчене. Когато си лапат ръцете, или когато се плюмчат/цапат с мляко, около устата. Просто ги мий по-често, или забърсвай с мокра кърпичка, на лицето съм слагала и разни мазила, от рода на Павловичата, за 1 ден изчезват. Това само на едното бебе му става, другата може цял ден да се плюе и маже, нищо и няма.

# 584
Благодаря! Бърша ги с мокри кърпи, но ще почна с вода..

Общи условия

Активация на акаунт