За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 817
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
Ами вчера бяхме на ваксина и Т вдигна, но дадох панадол и всичко беше ок.

# 646
Момичета някоя ползва ли решетка /ограда за врата? Някаде по изгодни срещали ли сте?

# 647
Ох, да попитам и аз за температурата - синът ми ще навърши 3м следващата седмица, в неделя сложихме първата ваксина за пневмококи + ротарикс. Снощи по едно време ми се стори съвсем леко топъл, но беше след ядене и спане, после беше ОК и реших, че е бил просто загрят. Днес също ми се стори топъл и според инфрачервения термометър има около 37.5 (всеки път беше различна стойност). Мерих и с живачен под мишницата - 36.8. Само главата му е по-загрята сякаш, тялото не му е по-топло. Ако има температура щеше да е топъл целия, нали така?

# 648
Момичета някоя ползва ли решетка /ограда за врата? Някаде по изгодни срещали ли сте?

И аз имам интерес.
Гледала съм по сайтовете, но сякаш към стотина лева бяха. Множко ми се струва.

# 649
  • София
Ох, да попитам и аз за температурата - синът ми ще навърши 3м следващата седмица, в неделя сложихме първата ваксина за пневмококи + ротарикс. Снощи по едно време ми се стори съвсем леко топъл, но беше след ядене и спане, после беше ОК и реших, че е бил просто загрят. Днес също ми се стори топъл и според инфрачервения термометър има около 37.5 (всеки път беше различна стойност). Мерих и с живачен под мишницата - 36.8. Само главата му е по-загрята сякаш, тялото не му е по-топло. Ако има температура щеше да е топъл целия, нали така?

Знам, че при температура и ръчичките им са топли. Как са неговите?

# 650
Скрит текст:
Знам, че при температура и ръчичките им са топли. Как са неговите?
Не са топли, даже обикновено са малко по-студени. Бузките му също не са топли.
Впрочем термометъра дава много различни стойности като меря чело и слепоочие, къде е по-правилно да се мери?

# 651
Всяко дете вдига температура по различен начин.. Не и задължително цялото да е топло.. Мери се на слепоочието..

# 652
Може да измерваш ректално температурата. Аз лично предпочитам така. Тия термометри с мерене на челото хич им нямам вяра.

# 653
  • София
Точно,мери ректалната,най~вярна ще е.
На синът не сложих ротарикс.
Сега на малйата да,като не съм го комбинирала с друга от ваксините.Давахме го 2 седмици след поставяне и 2 преди предстояща.Не е имало рвакция.

# 654
Между другото, нашия безконтактен термометър отчита по-висока стойност на челцето. Дали е от шаването на бебето, не знам? - но разликата е винаги 0.5 нагоре, вече му свикнах след неколкократно сверяване с други термометри. Единствено му вярвам, ако меря когато бебето спи Grinning
Знам, че когато имат температура, на пипане буквално парят.

# 655
Да е поспаливо след ваксина е напълно нормално, моята така по 3 дни беше доста поспалива. Температура вдигна първия път, първата вечер.
Тя когато започва да вдига температура и ще вдига още ръчичките й са ледени и когато спре да я вдига или започне да спада, като съм дала температуропонижаващо започват да се стоплят и да стават все по-топли.

# 656
Привет, към майките на бебета над 5м, кога бебовете почнаха да се обръщат и да пълзят? Бебка е на 5м без 5дни, но се обръща много рядко, само 2-3 пъти досега, по корем си държи главата доста стабилно, но я мързи да се обръща още, някакъв съвет, освен да лежи по корем, което правим:)
За ваксините имаме ротарикс, много мнения изчетох за и против, но реших да изключим поне донякъде риска, иначе противогрипна не бих сложила догодина,  с тези нови щамове постоянно не съм убедена в защитата...
Изобщо не се притеснявай, кога се е обърнала за първи път не помня точно, но някъде там 5 6 месеца беше. Може да се обръща, но много рядко го прави. Предпочита да е изправена и да я придържаш, както и да се придвижва с проходилката. Не лази, изобщо не обича да е по корем, вдига си главата, но постоява 1, 2 минути и започва да се изнервя. В деветия месец е вече. Педиатър казва, че си се развива съвсем нормално, всяко бебе е различно, може и изобщо да не пролази. Някой казват, че уж ако не лазели по-рано прохождали.
Благодаря Мини за положителната информация, знам, че децата са различни, ама мои познати ме наплашиха,че техните бебета вече се обръщат а са колкото бебка и реших да попитам тук:) Ще ви държа в течение, кога е почнала да се обръща по-често....

# 657
Щерката се осъзна за обръщането по корем преди 2 седмици. Мисля беше на 6 месеца без седмица. И то буквално за един ден се научи изведнъж. Преди това педиатърът ме питаше постоянно дали се била обръщала. Ми, викам "Не, мързи я..." Случайно се е завъртала броени пъти преди това, но не и съзнателно.

# 658
Благодаря за съветите. Ако пак ми се стори загрят ще пробвам ректално да меря, но засега не мисля, че вдига. След сън или ядене се случва да ми се стори по-топъл, сигурно е от това. Отделно последно време държим по-топло вкъщи. Този инфрачервения термометър няма да го пробвам вече, със сигурност не мери точно, защото и мен ту ме изкарва с температура, ту не, а категорично нямам.

По-нагоре виждам, че е коментиран Ротарикса - искам да попитам другите, които са го сложили, имали ли сте някакви странични ефекти?

# 659
Никакви странични ефекти нямаше. Но я сложихме отделно от другите ваксини през две седмици разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт