За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 823
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
И ние слагахме отделно.
Нямаше странични ефекти за него.

# 661

От какво е този обрив според вас?

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 19:55 от social girl

# 662
  • Варна
Педиатърката ни беше смела и аз доста се страхувах, защо ли не отказах си се чудя сега, хиляда пъти я питах не е ли опасно, тя ме убеждаваше, но сложихме ротарикса с другите 2 ваксини (все по 2 наведнъж ги слагаха, пак не било опасно, знам, че ги делят повечето педиатри), нямаше реакция за щастие. Сънлив и веднъж вдигна до 37 и малко.

# 663
  • София
Съдейки по последните ви две снимки обривът се разраства. Направете консултация с лекар.

# 664
Съдейки по последните ви две снимки обривът се разраства. Направете консултация с лекар.
Утре сме на доктор, но дотогава се чудя и мая

# 665
Захранено ли е детето.. Да не е от някоя храна.. Няма много варианти.. Не е ухапано със сигурност.. Не е и от плюмчене както се предполагаше от предните снимки.. Май не изглежда и на пъпки от претопляне.. Дано лекаря установи от какво са..

# 666
Много благодаря за подкрепата!!! И аз знам, че ще е така!
Ако не оригна бебето почва да се гърчи и не след дълго почва да реве. Тя яде много лакомо и гълта въздух и когато се оригне го прави като голям човек простак все еднп едно буааа се чува 😹 тя си имаше хубав режим, ама се бъгна този режим Sad ще пробвам още неща и ще пиша да кажа какво се е случило. Мерси на всички!!!
Искам да те успокоя, че при нас положението също от ден първи, от прибирането ни от родилнкя дом положението хич не беше розово. Бебето плачеше по цяла нощ, не заспвиаше до 5 сутринта, спеше обаче през деня. Имаше зверски колики, какво ли не опитахме, водихме я на 5 различни педиатъра, защото положението беше нетъроуми, тя не спираше да се дере до 5,6 часа вечер, без да преувеличавам. Пробвали сме всички възможни капки за колики, възглавница с черешови костилки, сешоар за успокоение да слуша и тн. Всичко. Първо ни помогна нещата да започнат да се оправят намирането на наистина добър педиатър. И преди всичко времето. С всеки изминал месец, нещата все повече малко по малко влиза ха в нормален ритъм и сега вече са сравнително добре. Самото дете пак си е трудно и трудно заспива и се буди много и тн, но не е това, което беше в началото. Така, че както са ти казали и другите момичета маскимано се опитай да си спокойна, не се притеснявай да помоли за помощ, не знам баби имате ли на близо или някои друг близък, имаш нужда от почивка и малко развлечение, иначе с подобно ежедневие ще се изнервя все повече и повече, а това влияе много и на бебка и си повтаря, че не си единствената, и че скоро няма да е така. Знам, че е много трудно, но трябва някакси да издържиш, това е период, но и изключи всякакви възможни здравословни проблеми. Прегръщам те, всичко ще се оправи, иска време... 🤗

# 667
Захранено ли е детето.. Да не е от някоя храна.. Няма много варианти.. Не е ухапано със сигурност.. Не е и от плюмчене както се предполагаше от предните снимки.. Май не изглежда и на пъпки от претопляне.. Дано лекаря установи от какво са..

Така от 3 дни се захранваме, но обрива се беше появил и преди седмица, изчезна и днес отново

# 668
Привет, към майките на бебета над 5м, кога бебовете почнаха да се обръщат и да пълзят? Бебка е на 5м без 5дни, но се обръща много рядко, само 2-3 пъти досега, по корем си държи главата доста стабилно, но я мързи да се обръща още, някакъв съвет, освен да лежи по корем, което правим:)
За ваксините имаме ротарикс, много мнения изчетох за и против, но реших да изключим поне донякъде риска, иначе противогрипна не бих сложила догодина,  с тези нови щамове постоянно не съм убедена в защитата...
Изобщо не се притеснявай, кога се е обърнала за първи път не помня точно, но някъде там 5 6 месеца беше. Може да се обръща, но много рядко го прави. Предпочита да е изправена и да я придържаш, както и да се придвижва с проходилката. Не лази, изобщо не обича да е по корем, вдига си главата, но постоява 1, 2 минути и започва да се изнервя. В деветия месец е вече. Педиатър казва, че си се развива съвсем нормално, всяко бебе е различно, може и изобщо да не пролази. Някой казват, че уж ако не лазели по-рано прохождали.
Благодаря Мини за положителната информация, знам, че децата са различни, ама мои познати ме наплашиха,че техните бебета вече се обръщат а са колкото бебка и реших да попитам тук:) Ще ви държа в течение, кога е почнала да се обръща по-често....

Toni ,бебка ще стане на 5 месеца на 01.12..когато я оставя по корем си изправя главичката добре,но на втората минута започва да нервничи и да реве.....все още не се е обърнала нито от груб по корем,нито обратно!Оптвам се да тренирам,до сега без резултат.Вчера забелязах ,че в опитите си да успее да погледне телевизора си беше надигнала дупето почти до поза “мост”.
Аз също понякога си набивам филмите,че закъсняваме,но пък така е-децата са различни!

# 669
  • София
Така от 3 дни се захранваме, но обрива се беше появил и преди седмица, изчезна и днес отново
Спрете със захранването за момента.

# 670
  • Монтана
Какво мога да давам на бебе 7++ за кашлица и бистри сополи? Преди месец и половина бяхме на АБ и инхалации с Вентолин и Пулмикорт, заради бронхит. Сега пак кашля, педиатъра ни отсъства и може да я види в понеделник. До тогава какво мога да направя?

# 671
Витамин ц.
Но е добре все пак да се чуете с лекар.
Аз винаги ѝ пиша да я питам ако няма възможност да го види

# 672
Физ. р-р и аспиратор за сополите.. Написали са ти и витамин Ц.. За кашлицата нямам идея.. Не сме попадали в такава ситуация..

# 673
Аз правя инхалация д Проспан за кашлица

# 674
  • София
Моят син не издържа на инхалацията с Проспан и мноо рева Simple Smile Само веднъж пробвах да му правя и се отказах. Педиатърката беше казала да взема Проспан на капки.

Общи условия

Активация на акаунт