За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 792
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Аз само да пусна един бърз отзив и да благодаря за препоръката на SweetAngel за балсама на Nachtkerzen, много съм доволна, видимо се успокои кожата.

# 691
Момичета, на каква възраст започнахте да слагате бебовците на гърне? Моята в последно време сутрин като и сваля памперса за смяна опикава повивалника и се чудя дали да не започна да я слагам на гърне. Бях си казала, че като започне да седи сама ще го направя, но съм забравила Grinning

# 692
  • София
Как правите с Проспан инхалции?По колко слагате?
Педиатърката ми каза 10 капки Проспан и физ. р-р.

Момичета, на каква възраст започнахте да слагате бебовците на гърне?
Щерката на около 7м възраст. Реално започна да го използва доста след навършване на 1г.

# 693
Аз около 10 ти месец. И още не му е ясно какво става

# 694
Да знаете, че е до дете. И аз голямата я слагах от 7 месечна, а памперса го свалих късно- на 2. Та ако щете и от 3 месеца да ги слагате запъне ли се детето, че няма да стане, ако ще и на трон да го сложите ще е все тая. Кошмарно ми беше това сваляне с голямата. Сега не знам как ще процедирам, но със сигурност няма да го слагам този месец.

# 695
  • Варна
В книгата "Изкуството да бъдеш родител" авторът обяснява, че ранното поставяне на гърне не е добра практика, тъй като организмът на детето не е зрял достатъчно , за да се контролира и в по-късна възраст може да доведе до нощни напикавания(има я за свободно сваляне). Той посочва възрастта от 2 години като подходяща, което е късно в нашите очи тук. Но определено аз лично ще забавя гърнето.

# 696
Аз я слагам от около  9 месечна някъде.
Мога да кажа, че почти винаги оттогава си @к@ в гърнето, не мисля че знае какво се случва, но пък всяка сутрин след сън, като я сложа имаме резултат веднъж на ден ака .   Рядко изтърваме момента и рядко има втори път.  За пиш@нето, още не правим опити там мисля, че ще е по сложно.

# 697
В книгата "Изкуството да бъдеш родител" авторът обяснява, че ранното поставяне на гърне не е добра практика, тъй като организмът на детето не е зрял достатъчно , за да се контролира и в по-късна възраст може да доведе до нощни напикавания(има я за свободно сваляне). Той посочва възрастта от 2 години като подходяща, което е късно в нашите очи тук. Но определено аз лично ще забавя гърнето.

За мен никак не е късно, започнах да уча каката след тази възраст, памперс махнах за три дни. Даже беше на 2,5, чаках лятото. Детето разбираше достатъчно и не съм имала никакъв проблем, смятам да направя същото и сега. Ранното приучване на гърне е било по - лесно, а и по - наложително, тъй като липсата на памперси е водила до много пране и много цапане. Сега с хубави пелени и честа смяна детето е чисто и спокойно, така без стрес памперса се маха, когато детето е готово.

# 698
Аз имам приятелка, която свикна синът си да прави голяма нужда в гърнето от рано. Но като излизаха и детето се стискаше и ръмжеше и беше нервно, защото искали да си свърши нуждата, а не може , защото е научено да го прави на гърне. И това не е опция. Моето го слагам 3 пъти на ден. С променлив успех е при нас ама още нищо не разбира от това..

# 699
Минимума за гърне, знам че е, когато детето проходи - т.е. има достатъчно силни мускули и може да ги контролира. Това за да се избегнат проблеми, като пролапси и други. От там нататък си е до дете, кога точно ще започне.
Мисля също, че има значение и сезона, за да не създава неприятни усещания от гърнето и да започне да го избягва, на никой не му е приятно да се гологъзи и да сяда на студени неща ...

# 700
Кажете накой сайт може и на лични с яки бебешки шапки шалове и ръкавички комплект 🙂

# 701
Аз сложиш детето като беше на почти 8м. Тя пък взе и свърши работата там. Вече е на 1г3м, слагам я сутринта като стане от сън, след закуска, обед и вечеря. Ако й се пишка или ака, върши го там, ако няма нищо, просто си става. Но ако й се ака, например, и сме навън, си ака в памперса.
За мен лично слагането на гърне чак на 2г. ми се струва доста късно. Съгласна съм, че от физиологична гледна точка децата дотогава не могат да се стискат, но би трябвало поне да усещат, че имат повик за малка или голяма нужда, и да знаят поне къде се правят тези неща.

# 702
Аз сложиш детето като беше на почти 8м. Тя пък взе и свърши работата там. Вече е на 1г3м, слагам я сутринта като стане от сън, след закуска, обед и вечеря. Ако й се пишка или ака, върши го там, ако няма нищо, просто си става. Но ако й се ака, например, и сме навън, си ака в памперса.
За мен лично слагането на гърне чак на 2г. ми се струва доста късно. Съгласна съм, че от физиологична гледна точка децата дотогава не могат да се стискат, но би трябвало поне да усещат, че имат повик за малка или голяма нужда, и да знаят поне къде се правят тези неща.

Но пък във вашия случай вие го слагате, както сте написала, не детето ходи само при гърнето. Пък и навънка си ходи в памперса, какъв е смисъла. Докато ние щом го махнахме тя започна да си казва и приключихме с памперсите изцяло, дори с нощния, слагах го за резерва, но оставаше сух. Тя просто разбра, опитвала съм 1-2 по - рано беше драма. Какво като го махна на 2,5, а не 1,5, детето го направи с минимум стрес.

# 703
Обикновено си има един преходен период, когато си вършат работата и в памперса, и иначе. Най-дълго е оставянето на памперса при спане, това е последното, което се овладява, контрола по време на сън.

# 704
Скрит текст:

Но пък във вашия случай вие го слагате, както сте написала, не детето ходи само при гърнето. Пък и навънка си ходи в памперса, какъв е смисъла. Докато ние щом го махнахме тя започна да си казва и приключихме с памперсите изцяло, дори с нощния, слагах го за резерва, но оставаше сух. Тя просто разбра, опитвала съм 1-2 по - рано беше драма. Какво като го махна на 2,5, а не 1,5, детето го направи с минимум стрес.
Приучването към гърне не е отъждествяване с махането на памперса. Не знам и за какъв стрес говориш, стрес е детето да реве от гърнето, което при нея отсъства изцяло, а аз да я държа насила. Навън ака изключително рядко, просто защото го прави 99% от случаите след хранене. Това ми направи впечатление и затова я сложиш на гърнето да пробвам. Ако за теб е било по-готино да  бършеш нааакано дупе до 2-3г., ок, но ако по голяма нужда, особено, детето знае, че се ака в гърнето, за мен това е супер. Освен това, не мисля, че за момиченца е много препоръчително. Пак казвам, споделям как е при нас, не осъждам ничий друг подход.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 18:43 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт