За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 775
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
Скрит текст:
Аз сложиш детето като беше на почти 8м. Тя пък взе и свърши работата там. Вече е на 1г3м, слагам я сутринта като стане от сън, след закуска, обед и вечеря. Ако й се пишка или ака, върши го там, ако няма нищо, просто си става. Но ако й се ака, например, и сме навън, си ака в памперса.
За мен лично слагането на гърне чак на 2г. ми се струва доста късно. Съгласна съм, че от физиологична гледна точка децата дотогава не могат да се стискат, но би трябвало поне да усещат, че имат повик за малка или голяма нужда, и да знаят поне къде се правят тези неща.

Но пък във вашия случай вие го слагате, както сте написала, не детето ходи само при гърнето. Пък и навънка си ходи в памперса, какъв е смисъла. Докато ние щом го махнахме тя започна да си казва и приключихме с памперсите изцяло, дори с нощния, слагах го за резерва, но оставаше сух. Тя просто разбра, опитвала съм 1-2 по - рано беше драма. Какво като го махна на 2,5, а не 1,5, детето го направи с минимум стрес.
Приучването към гърне не е отъждествяване с махането на памперса. Не знам и за какъв стрес говориш, стрес е детето да реве от гърнето, което при нея отсъства изцяло, а аз да я държа насила. Навън ака изключително рядко, просто защото го прави 99% от случаите след хранене. Това ми направи впечатление и затова я сложиш на гърнето да пробвам. Ако за теб е било по-готино да  бършеш нааакано дупе до 2-3г., ок, но ако по голяма нужда, особено, детето знае, че се ака в гърнето, за мен това е супер. Освен това, не мисля, че за момиченца е много препоръчително. Пак казвам, споделям как е при нас, не осъждам ничий друг подход.

Ама аз също не осъждам вашия, просто ги сравнявам. Относно бърсането, никога не е лежала докато ака, че да се намаже, винаги я изчиствах без никакъв проблем. А гърнето не й беше особено приятно докато не схвана за какво е. Иначе Вие просто не дте стигнала до същината, въпроса е и пикането да става извън памперса, всяко такова. Е там е тънкостта, не в акането, което обикновено е веднъж дневно и лесно се разбира. Аз за това и направих своя избор, да приключа всичко наведнъж, както и стана. Пак казвам не съм против ничий подход, всеки сам си се оправя. Просто описвам разликите в двата подхода, че четящитя тук да могат да ги сравнят и да си изберат. Поне аз за това използвам форума, като имам въпроси да видя разликите в дадени мнения.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 18:43 от AnMary

# 706
Много са ми полезни мненията и на двете, но моля ви да слагаме тия грамадни цитати в скрит текст или да ги пропускаме. От телефон [spoiler ][/spoiler ] без интервалите и между скобите цитата 😉

# 707
Priqtelka,радвам се,че съм била полезна 😊
На каката памперса го махнах на 1г и 3м (падаше се лятото) реших да пробвам и стана за една седмица...без какъвто и да било стрес и драми,малкият сега е на 1г и не иска и да чуе за гърне...пищи и реве като го сложиш....та всичко си е до дете според мен и как то възприема нещата.

# 708
Момичета, а след раждането на децата имахте ли проблем със зъбите, усещам, че започват да ме наболяват цели два, ужас , как мразя зъболекари, не знам дали не ме плашат повече от раждането. 😄😄😄

# 709
О, да, още в осми месец ми порасна нещо на венеца... Почти веднага след раждане операция и хистология... Е, хемангиом на венеца. Ходих си и бременна на прегледи, сега продължавам, че стават бели, ако не се следи.

# 710
Защото за майката не е останал калций.

# 711
Имах проблеми със зъбите и по време на бременността и след. Буквално месец след раждането бях през седмица на зъболекар. Отиди по-скоро, че от малка болка и кариес да не стане нещо по-сериозно.

# 712
Имах проблеми със зъбите и по време на бременността и след. Буквално месец след раждането бях през седмица на зъболекар. Отиди по-скоро, че от малка болка и кариес да не стане нещо по-сериозно.

Да и на мен ми се струва, че нещата са сериозни, добре поне, че удържаха до раждането.

# 713
Колко време на ден държите бебовците да пълзят? Моята иска да се валя постоянно по земята, а вече е студено и въпреки, че има килимче, тя не стои на него, а си ходи по паркета и като я вдигна са й студени ръцете и краката.

# 714
Колкото иска Simple Smile

# 715
Когато ходихме в Ортомед при д-р Ефремов той каза: “ Живот и здраве бебето като почне да лази му махате чорапи и да лази босо дори да е по теракота. Така ще го предпазите пт дюстабан. Нищо му няма, че е студено”. Щом лекар казва да лазят и то боси, значи няма грижи.
Колко време на ден държите бебовците да пълзят? Моята иска да се валя постоянно по земята, а вече е студено и въпреки, че има килимче, тя не стои на него, а си ходи по паркета и като я вдигна са й студени ръцете и краката.

# 716
Зимата боса няма как да оставя дъщеря ми. Обута е с чорапогащник.През целия ден е на земята, лази, а вече и проходи. На 11м е.
Няма как да ограничиш свободата на движение на бебето. Нека лази, колкото си иска...
Ние сме сложили килим(огромен) и в хола и в кухнята.

# 717
  • Варна
Когато ходихме в Ортомед при д-р Ефремов той каза: “ Живот и здраве бебето като почне да лази му махате чорапи и да лази босо дори да е по теракота. Така ще го предпазите пт дюстабан. Нищо му няма, че е студено”. Щом лекар казва да лазят и то боси, значи няма грижи.

Глупости !
Свода се изгражда в много по-късна възраст след прохождането !
Да не би да е казал като проходи ?? Само това не бях чувала за пълзенето Grinning

# 718
Моята шушка май с раждането е с такъв крак десен.. Поне на епикризата пише нещо такова на латински, докторката като я чете вкъщи нищо не каза, пита само дали ще я оставим да пише с лява ръка, ако поиска, но то е било сигурно някой въпрос да види какви родители ще сме 😅 в родилното също не ми казаха нищо. За ходенето каза докторката да е без обувки, а по чорапи или боса.

# 719
По цял ден е на пода, пълзи, играе, изправя се, държи се по мебелите и ходи, общо взето беснее на воля.
Взех й една активна дървена маса, доста време прекарва и на нея.

Общи условия

Активация на акаунт