Имало едно време в Чукурова | ВВ, Кьосем - исторически и костюмни драми №10

• 22 736
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Привет! 🤗🤗🤗

Аз въобще не виждам Зю по този начин, но уважавам вашето виждане. Затова просто изразявам моето , но без да искам да го натрапвам на някой друг. Simple Smile)

Ние много лесно можем да казваме той / тя трябваше да постъпи по този начин, трябваше да каже или да направи това или онова. Но това е така , защото сме извън ситуацията и имаме по- ясен поглед върху случващото се. Но героите “вътре” в Чукурова нямат тази яснота , е някои от тях я имат,де. 😀
Още от първи епизод Зю и Йълмаз бяха в стресово състояние - убийството,бягството,гладът,умората, лъжата , че са брат и сестра,съмнението в тях, криенето от полицията,отделно Гафур и Сание, залавянето на Йълмаз... Зю беше наистина в стресово състояние, както и Йълмаз. Аз не виждам как може да мисли трезво и да взима правилни решения ,предвид безнадеждната ситуация , в която е. Довери се на Хюнкяр , защото е млада и наивна. Много често разбираш , че не си постъпил правилно , едва след като дадената ситуация вече е минала и сякаш проглеждаш. Simple Smile)
Та исках да кажа , че я разбирам и за тези нейни действия не мога да я вина. Но можеше да се държи по-  добре с Демир, за да получи това, което иска. Тя почна дадена игра , но доста се пресили и не беше добра актриса, както и да е.
След последната си постъпка не се промени коренното ми виждане за нея, честно казано. Мислеше за нея и за детето си, все пак не трябваше да взима чак толкова, де...

Това е моето мнение, благодарна съм и за вашите. 💐💐💐

# 631
Flowers HibiscusЛучия Hands Plus1 Flowers Hibiscus

Аз не мога да си представя Зюлейха колко срам трябва да бере, когато се върне и започне да оставя бижутата в кутиите. Пък и слугите няма да пропуснат да я захапят за тази кражба в подходящ момент. Демир от първия момент й гласува доверие и продължава.

Скрит текст:
В ЗЯ вижте как Халит си къта бижутата в сейфа и само с негово разрешение може да ги носи жена му.

Ирина Flowers Hibiscus, всички изразяваме собствените си виждания и се надявам никой на никой да не натрапва мнението си. Нека да има различия, че иначе ще е много скучно.

За грешните решения на Зюлейха - всеки може да сгреши, но трябва да поеме последствията от тази грешка. За това, че е сбъркала в преценката си, не може да вини друг. Вместо да извлече поне малка изгода от гафа си /както си писала да се отнася по-добре с Демир и да си играе играта/, тя продължава да бърка и да се заплита като пиле в кълчища.

Много пъти Зюлейха лъга Демир, гледайки го в очите. Той снизходително й прощава, в това число и бягствата й. Да не стане накрая с лъжите й така:

Попитали Аристотел: - Какво печелим , когато лъжем?
Мъдрецът отговорил: - Да не ни вярват, когато казваме истината!

# 632
 Трябваше да напиша добро в кавички, но наистина Зюлейха нямаше друг избор. Какви варианти имаше? Да остане в Истамбул да чака Йълмаз , без пари, без близки на всичкото отгоре бременна неомъжена. По това време? Заклеймена, освен мизерията която я чака, може би и брат и щеше да я намери и пак да я продаде, детето също. Или Яман от милосърдие заради черните и очи безвъзмездно щяха да помогнат за намаляване присъдата на Йълмаз(защото оправдателна присъда при убийство няма) и ей така щяха да си я гледат с детето като незаменима прислужница години или да я осиновят hahaha Joy Joy Joy Joyпросто от добро сърце? Да , можеше , но Хюнкяр и Демир не са светци, безплатен обяд няма. Зюлейха нямаше време нито да мисли, нито да анализира възможните последствия. Тя се продаде, себе си на Демир и бебето(внуче) на Хюнкяр само и само Йълмаз да е жив.  Е  Иълмаз е жив, т.е. тяхното обещание е в сила(тя не знае,че те не са го защитили или,че Демир се е опитал да го убие. Вината им е,че го скриха от нея. Така според мен е грешка и опитът и за бягство, Демир дори и в Истамбул щеше да я намери. Но не я упреквам, че взе парите и скъпоценностите, те и се полагат, точно поради сделката която сключи с тях, тя е наясно с цената си. Дори и това е малко. Чакай,че много се отплеснах и задълбах насериозно. Трябваше да им вземе и още нещо ценно-Хамине(за гледачка) Joy Joy Joy

# 633
Привет, сладурки.  Hug

И моя глас да сложа към дебата за Зю. И аз не промених отношението си към нея след взимането на бижутата. Мисля, че волята й, самоувереността й е сломена след "златната клетка" и тя действа изключително под инстинкта за ОЦЕЛЯВАНЕ. Тези пари и бижута й трябват, тя трябва да се скрие от всевиждащия и всесилен другар Аднанович. Тя трябва да избяга и взима всички мерки за това. В момента тя не мисли като силна и независима жена, а като пленница с дете на ръце.

# 634
Да де, тя бяга от омразния й мъж, но взима бижутата, които като ги погледне и ще се сеща за него Wink

# 635
Да де, тя бяга от омразния й мъж, но взима бижутата, които като ги погледне и ще се сеща за него Wink
Лишиха я от всичко. Тя няма контакт с външния свят, няма начин да си осигури друга помощ. Аз я разбирам. Бижутата са средство, те не са подаръците от омразния мъж в случая. Когато човек оцелява, тези символики нямат никакво значение. Ама това е моето мнение де.

По-унизително за Зю щеше да бъде да играе театър пред Демир с цел да го измами и да избяга. Видяхме я неукротима, непримирима, непродажна, затова изобщо не виждам в тази й постъпка някакво падение. Тя е горда и силна, но сломена от ситуацията жена.

Споразумението брак срещу живота на Йълмаз беше нейно решение също, дори и манипулирано, но ответната страна, Демир и Хюнкяр, нарушиха споразумението без Зюлейха да е дала основание за това. Затова аз в момента съм на страната на Зю, която показва вярност към любимия и нищо не можа да заслепи очите й за тази любов.

# 636
В неделя, 10:15 ч. наше време

Biz Zamanlar Çukurova için Adana’da kurulan devasa platodan ilgi çekici detaylar. Yapımın sevilen oyuncularıyla yapım, 70’ler ve dizinin başarısıyla ilgili keyifli röportajlar🤗🧡 pazar 11.15’te Dizi Tv’de

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/247b4405176d8e35c4da … 74353242112_n.mp4

# 637
Привет момичета Heart,
Цитат
За себе си го обяснявам така - знаем, че Йълмаз и Демир водят война, но Йълмаз много демонстративно прави ходовете си, докато Демир търси единичен и пряк контакт с него. Без да казва нещо конкретно Йълмаз демонстрира с поведение и мимики - "виж, сега как ти натрих носа, Демир"! Идва ми като фукня и не знам защо, ама все ми изплува в съзнанието приказката за това как се е наяла въшката... Не искам да обидя Йълмаз и пак ще го потретя, че ВСЕ още го отдавам на младостта му. Не ми се иска толкова елементарен да е образа му, въпреки че не му симпатизирам. Искам достоен съперник на Демир.
Прекият контакт на Демир го знаем - побой или стрелба... с цел убийството на Йълмаз. А в погледа му виждам лудост, честно казано и желание за кръв, а не сила.
Ходовете на Йълмаз вече са на база на стопанска война, той промени целите на отмъщението си след съветите на Фекели.
Вече всеки вижда различни неща според гледната си точка.
За Зюлейха - вече съм казвала много пъти, че действията на Зюлейха са ми най-странни и най-нелогични. Йълмаз и Демир ги "усещам", независимо от симпатиите си. Но са логични до някаква степен. Зюлейха ми е лека "мъгла", още отдавна усетих разминаване в нея между думи и дела. Но, пак казвам, че тази кражба нещо не ми преобърна мнението за нея, защото мнението ми не беше изцяло положително, но това го отдавам на постоянния стрес, на който беше изложена, подобно на Йълмаз.
Ирина , Дани HugHug напълно подкрепям! И аз мисля така.
Цитат
Много пъти Зюлейха лъга Демир, гледайки го в очите. Той снизходително й прощава, в това число и бягствата й.
Той пък демир един честен...Демир също лъга и мами, манипулира и изнудва и то в очите. Лъжите на Зюлейха не могат да се сравнят с Демировите. Той и най-добрия си приятел върти на малкия си пръст и му говори глупости...даже изпитваше задоволство, докато Дженго псува Йълмаз. Добре, че Дженго е добряк, та му даде на Демир втори шанс и го подкрепи.
Това за бягствата й...така е, като Демир наложи брак на заета жена, жена която не го обича и той беше напълно наясно с това. Иска да я "насили" емоционално да го обича...нo не става с шамари и крясъци и неконтролирано поведение. Защо й предложи брак? Защо реши да я обвързва със себе си, въпреки, че виждаше, че тя едва го понася физически? - ясно го видя по време на вечерята, когато й предложи. Защо реши да я направи своя жена, въпреки, че тя обича друг? Не можа ли да й помогне по друг начин? Да бъде до нея, да я подкрепи, да не я насилва?! Не. Защото Демир не мислеше за Зюлейха, нито за това, през което тя преминава и преживява...той мислеше за себе си, за своите чувства и облаги от брака. Нито я съжаляваше, нито я разбираше, искаше си своето и го искаше веднага и да я обрърже, че да не "мърда".Това, че той я обича не е достатъчно, трябват двама за това и той не може да си го набие в главата и да го приеме.  Какво е чакал, на какво се е надявал, да й подари бижутца и тя хоп - на врата му...докато Йълмаз гние в затвора...да, ама не. Каквото му се стоварва на главата сега, той сам си го докара. Той сам знаеше в какво се вкарва.  

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 19:19 от dana78

# 638

Ирина Flowers Hibiscus, всички изразяваме собствените си виждания и се надявам никой на никой да не натрапва мнението си. Нека да има различия, че иначе ще е много скучно.

Мери 🤗
Абсолютно съм съгласна. Много често във вашите коментари виждам неща, които не съм забелязвала. Затова се радвам , че имаме и различни гледни точки. 😊

Аристотел много добре го е казал. ✌
Също виждам човечност в Сание , но Фадик не притежава и капка...

Пипилота , Дани 🤗 🤗
Споделяме общо виждане.

Дана 🤗
Сега ще те чета.

Лу 🤗
Благодаря! 💐

# 639
Цитат
Той пък демир един честен...Демир също лъга и мами, манипулира и изнудва и то в очите. Лъжите на Зюлейха не могат да се сравнят с Демировите. Той и най-добрия си приятел върти на малкия си пръст и му говори глупости...даже изпитваше задоволство, докато Дженго псува Йълмаз.

Дана78, не разглеждам темата за лъжата, обобщено. Не говоря и за манипулации /според мен двете неща са различни/. Говоря конкретно за лъжите м/у  Зюлейха и Демир. Интересни са ми техните взаимоотношения.
И в живота има лъжи м/у приятели, които едната страна прощава на отсрещната.

# 640
Лишиха я от всичко. Тя няма контакт с външния свят, няма начин да си осигури друга помощ. Аз я разбирам. Бижутата са средство, те не са подаръците от омразния мъж в случая. Когато човек оцелява, тези символики нямат никакво значение. Ама това е моето мнение де.

По-унизително за Зю щеше да бъде да играе театър пред Демир с цел да го измами и да избяга. Видяхме я неукротима, непримирима, непродажна, затова изобщо не виждам в тази й постъпка някакво падение. Тя е горда и силна, но сломена от ситуацията жена.

Споразумението брак срещу живота на Йълмаз беше нейно решение също, дори и манипулирано, но ответната страна, Демир и Хюнкяр, нарушиха споразумението без Зюлейха да е дала основание за това. Затова аз в момента съм на страната на Зю, която показва вярност към любимия и нищо не можа да заслепи очите й за тази любов.

Благодаря за всички коментари!
Дани, като те чета все едно си извадила думи от моята уста. Много съм съгласна и с мненията на vanja@!

За постъпката на Зюлейха напълно я разбирам. Като избяга в Истанбул ще й трябват пари за адвокат, за подслон, може би дори би се замислила за бягство извън страната... но каквото и да аз на нейно място бих направила абсолютно всичко за детето си, няма нещо което би ме спряло за добруването му, най-малкото кражбата на пари, когато са ми необходими, а в момента съм без работа, бягайки с дете на ръце...

Харесвам сериала, но Йълмаз ми е ужасно скучен като образ. Знам, че е добър, знам че е онеправдан, просто не ми харесва.
Искаам да развият образа на Демир, да покажат какви са причините в детството и миналото, в психиката му, за да се стигне до обсесия и егоизъм.
Искам да развият отношенията им със Зю и тя с любовта си да излекува раните му. Или друга жена да го излекува.

П.С. аз съ доброволка Grinning вярвам, че най-трудните неща, най-големите рани се лекуват с много любов и нежност.

# 641
В последния си пост Дани Hug много добре описва нещата - и Зюлейха и Йълмаз минаха през изключително много и трудни премеждия за кратко време - психиката им е срината, емоциите им са разбити. Трябваше да реагират на много външни негативни обстоятелства, които непрекъснато ги връхлитаха. Те са и много млади. Отделно от тях Демир взе всички свои решения на трезва глава след обмисляне и преценка, някои след консултация с майка му. Нямаше външни фактори, които да го стресират. Всичко беше под негов контрол и той дирижираше ситуацията както с Йълмаз в затвора, така и със Зюлейха. Обстоятелствата, парите, властта, влиянието....бяха на негова страна. Докато при другите двама стресът и напрежението, тъгата, мъката бяха ежеминутни.
За мен Зюлейха в момента е в някакъв ступор отново и не знае какво точно прави в отчаянието си. Та, поставете се на нейно място...тя е гневна, ядосана - лъгали са я, играли са си с нея, възползвали са се от нея, заплашват я - ту майката, ту сина Яман. В безизходица е, може би ги мрази. Как да "играе играта" с Демир, ако не го понася, да речем?! И аз исках от нея да е по-адекватна като с мълчание се остави в този брак, но тя беше като в сън - апатична и сякаш не в реалността, сега е същото, но е гневна и истерична. И Хюнкяр и Саббахатин я плашат с това, каво би направил Демир с детето, ако научи истината...как да му каже - знае онзи как откача - пръстите щеше да й реже, удари я, крещи и вика, гледа страшно. Саббахатин ги нарече даже дяволи майката и сина...Зюлейха е в безизходица. Някой, дали осъзнава, какво преживява тя - мислейки Йълмаз за мъртъв, молейки се за душата му, искаше да знае гроба му и изведнъж - той жив. Това единствено само по себе си е причина за сериозен емоционален срив. Да не говорим за другите неща и поведението Демирово с капана и желанието да гърми на месо. Трудно е тази млада жена да издържи психически, а вие говорите за някакви морални ценности и себеуважение. Та, тя е в посттравматичен шок и това, което й причиниха е ужасно.
Мери, колкото Зюлейха лъга Демир, толкова и Демир лъга Зюлейха. Но, лично за мен, е извращение да лъжеш някого, че близък до сърцето му човек е умрял, само заради собствения си егоизъм и желания или собственото си спокойствие. Забраниха й даже да тъгува за Йълмаз, да плаче, да го споменава...заради собствения си комфорт. Това нормално ли е? За мен не е, това е жестоко и извратено. Нали Демир я обича...нали не искал да я наранява. И гледаше мъките й без да му трепне окото. Искал радикално решение на проблема си с липсата на любов. Всичко, което прави е за него, егоист до мозъка на костите си. Не мога да нарека това любов.
Apple Poe Hug
И може образа на Йълмаз да е скучен и да имам критики и аз към него, но Демир ми е просто токсичен, ако мога така да се изразя. Не вярвам Зюлейха да се влюби в такъв човек и честно казано, не искам. Въобще не държа да е и с Йълмаз. А, Демир да се лекува при лекар-психолог...любовта е лек, когато е споделена, а не "насилена"...тогава е подхранване на обсесията.
Не знам, сега пак се сетих за "Робинята Изаура"...бях малка и си спомням, че въпреки ужасния си нрав и егоизъм, всички зрителки бяха луднали по Леонсио и неговата маниакална любов. Странно ми беше и сега ми е "дежа вю". Grinning без да обиждам никого. Просто мои си асоциации на дадени реакции и спомени от детството.

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 19:57 от dana78

# 642
Дана78, Flowers Cherry Blossom
Демир каза на Зюлейха, че Йълмаз е умрял, когато и той мислеше така. Когато разбра, че е жив, не я е лъгал, премълча. Все пак едно премълчаване не е лъжа. Тя не го е питала отново дали Йълзам е жив и той да я е излъгал  очи в очи.

# 643
Мери, не съм съгласна. Демир не й каза...чуха го по радиото и после явно Демир се е осведомил, че Йълмаз е ранен, но не каза това на Зюлейха, а я остави да си мисли, че е мъртъв, но дори не й позволи да скърби за него. Гледаше я в очите и й забраняваше да скърби за "аби". Нямаше смелост да й признае, че знае за "аби", че не е "аби",  нито пък да й каже, че Йълмаз е жив, но ранен. Остави я да скърби и не му пукаше, че тази жена страда и е рабита, чисто от човешка гледна точка...поне малко да се трогане - ама не....оставиха я просто така, а тя беше бременна. Лично за мен е извратено и си е лъжа. Както има мълчаливо съгласие така и премълчаването си е доста лъжливо.

# 644
dana78 , разбира се споделена Simple Smile само споделената любов има силата да лекува рани. Несподелената ги отваря още повече...
Не мисля, че Демир има нужда от лекар-психолог, а от вглеждане в себе си, от разбиране и смиряване на духа... за тия неща човек е отговорен сам, но понякога животът се стича така, че не успява и страда. Но е съвсем възможно и такъв човек да бъде обичан и лекуван от тази обич Simple Smile Макар трудно и дълго.

А и представете си каква жена трябва да е.. щом би обикнала такъв мъж.

И в живота, не само в сериала има безкрайно много болни хора, емоционално болни. По най-различни причини и именно общуването с хората, любовта лекува.. Simple Smile

П.С. Сание и Гафур са ми безкрайно смешни и интересни. Много харесвам че в сериала и второстепенните образи са плътно развити. И пак казвам тия двамата могат да са най-щастливата и безгрижна двойка в Чукурова. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт