Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 084
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Същото правя и аз! Обича повече лявата, но и тя е по-млекодайна. Не разбирам логиката да речем в 9:00 реве, дърпа се, не ще да цока, после в 9:45 си цока нормално. Явно не е гладна ли какво се случва и аз не знам. Другото, което ме тревожи е, че се е научила някак си да заспива с цицата, а мен това не ме кефи особено.
Моят син от 2-3 месец започна да предпочита дясна гърда, тя си ставаше и видимо по-голяма. Винаги му предлагам тази, която не му е любима първо, понеже е гладен и не отказва. Бързо започва да хленчи на нея, понастоявам, когато вече започне да се изнервя, сменям. И все гледах в началото да я пробутвам при всеки случай. Но определено си остана като слаб източник на кърма. И вече, когато е подвижен, директо се изнася след 2 минути от лявата гърда и си отива към дясната, ужас. Simple Smile
Зърната ме боляха много странно 2-3 седмици преди да ми се възстанови цикъла. Четох, че това странно чувство се получава и ако забременееш. При мен беше цикъл.Simple Smile

# 721
Същото правя и аз! Обича повече лявата, но и тя е по-млекодайна. Не разбирам логиката да речем в 9:00 реве, дърпа се, не ще да цока, после в 9:45 си цока нормално. Явно не е гладна ли какво се случва и аз не знам. Другото, което ме тревожи е, че се е научила някак си да заспива с цицата, а мен това не ме кефи особено.
Моят син от 2-3 месец започна да предпочита дясна гърда, тя си ставаше и видимо по-голяма. Винаги му предлагам тази, която не му е любима първо, понеже е гладен и не отказва. Бързо започва да хленчи на нея, понастоявам, когато вече започне да се изнервя, сменям. И все гледах в началото да я пробутвам при всеки случай. Но определено си остана като слаб източник на кърма. И вече, когато е подвижен, директо се изнася след 2 минути от лявата гърда и си отива към дясната, ужас. Simple Smile
Зърната ме боляха много странно 2-3 седмици преди да ми се възстанови цикъла. Четох, че това странно чувство се получава и ако забременееш. При мен беше цикъл.Simple Smile

При моята такова поведение беше при колики. Оригваш ли я? Колко е голяма?

# 722
3 месеца

При моята такова поведение беше при колики. Оригваш ли я? Колко е голяма?

# 723
Казвали са ми, че коликите могат да се върнат пак към третия месец. Пробвай да я оригваш, като почне така да не иска да суче.

# 724
Аз предложих прясно изцедена кърма на дребната преди малко , като видях, че огладнява. Еми, реве и бута. Не иска. Обаче от мен се нахрани, че даже се унася. Явно няма да се получи моят план за Коледното 😂 

# 725
Не очаквайте от кърмено бебе да приема с охота биберон. Ако ви е много важно партито може да опитате да давате млякото със сонда, закачена на кутрето на таткото (с добре изрязани нокти и измити ръце).
Моята стратегия с любимата гърда е като на Priqtelka. И аз предлагам първо нелюбимата и после другата.
След месец взаимни мъки аз разгадах какво се случва с детето...просто са я боляли венците отпред. Тия дни, както писах, се опитвам денем да я храня на всяка цена и опитвах лъжица, но я хапе много тъпо, защото не знае как точно да изяде нещо течно от нея и по някое време започва да реве и не иска, а е гладна. После опитах чаша с накрайник (биберона не иска и да го погледне), който като се дъвче пуска, не е нужно да се смуче. Давах с това, ама пак бързо започна да реве и в хода на борбата ни накрайника отиде отстрани на предните зъбки и детето се ротна и "издъвка" всичкото мляко, та и още искаше. Вечерта не сме имали проблем с гърдите, яде си от тях. Днес даже сука сутринта, надявам се да сме приключили с тия драми. Гледам, че зъбчето се е показало цялото...жалко само, че толкова време се мъчихме взаимно.

# 726
Ваня, ами не ми е важно. Просто мислех, че ще успеем така без драма. Явно съм се излъгала 😂 Каката не искаше да суче, малкото не иска от шише Simple Smile
Радвам се, че си открила какво ви пречи на вас. С кеф да си цока сега мадамата Simple Smile

# 727
Love_fairy, моите деца пиеха кърма от шише, но имаха предпочитания към накрайника.Може беба да не харесва този, който има на шишето.Големията ми си пиеше от др.Браунс шише, само техните биби хареса, а малкият с Нук.

# 728
Love_fairy, моите деца пиеха кърма от шише, но имаха предпочитания към накрайника.Може беба да не харесва този, който има на шишето.Големията ми си пиеше от др.Браунс шише, само техните биби хареса, а малкият с Нук.

Тя от това шишенце е пила, но като беше на 10 дена. Иначе и биберони не иска. Не ми е проблем сега за някакво парти. Просто не го очаквах..Бих могла да взема и друго шише и да пробвам пак.  Биба има на Чико и нея не иска.

# 729

Тя от това шишенце е пила, но като беше на 10 дена. Иначе и биберони не иска. Не ми е проблем сега за някакво парти. Просто не го очаквах..Бих могла да взема и друго шише и да пробвам пак.  Биба има на Чико и нея не иска.
Никое кърмени бебе не иска биби, но с постоянство ги научих моите деца.Нямах желание да ме ползват за биберон , защото много ме боляха зърната като кърмя(така през цялото време на кърмвнето) и ги научих да цокат биби.После вдва ги отучих де!

# 730
Опитайте с каучуков биберон, защото е по-мекичък.

# 731
  • София
И аз два пъти пробвах да давам залъгалка и категорично ми отказа. И по-добре де.

Някоя от вас кърмила ли е новородено в еластичен слинг? Търся клипчета в нета, но не намирам. Идеи?

# 732
  • над кукувичето гнездо
Имаше някъде тема за бебеносене, може там да потърсите.

# 733
Аз. Но беше април, зимно ще е по-трудно. https://m.youtube.com/watch?v=3xlhGj40imk&t=60s общо взето ей така процедирах, но ходех с огромни деколтета и лесно вадех гърдата.

# 734
  • В страната на мечтите
Кактусче, може ли и на мен клипчето за кърмене легнала? Хич не ми се получава, дребната все забива нос в гърдата ми, а и главата й все едно виси, не знам с нещо да я подпирам ли...и един въпрос от серията тъпи: оригвате ли след хранене в тази поза? Ако да, то полза никаква, пак ставаш после, ако не - не връщат ли мляко тогава?

Общи условия

Активация на акаунт