Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 096
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Като видиш клипчето, пробвай, реално лягаш легнала настрани и бебето и то настрани, трябва да си го сложиш на правилната височина спрямо гърдата и нослето няма да е забито. Може да сложиш една възглавница зад гръбчето на бебето и после направо си заспивате Simple Smile

Аз не оригвам в тази поза, дори като беше малка и повръщаше често, в тази поза не съм, винаги заспивах преди нея Grinning Не съм имала проблеми, не знам дали е правилно...но реално бебето ако му се доповръща, ще си повърне, няма как да се задуши от повърнатото, защото е настрани.

# 736
Love_fairy, моите деца пиеха кърма от шише, но имаха предпочитания към накрайника.Може беба да не харесва този, който има на шишето.Големията ми си пиеше от др.Браунс шише, само техните биби хареса, а малкият с Нук.

Мерси за съвета Simple Smile Купих едно шише на Нук с каучукова биба ( каката само с Нук пиеше АМ). Еми.. не иска Simple Smile Явно е зарибено кърмаче. То не е само млякото, ами тя си ме подушва, успокоява... Също така купих 3ти вид биба - абсолютна погнуса и от нея.
Казах на ММ да ми напише една бележка “Коледно парти” и да я лепне на вратата на спалнята 😂 За мен партито ще е тук 😂

# 737
И моят син не иска биберон, броени пъти го е засмуквал. А аз много държа да се научи ииии ще видим накрая кой е по-голям инат.

Батко му се отказа супер лесно на 1г. и 2м. без никакви драми. Но той беше бебе-песен...

# 738
А защо държите? Питам от любопитство. Не виждам кой знае каква полза, но пък доказани вреди има.
Аз съм много щастлива, че отказа бибата сама на 2 месеца. Нищо, че и бях купила всякакви и скъпи, и евтини.
Нито ме ползва за залъгалка, нито си смуче палеца, като й се спи - спи. Но като видя ходещо дете с биба в устата...се чудя защо?

# 739
Моят син първо отказа бибата и после проходи, та сме пас по този параграф Joy Тук може би е мястото да кажа, че никога не съм ползвала бибата като тапа "mute"... Приспиваше се с нея, после я плюеше, та не е бил никога биба маниак. 

Иначе, защото не искам да ме дъвче, а той често го прави след като се е нахранил и защото си лапа ръцете, не точно палеца в момента, но така като го гледам скоро ще го открие. Освен това така си тренират сукателния рефлекс, а със съвременните биберони смятам, че вредите са пренебрежимо малко. С баткото много ни помагаше и при зъбоникненето.

# 740
Аз също не съм ползвала бибата, за да запуша устата на голямото ми дете. Заспиваше с нея и я изплюваше на 10-тата минута. Сега малката никакъв интерес няма, но ползва мен , което не е ок. Та, все ще намерим правилното решение за нас.
Не искам да я насилвам. Изнервя се,плаче. И с шишето така, както споделих. Колко сълзи съм изплакала, че не успях да кърмя първото ми дете. Не ми тежи в момента, но се надявам поне понякога, като се наложи да може едно ядене да направи от шише. В общ интерес е 😂
Чудя се как да го постигна (ясно, че за четвъртък не става) - да пробвам всеки ден на едно хранене да й предлагам в началото малко от шише?

# 741
Той сукателният рефлекс си го тренира с цицата. Хич не са малко вредите, а тези на психо-емоционално ниво могат да са бая сериозни. Лапането на ръцете е нормално и нужно, стъпка в развитието на бебето, давате играчки и скоро ще гризе тях. Но всеки избира.

Ако не искате да ви дъвче, като се наяде, развалете вакуума, слагайки кутрето си в ъгъла на устните му. И вадите зърното 😉

# 742
Love_fairy, а ако таткото даде кърмата с шише?

# 743
Той сукателният рефлекс си го тренира с цицата. Хич не са малко вредите, а тези на психо-емоционално ниво могат да са бая сериозни. Лапането на ръцете е нормално и нужно, стъпка в развитието на бебето, давате играчки и скоро ще гризе тях. Но всеки избира.

Ако не искате да ви дъвче, като се наяде, развалете вакуума, слагайки кутрето си в ъгъла на устните му. И вадите зърното 😉

Нещо не се разбираме изглежда. Под лапане на ръцете имам предвид да ги смуче. Никаква стъпка в развитието не е това, а отвратителен и трудноизкореним навик, пак поради нуждата нещо да се суче, а не от желание да се изследва светът.

Отделянето от гърдата решава моя проблем, но неговия не, защото очевидно има нужда да продължи да задоволява тази нужда.

Така е, всеки си решава, аз само споделих моите причини и не ги налагам.

# 744
Love_fairy, а ако таткото даде кърмата с шише?

Снощи случката беше точно такава. Мъжът ми й дал да яде. Разплакала се е от шишето. Голям рев в било. Днес аз пробвах с 2 различни шишета (това от снощи и новото на Нук). Дори не прави опит да засуче. Бута с език и плаче.
Като беше новородено бебче съм й давала 4-5 пъти от шише и хапваше, но от тогава не съм и явно е забравила.

# 745
Разбира се, че отвратителният навик е етап в развитието. Бебето изпитва дискомфорт от болката във венците, и се опитва да го преодолее и си пъха ръцете в устата, но по този начин тренира двигателните си способности и фина моторика. Координацията ръце-уста, която е изключително важна и необходима, за да се пристъпи към захранване. Освен това така бебета изследват ръцете си, не случайно по-късно си лапат краката, лапат и вашите ръце. С уста опознават света, за това всичко се лапа и лигави. И този отвратителен "навик" не е трудноизкореним, първо, защото не е навик и второ, защото ако дадете на бебето играчки, подходящи по размер и материал, то започва да гризе тях. Не говоря за чесалки, а за всякакъв вид, любимите на дъщеря ми са плюшени и дървени и не са чесалки. Благодарение на този отвратителен навик, дъщеря ми яде кебапчета и мъфини сама на 7++. Нищо, което се случва с бебето не е отвратителен навик. И факт, когато се даде нужната стимулация и играчки, бебето не си лапа ръцете.

Хубаво е да не се подминават минусите при използване на биба, както казах много доказани вредиhttps://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/infant-and-toddler- … iers/art-20048140
Тъй като съм много за естественото развитие на едно дете, как ли са гледали жените бебета без биби Wink

Моля да не се приема поста ми като заяждане, а като информация.

Love fairy, нещо малко странно ще предложа, мъжът ти да се съблече гол до кръста, да я гушне и така да й даде шишето, Да има контакт до кожата му. Може пък да стане. Иначе и щерката отказва, ама не се е налагало до сега да отсъствам и не съм я мъчила да привиква.

# 746
Също без да се заяждам, цялата тази информация ми е добре известна. Големият ми син, както ползваше биба, също дъвчеше на завидно малка възраст, проговори преди да навърши годинка, а на година и половина ползваше изречения. И все пак ми се струва, че говорим за различни неща. Виждала ли сте бебе с палец, тънък колкото му е костта? Защото аз да. Това не етап, доколкото се случва по принцип още в утробата. Изобщо не става дума за стимулация, такива деца го правят, за да се успокоят и често докато спят...

Колкото до естественото развитие на децата, и аз съм за, но гледам да не изпадам в крайности. Въпрос на лично убеждение - аз НЕ вярвам, че природата е съвършена и толкова.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 19:27 от adimommy

# 747
Кърмаче, хранено на поискване, без ползвани биби, не съм виждала да си смуче палеца. Поинтересувайте се защо си смучат палеца малко повече. Не е навик, а проблем и се касае до психо-емоционалното състояние на детето. Как пък моето дете не се успокоява така и не спи така. Явно е дете чудо Wink  но възрастни гризящи си ноктите, заспивали с биберон като бебе, и с палец в устата като деца,  познавам не един. И колко странно - общото при тях е, че са рано захранени, не са кърмени, заспивали са със биберон или шише в уста. Има достатъчно литература по въпроса, спирам до тук.

П.С. последното ви изречение е оксиморон.

# 748
Моите са дълго кърмени и заспиваха с цица, ама си гризат ноктите:( Научих ги на биба, защото иначе искаха да ме джвакат денонощно.

# 749
Обобщавате излишно и за съжаление, невярно.

Има различни деца, с различни нужди. Ако не виждах, че синът ми има нужда от допълнително успокоение (сукане), аз лично нямаше да се напъвам да го уча на биберон. Пък ей го на, кърмен на поискаване е. Между гърдата, биберона и ръцете му, избирам биберон вместо гърда, заради лично моя комфорт и този на другия ми син и биберон вместо ръце, заради неговия. Отново ще кажа, че има огромно значение как се ползва и също мисля да спра.

Общи условия

Активация на акаунт