Откраднат живот 65: Анатомия на гнева...

• 27 540
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Опитвам се да се сетя дали Стаменова е споменавала за подобни изживявания с мъжа си. Тя беше матретирана, психически и физически, от съпруга си. Може да се опита да й помогне.

Мисля, че не.
Но да, може да й окаже подкрепа, като претърпяла насилие, макар и друго.
Според мен и Захариев, въпреки че е мъж, ще й бъде опора.
Сега свързвам онази снимка на двамата на покрива, той ще го приеме много присърце и ще се опита да й помогне.

Ина й е приятелка и ще я подкрепя, но първо, че е в деликатно състояние / а предполагам и покрай появата на Фотев ще си има собствени проблеми/, второ е много млада и неопитна.
Мисля си, че в такива ситуации по-възрастните са тези, които помагат - Захариев, да не забравяме Кръстева, Жени също има добри включвания.

# 541
  • Кърджали
Мисля че всеки ще се опита да говори с нея, но това може да я накара още повече да се затвори в себе си.  Защото това ще е като бъркане в раната за нея сега

# 542
  • Пловдив
Четете постовете както ви изнася.
Едно е да те дръпнат в храстите, друго е доброволно да си отидеш...
Който иска е разбрал.

Не разбирам защо така яростно осъждате това изказване. И защо Shatzi следва да си мълчи? Всеки има мнение и може свободно да го изрази. Дори и да се различава от това на масата.

В случая Shatzi не ви казва, че Зорница доброволно се е оставила да бъде изнасилена от психото или че сама е потърсила това изнасилване, а че е могла да бъде по-разумна и да предвиди какво реално ще се случи като отиде в дома му.
Още при самата поява на Дани в сериала си пролича, че му хлопа дъската. То не бяха стихотворения, не беше крадене на бижута, не бяха покани, не беше следене.. Извинявам се много, но ако човек разсъди малко по-обстойно, ще се сети, че този човек едва ли има "най-невинните намерения".
Цялата тази история, че не бил добре, че ще умира и т.н., че потърси именно нея за помощ беше ясна индикация, че е замислил нещо. Зорница просто трябваше да се усети и да не се връзва на тези глупости.

# 543
А Зорница знаеше ли, че той й е откраднал обецата? Знаеше ли, че той я следи? Ти четеш ли какво пишеш? Това го знаем ние, зрителите, а не героинята.
Слушай сега - никоя жертва не трябва да бъде обвинявана за това, което се случи на героинята Зорница! Никоя! НЕ ЗНАЧИ НЕ!
И вместо да обвинявате Зорница, че е мижела да предвиди нещата (щото тя е нострадамус), се молете това да не се случва на вас или на децата ви!

# 544
Точно така! Още повече предния ден, когато я покани на негово представяне на стихосбирка тя му отказа, беше много мил. Нещата ги пречупвате от гледната точка на зрител, а не от нейната собствена.

# 545
  • София
Хора, моля ви, спрете. Не мога да повярвам как е възможно след показаното вчера да обсъждаме  имагинерна вина на героинята, как едва ли не сама се е вкарала в тази ситуация. Просто се чудя как е възможно да сме се превърнали в толкова бездушни индивиди, за да осъждаме желанието да окажеш помощ и да покажеш доброта.
Коментарите за бельото на Зорница или тялото на Диана, са не по- малко отвратителни. Благодаря за тази естетичност, стил д-р Енчев! Не желая да имам нищо общо с естетичност, която гледа физическота красота и съвършеност преди душевната. Добре че всички не сме така перфектни.

# 546
Мисля че всеки ще се опита да говори с нея, но това може да я накара още повече да се затвори в себе си.  Защото това ще е като бъркане в раната за нея сега
Може би не всички, но ще имат едни физиономии на лицата, когато тя е около тях, което също ще е напрягащо. Няма да се държат нормално с нея, ще клюкарят 100% за случилото се.

Ванилия, да, и аз това си помислих при снимката със Захариев на покрива. Че той ще е може би от малкото хора, на които тя ще позволи да я приближат в буквален и преносен смисъл. Той ще го приеме може би по-лично, все пак е баща на три дъщери, а още когато тя отиде на преглед за да види защо и закъснява, ми направи впечатление как се отнесе с нея - като баща с дъщеря.

# 547
Захариев е добър и мъдър човек, със сигурност ще й помогне по адекватен начин. Личи си и от съвета към Марио.

По повод бельото - този тип 'гащи' са много тренд напоследък, а прашките отдавна не са на мода Simple Smile

# 548
  • густо майна Филибето
Ние за героя на Захариев не можем да сме сигурни кога вижда дъщеря, кога жена Simple Smile И не само за Захариев. Мъжете виждат първо винаги жената. А жените си въобразяват, че мъжете могат да са им само приятели. Може и от това да идва предоверяването на познати.

# 549
  • Бургас
, че мъжете могат да са им само приятели.

Могат,могат!

# 550
Ние за героя на Захариев не можем да сме сигурни кога вижда дъщеря, кога жена Simple Smile И не само за Захариев. Мъжете виждат първо винаги жената. А жените си въобразяват, че мъжете могат да са им само приятели. Може и от това да идва предоверяването на познати.

Съжалявам, ако те обидя, но е отвратително това, което казваш.
Захариев на първо място е лекар, приел жертва на изнасилване, минути след като е станало.
Как би могъл да гледа на нея похотливо в такъв момент?!?

# 551
Момичета , страхотни сте  bouquet !
Не знам от колко време не ми се е случвало да лайквам  почти всички постове  newsm10 /без 2-3  Wink/ !
Сценаристите този път са уцелили в десятката с тази тема , която явно случайно е съвпаднала и със зверското насилие и убийство в Русе .
Наистина  Стаменова и Ина биха могли в този момент да стигнат до Зорница .
Ина го преживя , но понеже беше нейната мутра , явно  не беше толкова впечатляващо , а и тя миличката само притихна и чакаше  гнусотията да свърши .Явно жени , които живеят с такива мъже  придобиват инстинкт за самосъхранение , но нейното беше също толкова гадно като преживяване /психически/ .
Е тя също може би си го е търсила ...
Колкото до прословутите гащи  и чупки в тялото , ами има едно предаване след сериала , в което /поне според рекламите/ т.нар. жени са с вендузи , вместо устни , дирижабли , вместо бюстове , а имат и чупки в кръста , да не говорим за бельото им , с което със сигурност не ходят на истинска работа .Явно  някои  черпят  знанията си за живота от там .

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 19:54 от Ели-ТАЛ

# 552
Съгласна съм с Любознателната - много вярно... не става въпрос за Захариев, а за мъжете като цяло. Те на първо място са мъже, а после всичко останало.
И аз имам най-добър приятел, когото познавам вече 7 години от толкова е и във връзка... сигурно за това на един купон се намърда да спи при мен...

# 553
Лекарите са обикновени хора и определено мъжете гледат И с мъжки очи, а не само с лекарски. Не виждате ли как с пациентите се държат професионално и сериозно, но когато ги няма могат да им се подиграват и присмиват зад гърба помежду си. Аз също съм в болница и виждам кво става така че не се заблуждавайте че са толкова безгрешни

# 554
Става дума за жена след изнасилване, с пост-травматичен шок. Мъжете не са изверги, че да гледат на такава жена като сексуален обект.

Общи условия

Активация на акаунт