Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 705
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Аз бих добавила тест васерман и за хив

Ева, за какъв хепатит точно, и какво точно са ти изследвали

# 541
HappyHbsAg, Wass, HIV, anti HCV са част от изследваните неща, спин и васерман ясни, другите не съм сигурна кое кое е. Едното е австралийски антиген, другото хепатит.
Вкарах се във филм с този хепатит из училищата и много ми се иска да чуя, че щом аз съм здрава, и децата не са заразени. (смятам, че със сринатата си имунна система бих лепнала вируса на секундата)

# 542
А, аз за васерман казах за другата девойка, дето ще изследва еякулат. На нея ги препоръчвам
Теб какво те притеснява, по училищата има хепатит а. Аз със срината имунна система лятото бях в хепатитното отделение в инфекциозна  с детето с друга бактерийка, 10 дена откарахме там, облсужваше ни същия персонал, санитарката циганка ми сменяше системите и т.н. И не го лепнахме. Тия дни пак пускахме изследвания по друг повод, и го нямаме.Дъщеря ми е на имуносупресивна терапия от година, и не го лепна. Мъжът ми работи от 10 години в болница,  не е ваксиниран и болен. Успокой се. Не е толкова лесно и опасно.
Ти си изследвана за хепатит Б и Ц, които са опасни и увреждат черния дроб. Хепатит А, макар и неприятен, и макар и да пишат всякакви хипохондрични неща из форума, не е опасен, много рядко става хроничен или води до увреда.Разбира се, не съм хукнала да се заразявам.
Заразата тръгна от ромските гета и вероятно се шири из ГТ. Децата да си мият ръцете, да не ядат с ръце, да спазват хигиена. Това ни съветваха и от инфекциозна, а там препдолагам са най-запознати. 
Ако толкоз се притесняваш, пускайте периодично по една урина за по 5 лева. Ако има проблем, се повишава билирубин и там какво беше още, ще го хванете навреме. Така ще си по-спокойна.

# 543
Ясно, благодаря (не знам къде е гушкащото емотиконче).

# 544
Напий го и го разпитай!
Извинявай, не се сдържах.
Сега сериозно. Той навит ли е за такова изследване? А ти ще си правиш ли?

Естествено, че съм говорила вече с него и си е навит, това е напълно нормално. Какво да го напивам и разпитвам? Думите му и без това не са ми важни, искам всичко документирано, за да знам, че ще съм здрава. Grinning
Имам всички изследвания за абсолютно всичко и са чисти.
Просто се чудя кой е най-добрият вид за микробиология. Кръвните са си ясни.

# 545
А ако си направи изследвания и вечерта преди да излязат резултатите трЕсне нещо чуждо?
Извинявай,не се сдържах Grinning
/гаранция никога няма,особено с мъж/

# 546
А ако си направи изследвания и вечерта преди да излязат резултатите трЕсне нещо чуждо?
Извинявай,не се сдържах Grinning
/гаранция никога няма,особено с мъж/

То по тази логика никой никога да не прави секс без предпазни мерки... За да не тресне мъжът някоя преди жена си Grinning
Сляпа вяра на никого нямам,изчакала съм една година, преценила съм, че мога да имам доверие в човека до себе си и съм се решила на тази стъпка. Гаранция-Франция
Някой запознат със тези изследвания ако има възможност да пише Blush

# 547
идвам с малко смешен въпрос ... но ... ханшът може ли да се разшири през годините, без качване на кг, без раждане ... самата костна структура

# 548
Мисля , че да.

# 549
От-до колко години? Ако е докъм 25, да.
После не мисля.

# 550
На някой случвало ли се е в резултатите от урина да пише "следи", какво по-точно трябва да означава това?

Скрит текст:
pH   7.5       4.5-8.0   
     Oтн.тегло/Specific gravity   1.015       1,000-1,030   
     Белтък урина/Protein   Trace       (-) negative   
     Глюкоза/Glucose   Neg       (-)negative   
     Кетони/Ketones   Neg       (-)negative   
     Уробилиноген/Urobillinogen   Normal17umol/L       неувеличен   
     Билирубин/Billirubin   Neg       (-)negative   
     Кръв/Blood   Neg       (-)negative   
     Левкоцити/Leucocytes   Neg       (-)negative

# 551
Shy&beautiful, лабораториите имат пакети, които са кръстени по различен начин. В Рамус е Трансмисивни инфекции. Цената е около 50 лв. обикновено.
Включва СПИН, HBsAg, хламидия трахоматис IgG/IgM, сифилис – CLIA, Микробиологично изследване на секрет /влагалищен, уретрален или еякулат/.
Ако си решила, заведи господина. Но го направи и ти.

# 552
Препоръчайте моля ефикасно средство при започващ херпес на устата, за да не се развие.

# 553
Препоръчайте моля ефикасно средство при започващ херпес на устата, за да не се развие.
Някакво кремче от аптеката с Ацикловир.  Има с различни търговски наименования и цени. От 3 до 8 лв. Аз последно съм ползвала Ацик.

# 554
Най-добре си вземи Валтрекс щом е в началото. Таблетки са и веднага пресича. Обаче е 20лв. Не знам дали ще ти се дават. Но при нас работи безотказно.

Общи условия

Активация на акаунт