Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 727
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Мислех че оргаметрила е за потискане на овулацията, един вид като противозачатъчно. Но както и да е. Изненадвам се че се изписва нещо за функционални кисти, а нас ни мъчат което когато се спука.

# 466
Оргаметрил е синтетичен прогестерон. А функционалните кисти са от недостиг на прогестерон. Затова помага. Не е за подтискане на овулацията, защото се пие по схема, след предполагаемата овулация. От 15 до 25 ден.

# 467
Аз така пих Дуфастон (прогестерон) 6мес. за болезнен цикъл, но като го спрях пак почнаха болките..

# 468
Аз така пих Дуфастон (прогестерон) 6мес. за болезнен цикъл, но като го спрях пак почнаха болките..

Най-добре е да не се пие нищо хормонално, защото след година, две се появяват много по-сериозни неща

# 469
Здравейте. Бременна съм в 8ма г.с и от както забременях имам суха кашлица вечер и се мъча да отхрачвам сутрин. Ходих на лекар, защото в последствие се появи и кръв в храчката. Казаха ми че е от напъване, не ми правиха снимка на бял дроб и ми изписаха антибиотик Амоксиклав за 10 дена. Седмица след спиране ба антибиотика кашлицата се появи пак с жилки кръв сутрин, трудно отхрачване и задух. Най странното е че през останалата част от деня не кашлям. Не знам вече какво да правв, ходих на 3 лекари и никой не знае какво ми е!

# 470
Ако е само сутрин,да не би да спиш с отворена уста? Задна хрема, алергии, сух въздух, рефлукс? Иди на УНГ да види
Това ми хрумва на първо четене

# 471
Ако е само сутрин,да не би да спиш с отворена уста? Задна хрема, алергии, сух въздух, рефлукс? Иди на УНГ да види
Това ми хрумва на първо четене

Задна хрема, да. Имах преди и алергия от прах, възможно е да се е обострила.

# 472
Да, ми затова предположих, успокой се. От хремата се стича, сутрин излиза.  Отвратително е, неприятно, но масово. Иди на УНГ, предвид че си бременна не смея да препоръчам лекарства и т н. Той ще препоръча Simple Smile

# 473

Най-добре е да не се пие нищо хормонално, защото след година, две се появяват много по-сериозни неща
Какво се получава след две години след 7 дневен прием на хормон?

# 474
За 7 дневен прием нищо. Аз говорих за себе си, когато приемах една година

# 475
Пила съм "Оргаметрил" / "Дуфастон" на два пъти. Интересното е, че на мен ми се отрази страхотно - менструалният ми цикъл мина много по-леко и комфортно от обичайното след приема му, и двата пъти. Не знам как да тълкувам това.

# 476

Образувания в гърдите ли получихте?

# 477
  • Пловдив
Някой прекарал ли е тазгодишен грип?
Чудя се дали съм го хванала. Лека температура, отпадналост и хрема. Втори ден така. Дали да бързам да ходя на лекар?
Тази година имаме ли различен грип или все някой от старите?
И днес пих респивакса. Ама дали е добре да продължавам при това положение?

# 478
Дали е възможно от АД да ми е още по замаяно?

# 479

Образувания в гърдите ли получихте?

Да, но не само това

Общи условия

Активация на акаунт