Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 678
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Kalina, преди месец се нагласих с много лош бронхит и бях две седмици на антибиотик (гърло, хрема, пълна програма) и ми беше станало същото. После мина след няколко дни. Може и при теб да е така. Ако продължи и те притеснява иди на лекар.

Благодаря! Аз също пих АБ, изпих 3 един след друг, а не бях пила от 10 години!
Надявам се да е от това и да мине!

# 586
Ще ти мине! Hug

# 587
При мен проблема със стомаха продължава. Какво ли не опитах с храната, неща за запек и на следващия ден отново си получавам болката в стомаха. И отделно явно и нервите са ми се обострили, защото постоянно ми гори както гърба, така и ушите и усещам понякога бодежи в главата.

# 588
Здравейте! От известно време се чувствам доста уморена, няма желание за нищо. В последствие ми се подуха лимфни възли, които лекари заключиха, че се подуват от сливиците ми, мъдреците и камъни в сл. жлеза. Двама хематолози казаха, че нямам хематологично заболяване. Еднокринолог ми пусна изсл. за автоимунни заболявания-нямам. Единствено титъра на ANA скрининга е по-висок 1:320, нормата е до 100. Казаха ми че този “нисък” титър е напълно нормален за моментното ми състояние. Планирам бременност и доста ме притеснява тази стойност. Да пусна ли нещо допълнително? Благодаря!

# 589
Ми Ана профил пусни. Това се пуска при положителен Ана скрининг. На ревматолог ходи ли.

# 590
Не, ана профил пуснахме заедно със скрининга. Профила е в норма. Имам някакви съмнения за лупус, но след като профила е ок не знам дали да продължавам да ровичкам или да спра да се психясвам... много се натоварвам 😔

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 23:46 от bubanka

# 591
Други оплаквания имаш ли

# 592
Ами от време на време ми излизат афти в устата, на два пъти ми се поду глезена и от време на време ме позаболява китка, врат, бедро... другото което доста ме притеснява са нощни изпотявания от време на време, не са много обилни, но се усещам.. като цяло отпадналост, много трудно се концентрирам, започва главоболие.. така погледнато ми звучи много зле на мен поне 😔, доктора казва няма автоуминно

Не знам дали от хронично възпалени сливици може да получа неразположения от типа..

Забравих да ти благодаря, че ми отговаряш, доста ми помага дори само да споделя 💜

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 08:58 от bubanka

# 593
  • Варна
Вчера сутринта ми беше зле и реших, че е от Авелокс, бях пила вечерта. С бронхит и задна хрема съмнот 2 м. Вдигнах всички с краката нагоре и ми смениха Авелокса с Панцеф. Сутрината всичко беше ок докато не си изпих хаповете: еуреспал, синулан форте. Почнах да душа, все есно някой седнал на гърдите ми, зачервявам се, втриса ме. Преди да пична прием на тия лекарства си имах хрема и кашлях сутрин. Имах тонус, сега съм като убита. Та може ли да е страничен ефект еуреспал, да речем?
Вчера се наливах с вода и до към 14 ч бях значително по-добре.

# 594
Аз бих заподозряла билковото- синулан. Спри него
Милена, ако имаш възможност посети ревматолог. На база Ана скрининг има основание. Дъщеря ми е с подобни резултати и с ревматоиден артрит. При нея други неща извън профила са завишени. Ревматолог ще прецени най добре.

# 595
Някой ползвал ли е лепенки за папиломи от рода на Skin Tag Patch? И действат ли, не са ли опасни?

# 596
Аз бих заподозряла билковото- синулан. Спри него
Милена, ако имаш възможност посети ревматолог. На база Ана скрининг има основание. Дъщеря ми е с подобни резултати и с ревматоиден артрит. При нея други неща извън профила са завишени. Ревматолог ще прецени най добре.

Благодаря ти!

# 597
  • Sofia
От няколко дни имам накакво стягане в ляво отзад на кръста...май е от бъбрека Cry Пия червена боровинка,липов чай и този на цяръ..Какво да пия,ако стане по-болезнено?Какви изследвания да направя?

# 598
Пусни си стерилна и обикновена урина
Пий ношпа или бусколизин за облекчаване на болката
Не знам друго какво да пиеш, освен боровинка и чайове- мечо грозде и царевична коса пия за цистит. За Цистит казват и монурал.  МОже би неоренал.

# 599
  • София
Ами от време на време ми излизат афти в устата, на два пъти ми се поду глезена и от време на време ме позаболява китка, врат, бедро... другото което доста ме притеснява са нощни изпотявания от време на време, не са много обилни, но се усещам.. като цяло отпадналост, много трудно се концентрирам, започва главоболие.. така погледнато ми звучи много зле на мен поне 😔, доктора казва няма автоуминно

Не знам дали от хронично възпалени сливици може да получа неразположения от типа..

Забравих да ти благодаря, че ми отговаряш, доста ми помага дори само да споделя 💜

За нощните изпотявания и отпадналостта може да провериш кръвна захар и инсулин. Дано скоро си по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт