Тунис - 2019/2020?

• 94 476
  • 798
  •   1
Отговори
# 270
  • Beyond the Frontiers
Става въпрос за лятото - юли, август. За този момент няма за никъде почти. Ни за Тунис, ни за Египет, а това са единствените ми месеци с възможност за почивка.
Между другото ние бяхме юли в Тунис и не беше кой знае колко топло
Програми има. Не са потвърдени, но така или иначе срокът за потвърждение е 21 дена преди датата на пътуване. Такава е ситуацията в последните 2 години, че нещата се случват в последния момент... Или не се случват въобще.

# 271
Здравейте, ние си запазихме за 25.09 в Golden Tulip Taj Sultan 5*. Не съм с големи очаквания за качеството, но все пак е Африка. Въпросът ми е свързан с валутата, дали може само с Евро, без да се сменя в тяхната? В Египет едва се отървах от местната валута, всички искаха " one" долар.

# 272
За съжаление Египет лятото са го отказали, а в Тунис не ми се ходи втори път. По един път навсякъде.
Иначе трябва да свикнем с маски и затворени магазини. Нещата скоро няма да се оправят

Не знам от къде е тази информация. Има полет днес, другата седмица. Промо оферти за 20.06....може би няма да станат всичко полети, но ако питате агенцията си, ще ви насочат към по-сигурни дати.

Всеки си има глава на раменете и право на лично мнение. Има си дестинации, които привличат едни хора, а отблъскват други. Нормално.
И нашата резервация ни я анулираха,а така исках да видя пирамидите !Пренасочват ни към Тунис и с мъжа ми сме много разочаровани.Полета щеше да е 20.06

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 21:49 от MG18

# 273
В момента в Египед е адска жега, въобще не съжалявайте...в Тунис много ми се ходи, щото в Египед вече съм била, пък аз не повтарям...

# 274
Здравейте! Не съм писала до сега в Темата, но я следях с интерес! На 26 май се върнах от почивка в Тунис, град Сус и искам да споделя впечатлениятя си, дано са полезни! След 6 поредни години почивки в Турция, през март 2020 бях в Хургада и тази година на ред дойде Тунис! На мен лично Турция много ми допада, от почивката в Хургада бях разочарована, но в Тунис прекарах наистина невероятно! Въпреки, че хотела който бях резервирала не беше отворил, ни преместиха в хотел от същата верига но от по-висок клас! Няма да споменавам име /по разбираеми причини, за повече информация на лични/, но всичко беше ОК! Маски на територията на хотела носи само персонала. Навсякъде се дезинфекцира непрекъснато. На открито маски не се изискват, само в магазините и в музеите. Имаше вечерен час - 22,00, но поради часовата разлика това е 24,00 българско време и за мен не беше проблем /вече бях полузаспала/, трябваше да бъдем на територията на хотела. Но имам съмнения че този час се спазваше дори от местните. Изобщо останах с много добри влечатления от цялата почивка. Времето беше много хубаво, морето за мен беше също ОК, може би само малко повече духаше вятър за моя вкус. Е това е! Не се колебайте.......заслужава си, а градчето Сиди бу Саид е с невероятна атмосфера!

# 275
Ами, не повтаряш, Крис, 3 пъти го повтори
Египед та Египед

# 276
  • Някъде в Европа...
desislava2670@abv.bg , защо на лични?! Какви са "разбираемите" причини?! Нали темата е за това - да споделяме впечатления от хотели, допълнителни екскурзии, ТА, от които сме доволни или недоволни, и така да се натрупва полезна база данни за всеки следващ, решил да почива в Тунис..Или нещо греша?!

# 277
Кристина пише Египед?
Чак си мисля, че са и хакнали профила Joy

# 278
Не написах името на хотела за да не прозвучи като реклама, но щом смятате че е ОК, бях в хотел Мархаба Роял Салем тъй като се оказа, че Мархаба клуб все още не работи поради малко резервации. Хотела е доста добър, с добро обслужване и приемлива храна за моя вкус, разбира се! От допълнителните екскурзии ми хареса, амфитеатъра в Ел Джем, а от зоопарка във Фригия съм малко разочарована. И двете места ги посетихме като си наехме джип със водач от тамошна туриситическа агенция, но не помня името й. В Картаген и Сиди бу Саид бяхме с агенцията от България - Емералд. Музея Бардо в столицата беше затворен.

# 279
С коя агенция бяхте и на място ли разбрахте, че хотела не работи? Ние пътуваме другата седмица и сме запазили точно Мархаба клуб.

# 280
Да, буквално на летище Енфида ни казаха че Мархаба клуб не работи, но не се притеснявайте - Мархаба Роял Салем е от по-висок клас, няма да съжалявате! Бяхме с Емералд!

# 281
Музея Бардо в столицата беше затворен.

В Сус също има музей на мозайките, и макар  да е по-скромен, съдържа втората по големина колекция мозайки в света (след Бардо). Беше в голямата крепост (Касбата) в стария град, тая дето е на върха на баира, и може да се иде пеша...

# 282
  • Beyond the Frontiers
В момента в Египед е адска жега, въобще не съжалявайте...в Тунис много ми се ходи, щото в Египед вече съм била, пък аз не повтарям...
Египет си е супер. Но само за плаж. Чак адска жега....

Тунис ще има супер оферти и ще върви цяло лято. Според мен е добра алтернатива на Турция и Египет. Най-вече за любителите на хубави плажове и море в комбинация с интересни исторически обекти.

# 283
Музея Бардо в столицата беше затворен.

В Сус също има музей на мозайките, и макар  да е по-скромен, съдържа втората по големина колекция мозайки в света (след Бардо). Беше в голямата крепост (Касбата) в стария град, тая дето е на върха на баира, и може да се иде пеша...

Да, този музей работеше, както и археологическия музей!

# 284
Здравейте, на 22,06, трябва да пътуваме, но хотела ни ще отвори на 01,07,. От агенцията все още нямам адекватен отговор къде ще ни настанят. До последно се мъчат да ми обясняват как оферти на неработещи хотели не се продавали, а вече станах свидетел на много такива случай. Хотела, който сме избрали е Sahara Beach AquaPark Resort свързах се с тях и ми отговориха, че отваря от юли. Има ли други за този хотел?

Общи условия

Активация на акаунт