Тунис - 2019/2020?

• 94 326
  • 798
  •   1
Отговори
# 675
  • Dublin
Здравейте,
върнахме се вчера от Хамамет, пътувахме с Емералд, бяхме в хотел Бел Азур 4*.
Хотела беше избран по следните критерии - не много голям комплекс, хубав плаж, локацията (близо до магазини, медината на Хамамет), интернет в стаите и на територията. Приоритет ни беше плажуването и не сме ходили много по екскурзии.
Като цяло сме доволни от почивката, времето беше хубаво за плаж, морската вода топла, прекрасен ситен пясък.
Записахме само една екскурзия - до Картаген и Тунис -  беше интересно да се видят тези места, но според мен агенцията излишно удължава времето на екскурзията, може спокойно да се вместят в половин ден. Включения обяд беше покъртителен, дегустацията на вино също беше излишна, губене на време. Екскурзоводката за деня, Татяна, беше много добра, тура е на руски.
Персонала в целия хотел е много мил и любезен, оставяхме бакшиши на камериерки и в ресторанта, през ден. При регистрация се плаща туристическа такса, има обменно бюро на рецепция, банкомат също. Карта почти не съм ползвала, имах приготвени евро и обръщах, но в по-големите магазини може да се плаща и с карти.
Стаите в хотела - големи и чисти - леко захабени, но поне чисти. Много странна практика за хотелските хавлии имат - камериерките минават към 10 сутринта и събират всички хавлии и после оставят нови чак като влязат да чистят (обикновено това беше към 3 следобед).
Безжичния интернет - връзка в стаята ту се появява, ту изчезва ( а рутера беше в коридора до нашата стая), добра връзка на рецепция и на плажа.
Храната - ОК. Имаше много салати, местни ястия, готвени зеленчуци, меса, риба всеки ден (не винаги добре направена), тестени изделия, пици.  Тъй като имаше богат избор все се намираше нещо интересно да се пробва и да е добре сготвено и овкусено. Много малко плодове, очаквах по- голямо разнообразие. Много сладки десерти ( торти, пасти и тн). 
Напитки - кафе, капучино, сокове - всичко е разтворимо, не е много добро качество. Алкохолните напитки са местни - розето беше супер, коктейлите - пълна скръб, пробвах 1-2 от любопитство.
Анимация - през деня има йога, водна аеробика, уроци по танци, вечерта имаше разни шоута, полагат усилия, създават настроение.
Хамамет - около хотела имаше разни магазинчета, супермаркети, аптеки, кафенета. Разглеждахме си спокойно. Да, идват да досаждат понякога но се махат като се каже по-настоятелно Не. Определено се чувствах по-спокойно в Тунис, в сравнение с Мароко например.
До Медината в Хамамет е 5 динара с такси, хубава е за разходка и сувенирчета. В хотела имаше голям сувенирен магазин и също за килими, цените бяха приемливи.
Емералд - като цяло съм доволна от тях по време на записване, организацията на пристигане и заминаване беше добра, представителката в хотела, Наталия, беше ок според мен. Пламен от Емералд се появяваше от време на време и също превеждаше на български по време на екскурзиите.
Като ударим чертата - починахме си добре (това беше идеята Grinning ) и пак бих отишла в Тунис за морска почивка, но може би в друг курорт и хотел, за разнообразие.

# 676
  • Beyond the Frontiers
Бел Азур и Сол Азур са доста читави. Аз поне не съм имала оплаквания това лято.

# 677
Здравейте! Имате ли актуални впечатления от хотелите Щайнбергер Marhaba и TUI Magic Life Africana в Хамамет?

TUI e страхотен хотел, храната е добра, анимацията също. Единственият проблем за мен е, че масите за храна навън са крайно, крайо недостатъчни и трябва да се храниш вътре, иначе ако се върна в Тунис, ще отседна пак там Simple Smile

# 678
Здравейте! Имате ли актуални впечатления от хотелите Щайнбергер Marhaba и TUI Magic Life Africana в Хамамет?

TUI e страхотен хотел, храната е добра, анимацията също. Единственият проблем за мен е, че масите за храна навън са крайно, крайо недостатъчни и трябва да се храниш вътре, иначе ако се върна в Тунис, ще отседна пак там Simple Smile
Ние бяхме в края на юни в Хамамед.Чистотата беше зле,анимацията още по -зле.Храната превъзходна.Иначе базата е хубава,но стара.Както вече съм споменала,имахме хлебарки -огромни

# 679

Ние бяхме в края на юни в Хамамед.Чистотата беше зле,анимацията още по -зле.Храната превъзходна.Иначе базата е хубава,но стара.Както вече съм споменала,имахме хлебарки -огромни

Хлебарки не съм видяла, но за базата ще се съглася. Ние бяхме доплатили за стая с гледка към морето и след разправия на рецепцията на втория ден най-накрая ни настаниха в такава. Grinning Иначе наши приятели бяха в сградата срещу пързалките и тяхната стая беше след ремонт, но за съжаление макар и да имаше прекрасна гледка нашата стая беше с много овехтяла база.

# 680
  • На планетата Земя
Много благодаря за споделеното!
Ние обмислихме всички аспекти на една евентуална зимна почивка на това място заедно с екскурзиите, които бихме направили, както и тези, които бихме пропуснали (Шехеразада, пиратски кораби) и се отказахме от дестинацията. Заменяме я с място далеч на север, с коледно настроение и ще се организираме сами, както правим в 99.9 процента от случаите.

# 681
  • Beyond the Frontiers
Програмите за 2023 вече са налични. В топ месеците ще има 5 полета на седмица само за район Сус, Хамамет.
Все още само за остров Джерба няма.

# 682
Ако някой е отсядал в този хотел  Тhalassa sousse resort & aquapark, моля за отзив

# 683
  • София
В голяма чуденка съм...
Досега над 10 г почеваме само в Турция, но сега предвид и по-високите цени там май гледаме в друга посока - Тунис. Изчетох темата, че препоръчвате 5* хотели, и май съм се спряла на GOLDEN YASMINE MEHARI HAMAMET TALASSO.
Гледам от 02.07, /т.к детето е 7клас и има матури, та тогава има дупка в графика/ , как е времето тогава, да не е някаква ужасна жега и влага.

# 684
  • София
В голяма чуденка съм...
Досега над 10 г почеваме само в Турция, но сега предвид и по-високите цени там май гледаме в друга посока - Тунис. Изчетох темата, че препоръчвате 5* хотели, и май съм се спряла на GOLDEN YASMINE MEHARI HAMAMET TALASSO.
Гледам от 02.07, /т.к детето е 7клас и има матури, та тогава има дупка в графика/ , как е времето тогава, да не е някаква ужасна жега и влага.

Били сме в Тунис в началото на август. Не беше някаква непоносима жега- около 33 градуса, но влага имаше. И морето беше като чай, нямаше опция за разхлаждане там. Басейните си бяха чудесни като температура.

Като цяло времето не беше непоносимо горещо.

# 685
А за Джерба видях един хотел TUI MAGIC LIFE Penelope Beach, коя ли БГ агенция ще/работи с тях? Гледам миналогодишни оферти и нещо не виждам да се предлага.

# 686
  • Beyond the Frontiers
А за Джерба видях един хотел TUI MAGIC LIFE Penelope Beach, коя ли БГ агенция ще/работи с тях? Гледам миналогодишни оферти и нещо не виждам да се предлага.
Абакс - но те не работят директно с агенции. Трябва да се свържете с техен агент.
Хотелът е доста добър. Има си собствен аквапарк, който влиза в цената. 24 часов all inclusive. Голяма територия, интернет навсякъде. С много, много добра анимация.
Цени за Джерба още няма, Абакс обещаха да пуснат офертите съвсем скоро.

В голяма чуденка съм...

Хубавото на Тунис са плажовете...но като ниво на услуги, база двете дестинации нямат нищо общо. Тунис е доста по-скромен.

# 687
Здравейте , правя резервация за Джерба
От 27 май , пътуваме 2 възрастни с един тийн. на 15 год. и един разбойник на 3г.
Ориентирала съм се към хотел Djerba aqua resort !
Ще съм благодарна да споделите мнения !

# 688
  • Beyond the Frontiers
Здравейте , правя резервация за Джерба
От 27 май , пътуваме 2 възрастни с един тийн. на 15 год. и един разбойник на 3г.
Ориентирала съм се към хотел Djerba aqua resort !
Ще съм благодарна да споделите мнения !
Клубен хотел с голяма територия. Реално между него и плажа е аквапарка, т.е. има си ходене. Говорим за истински аквапарк. Но се доплаща - миналата година от сорта на 20 евро на човек, за целия престой. Иначе в район МИДУН е доста по-оживена, има заведения, магазини. Разкошен плаж - широк, дълъг.
По-висок клас с аква парк е TUI Penelope.

Дали днес не си говорих с вас?

# 689
Като сме на тема Джерба, има и Iberostar.
 Там също изглежда много хубаво. С нетърпение очаквам да публикуват цените за този остров. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт