Свекървата иска да живее с нас.

• 28 337
  • 346
  •   1
Отговори
# 165
Голяма грешка е,че си се съгласила свеки да дойде да живее при вас.
Сега тя явно не смята ,че е на гости ами е в къщата на сина си,тоест си е вкъщи.Защото ти си му приятелка,а не съпруга.И съответно жената си прави каквото си иска.Самата ти го наричаш,,приятеля ми,,.а свеки предполагам е със стари разбирания.
Според мен приятеля ти трябва да обясни на майка си как седят нещата и да уточните ти ли си на гости или тя.
И тази,която е на гости да си намери отделна квартира.
Иначе няма оправия.
Относно квартирата имаме напредък, регистрирахме я където трябва. Лошото в тази ситуация ,е че тук където живеем, можеш и 5 г да си чакаш за квартира, не е като в България, веднага да си намериш. Той много добре усеща, че ни пречи.
Не бих казала, че е с много остарели възгледи, защото е родила брат му и него  много млада.
Но може би си права,  тя  просто не се чувства на гости, а вкъщи, все пак живее тук. Те май много свекърви си мислят, щом са при сина си, вече са си вкъщи и всичко им е позволено. Smiley

# 166
  • София
И твоята майка да беше, същото щеше да стане, че и отгоре, но като си ѝ свикнала, не ти бърка така в очите.
Затова не е опция да се тикат млади и стари на едно място, въпреки че в това отношение, мъжете са много по безгрижни- те не се борят за Главна домакиня и шеф семейство.
Дори се чувстват добре - ако не едната, другата ще пусне техниката и ще сготви, и ще простре, а за него работата намалява......

# 167
  • София
По- безгрижни са, защото майките на жените са склонни да дават заден, когато дъщерята има собствено семейство, докато свекървите си умират да се нарат в живота на сина си, та чак до гащите, ако може.

# 168
И твоята майка да беше, същото щеше да стане, че и отгоре, но като си ѝ свикнала, не ти бърка така в очите.
Затова не е опция да се тикат млади и стари на едно място, въпреки че в това отношение, мъжете са много по безгрижни- те не се борят за Главна домакиня и шеф семейство.
Дори се чувстват добре - ако не едната, другата ще пусне техниката и ще сготви, и ще простре, а за него работата намалява......
Моята майка много обича да размества, но съм сигурна, че в тази ситуация, нямаше да си прави каквото си е наумила. 

# 169
  • София
Скрит текст:
Моята майка много обича да размества, но съм сигурна, че в тази ситуация, нямаше да си прави каквото си е наумила. 

Ох, все нещо щеше да направи както тя го вижда- жив човек е и няма как да седи като фикус до вратата.
Но, мъжът ти нямаше да забележи, а ти не можеш за всяко нещо да я овикваш, нали? Simple Smile

# 170
https://
Човек ако иска може за всичко да си намери причина да си овиква. Въпросът е да постави граница, с какво може да се примири и с какво не. Моята граница не само беше пекрачена, ами направо прескочена. Било каквото било, вече си имам едно на ум за нея.

# 171
Ми очертай ги по-ясно и ги отстоявай.Добри съвети ти дадоха тук.

Аз ако съм,изобщо няма да занимавам милото с това..Правя по едно следобедно кафе и сядам на откровен разговор с госпожата и излагам своята гледна точка като директно ѝ казвам че не водя преговори,а изяснявам положението,и докато не приключа,не желая да бъда прекъсвана по никакъв начин.А положението е следното.
Тя е дошла в моя дом,а съм постъпила човешки като съм я приела,защото всъщност,това са постъпки към по-добро бъдеще/пенсия/ за нея,не за мен, и,че ако не може да цени доброто отношение и уважението което се проявява към нея,то нещата бързо могат да се обърнат  и отношението вече да не е толкова мило и добро.В прав текст заявявам че,чергите не са проблем,но проблем е, че някой си позволява да пренебрегва мнението ми и да не го зачита в собствения ми дом,и че това е равносилно на незачитане към мен самата.
И щом ми се налага  за такива дребни неща като едни черги,то няма как да бъда спокойна и сигурна,че няма проблем в комуникацията помежду ни.
И...давам тридневен срок,в който чергите трябва да изчезнат.Дали и тя ще изчезва с тях,оставям на нея да прецени,но ако смята да остава в моя дом,то това са правилата които ще трябва да спазва.В нейния дом,тя е господарка,в моя дом - аз:)

# 172
  • В.Търново
Не допускайте да идват да живеят с вас.Отстоявай си на своето.Кажи, че си достатъчно отговорна и ще се справиш с грижите за бебето.Старите нямат място при младите.За 2-3 дена гости-да, но за по-дълго или постоянно-не.

# 173
  • София /Абсурдистан
Виждала съм хора, които живеят заедно на различни етажи на къщата, помагат си, уважават се и се разбират добре, то си е до манталитет обаче.

# 174
  • В.Търново
Виждала съм хора, които живеят заедно на различни етажи на къщата, помагат си, уважават се и се разбират добре, то си е до манталитет обаче.
Сама го написа НА РАЗЛИЧНИ ЕТАЖИ.

# 175
  • Варна
Те понякога и различните етажи идват твърде близо...

# 176
Сама го написа НА РАЗЛИЧНИ ЕТАЖИ.

Ние сме така  ама не съм със свека. И пак има дреболийки,които дразнят...

# 177
Важното е да са дреболии нещата, които дразнят. Те се преживяват.

# 178
  • София
Чета, чета и умът ми не го побира... моля по-възрастните дами да ми обяснят каква е причината тея черги да бъдат сложени там! Нито на майка ми, нито на свекърва ми би им хрумнало да направят подобно нещо. За мъжът е ясно, те не се впечатляват от такива неща. Дали ще е черга, или килим, за него е все тая, сигурно затова не е задълбал повече. За мен въпросът е принципен. Отиваш в чужд дом, където са те приели от добра воля. Питаш дали може нещо да се промени и като ти се каже “не може”, пак го правиш. Защо? Ей това не мога да си го обясня! За да има драма, за да се покажеш по-разбираща от младата бъдеща снаха, или просто напук. Много гадна постъпка. Очаквам още много такива, ако това не бъде парирано от сега. Наглостта не спира да ме изумява.

# 179
  • София /Абсурдистан
Най- вероятно е да е направено с добри намерения  Simple Smile На мен и през ум не ми би ми минало да се разпореждам в дом, който си има домакиня. Майка ми също не би го направила. Ама хора разни.

Общи условия

Активация на акаунт