Свекървата иска да живее с нас.

• 28 325
  • 346
  •   1
Отговори
# 195
Хич не ме бива да си крия емоциите,та и аз си представям как съм изглеждала от страни и всеки път ме избива на смях,ама тогава хич не ми беше смешно.Остави това,ми и пижамата ми беше леко прозрачна,та баща му искаше да му дам един апарат за кръвно,направо се увих в един чершаф и тръгнах като призрак.После си го изкарах на моя защо не заключва,и ми олекна на душата.Хубавото на бременността е,че крещиш на хората като ти е нервно,а те просто се съгласяват и правят каквото си казал,трябва да се използва момента за велики подвизи.

# 196
А чергите? Не се заяждам, наистина ми е интересно. Разкара ли ги тия грозни неща от дома си?
Прибрала ги е някъде в нейната стая.

# 197
  • Най-красивата страна
Нищо не ме изненадва.
Ние живеем в жилище дадено ни от майка ми,тук съм отгледана аз и тук отглеждам децата си.
Докато един ден си пиех кафето в хола и нахлу,познайте:
сестрата на свекърва ми.
На въпроса,защо не чука?- ами аз съм си у нас.
Да поясня не сме близки,аз у тях не съм ходила.

Що за наглост .Това е достойно за темата ,,Селски номера и пинизи,,.

# 198
  • София
Ами те повечето свекърви са така - домът на сина им го смятат и за собствен и се чувстват като удома си. Дори  и да не му е наследствен от родителите. Влизат си и си правят каквото искат, а снахата я смятат за вещ или по-скоро за инкубатор на тяхното дете - демек внучето. Снахата също така нищо не знае и нищо не може, а те 2-3-4 деца са отгледали, нищо, че рално нито едно не са гледали, а са ги давали на техните свекърви да ги гледат, защото такава е била традицията - да раждат от 18 годишни и да мятат бебето на бабите и дядовците, а техния ред идва с внучето. И понеже напоследък не става точно така и хората раждат не  само като станат пълнолетни, а като си намерят половинка и що годе читава работа, гледат си сами бебета - имаше едно поколение баби, които хем техните собствени деца не са гледали, хем сега не им оставят внучетата за цялостно гледане, т.е. с месеци и години, не говоря за виждания по няколко чАса. Та това поколение баби са от най-злите свекърви, щото уж дошъл техния ред и те бебе да гледат /внучето/, пък те нещата се променили и вече родителите си гледат децата. И се започва със серияла - как да вгорчим на гадната снаха живота, дет' не дава да си гледам бебето, в превод - не дава да й гледам нейното дете.

# 199
  • София
Явно, не ти е лесно и на теб- изтеглила си късата клечка и си зациклила в драмата.
Не можеш да си представиш дори, колко малко са свекървите като твоята, на днешно време.

# 200
Аз дори не познавам такива. Моите познати свекърви си гледат живота.

# 201
  • София
И аз не понавам такива

# 202
Тесен ви е кръга от познати.

# 203
  • София
Тесен ви е кръга от познати.
Много тесен бих казала.

# 204
  • София
Вероятно. Защото, когато някой не ми допада не попада в кръга с близките ми. А подобно поведение като гореописаната свекърва въобще не желая да познавам

# 205
  • София
Не става въпрос само за кръга от близките приятели и роднини, а за познати - колежки, комшии, приятелства от парка, от фб, от...  все едно от къде.

# 206
Вероятно. Защото, когато някой не ми допада не попада в кръга с близките ми. А подобно поведение като гореописаната свекърва въобще не желая да познавам

А защо една свекърва би попаднала изобщо в приятелския ти кръг? Дори и да попадне там, ти от къде ще знаеш, каква свекърва е точно? Все едно аз да знам, кой от приятелите ми гледа филми за възрастни с джуджета?!
Докато не е пряко замесен някой, не може да знае кой, каква свекърва е.

# 207
  • София
Имам приятелки със свекърви. Е, такова чудо (от многобройните, за които съм чела тук) не съм чувала от приятелки. Може би защото всички сме с горе-долу еднакви разбирания и схващания за живота
Само една моя роднина знам, чиято свекърва се възмутила на кръщаването на бебето, ама на нея като гледам и е през оназ работа, дето я няма

# 208
  • София

Права си, аз затова ви съжалявам с Афродита- толкова сте се травмирали от свекървите си, че не можете да си представите, че са изключение, а не правило.
Още по- тъжно ми става, че не можейки да излезете на глава с тях, сте се фиксирали и омразата ви се раздува като цирей.

# 209
  • София

Права си, аз затова ви съжалявам с Афродита- толкова сте се травмирали от свекървите си, че не можете да си представите, че са изключение, а не правило.
Още по- тъжно ми става, че не можейки да излезете на глава с тях, сте се фиксирали и омразата ви се раздува като цирей.
Ако бяха изключение нямаше да се въдят постоянно теми с оплаквания и темата за свекървите нямаше да е на номер 101 /или 102 беше/, а щеше да е отдавна замряла както стана с всички теми от типа "с какво ви дразни снахата".  А за това кой колко е травмиран - като гледам ти си травмирана пък уж не си живяла при свека, а при мама.

Общи условия

Активация на акаунт