На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 117 864
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Благодаря ви. Ще си купя, ако видя. Препоръчайте марка, различни вкусове ли има? Simple Smile

# 106
  • Бургас / UK
Благодаря ви. Ще си купя, ако видя. Препоръчайте марка, различни вкусове ли има? Simple Smile

Нямам идея,но мисля,че е един вкус,аз съм го пила на заведение. Никога не съм си купувала за в къщи,че по принцип през лятото имам възможност да ходя до Тр и тогава изобщо не се сещам за салеп  Simple Smile
Сега погледнах в Гугъл,има на Др.Йоткер, на Нестле , на Сюташ...

# 107
  • Пловдив
Ивче,в Бим го има при топлите напитки от рода на 3в1,марка не помня.Топла напитка е,с вкус на канела.

# 108
  • Стара Загора
Ще потърся като ходим. Simple Smile

Витрината с масла в Мигрос - смятахме, че майката на едната колежка си взима за баници и като цена не излизат по-евтино от тукашните. Но качеството може и да е по-добро. Аз не съм купувала.

.... малко и чайове, шоколади... . Simple Smile

# 109
  • Varna
Салепа е нито чай, нито каЙве.
Вкуса му е еднакъв и ухае чудесно. Е, за мене аромата му е чудесен.
Пие се по студено време, горещ. Обикновено зимъска. Е, аз не мога много горещ да го
пия де. Поръсва и канела.
Пила съм от различни фирми салеп. Някой е със захар, някой е без захар, така, че който
не пие много сладко, може да си го подслади мъничко.
Ох, как ми се припи. Добре, че ми напомнихте. От утре го мятам салепа.
Обожавам я тази напитка.

Ей, така си го пия
когато се разхождам из Истанбул. Продават го и по улиците, както симида.

Ивче,
Права си за цената на маслото в Турция.
Въпреки това си купувам от там но не повече от кило. Защото нашето краве масло от Родопите е масло
кЪт слънцИ. Е няма такава вкусотия.
Обикновено купувам домашно масло като джиткам из Родопите. Когато го свърша купувам на фирма
Жълтуша. Мдам, не е евтино, но пък е много вкусно и ароматно.  И кашкавалът им е чудесен.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 21:49 от DELTA_DELTA

# 110
  • Пловдив
Скрит текст:
ей така изглежда кутията, в ляво двете пакетчета и мерителната лъжичка, които са вътре

в дясно е чист- без мляко, купен насипно от магазин за подправки
сниман на бял лист, ако може да видите разликата в цвета- помагал при кашлица.

За мен напитката има вкус като на мляко с ориз, но без ориз.

# 111
Това е най-точното описание на салепа,

# 112
  • Варна
Е, хубУ, де. Колко е маслото тук?
Аз купувам 250 грама немско, което на промо е около 5 лв. Демек килото е към 20. И това - на промоция. Пък Сюташ и Ичим в Бизим излизаха към 14 лв. (45 лири), без индирим. Най-скъпите марки, без промоция, са около 60 лири, т.е те се доближават до нашите промоционални цени.
Не купувам българско производство масло от години, след немалко разочарования. Казвам го, не защото не вярвам, че има хубави, а защото нямам поглед върху цените. Но си мисля, че читавите ще са по-скъпи и от немските, за които споменах.
Естествено и турското на малки пакети излиза по-скъпо, но там има килограмови опаковки, а тук не съм виждала... освен разни профи разфасовки.

# 113
  • Стара Загора
Беличке, споделям от видяното в Мигрос. Толкова го смятаме и ние немското. Жената взе 1 кг за 45 лири, което си е ок. Но тя го искаше за баница и 20 лв й се виждаше много от др.марки. Грабна и 2 по-малки пакетчета, но не запомних цени. Аз не мога да сравнявам и давам заключения, защото масло купувам рядко и за сладкиши (ганаш, кремове) или ако ще готвя за гости. Ако ям тостове, то е с авокадо и яйце. За едни овесени бисквити ползвам кокосово, та не съм ориентир. Simple Smile

Иначе Президент сигурно е най-хубаво, но и най-скъпо... Бях попадала на някаква статия преди и пишеше, че на Вълчев по БДС 250-грамовата опаковка е най-доброто.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 22:21 от iv4enceto_91

# 114
  • Пловдив
Ивче, дали е възможно тези дълги поредици от снимки малко да ги поскриваш?

# 115
  • Стара Загора
Пиша през телефон и мобилната версия няма опция за скрит текст, но ще го имам предвид. Hands Plus1

# 116
  • гр. Бургас
Някой пътувал ли е с Нишикли до Одрин ?
Не съм пътувала, но имам позната в офиса на Нишикли Бургас, знам, че струва 25 лв до Одрин и Лозенград за еднодневен шопинг.
Много е малко времето с което разполагат.

А от агенциите с коя е най-добре?
Ако не отиваме с колата, пътувам от Бургас с M&G турс за 20 лв.до Одрин и на връщане минаваме през Лозенград. Само до Лозенград е 16лв.

# 117
Искате да кажете, че този салеп трябва да иде в списъка с жизненоваони продукти? Хммм, добре! Ще го имам предвид!

За Мадо на центъра - и нас ни обслужиха лятото много бавно и мудно. Решихме, че е нещо временно, ама явно не е.

Благодаря за пълните разкази. В петък пътувам и не само в Одрин, та ще давам вечер за вечер пълна информация Simple Smile И снимки.

# 118
В складовете върви си тиджарета.. Smirk

SDF

# 119
  • у нас
Много изчерпателни разкази, момичета. Kissing Heart

Пиша през телефон и мобилната версия няма опция за скрит текст, но ще го имам предвид. Hands Plus1
Ивче, може сама да си скриваш текста/снимките така
Скрит текст:
.... И понеже скрива текста и не се вижда какво се изписва в началото - същото е като края, но без наклонената черта пред спойлер.......
.

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 07:51 от Sinara

Общи условия

Активация на акаунт